האמת שהייתה לי כוונה שים את כל הערוצים אחד מול השני בפרוטולס ולהשוות כמו שצריך, עד עכשיו כל מה שיה לי זמן אליו זה להקשיב אחד אחרי השני באייטיונס...
המסקנה שלי - קודם כל - אם יש לך אחד מה di's שנבחנו כאן והסאונד של הבס לא טוב - לא הייתי מאשים את ה di.
עוד משהו ששמתי לב אליו - שתי הקופסאות ה "סטנדרטיות" של רדיאל (jdi/jdv) נותנות פייט ראוי בהחלט לאלה האקזוטיות של A designs ושל אבלון, למרות שהן לא עולות כמוהן.
אשקר אם אומר ששמעתי הבדלים דרמטיים ומהותיים בין ה REDDI, SVTDI, ה AVALON U5. כולם מוסיפות עיוות הרמוני שמוסיף נוכחות ועומק. למרות שה SVTDI היא כביכול "נחותה" יותר (ועלתה חצי כסף כשהיה עוד אפשר לקנות אותה) מהשתיים האחרות - הפתיע אותי שהיא נשמעת באותה ליגה איתן.
אלה ש"באמצע" מבחינתי אבל לא נופלות מהן - Evil Twin, Juice box ו Tab 71. בלב שלם אני מכניס כאן גם את הסטנדרטיות של RADIAL שכתבתי למעלה.
ממשיך ואומר, ההבדלים בין כל אלה הם פשוט לא "יום ולילה", לפחות בשבילי, גם בין האקטיבית והפאסיבית של רדיאל. לא אומר שאין הבדלים, אבל באמת, כולן מוציאות סאונד בס עם נוכחות ועומק, ולכולן יש את מרכיב ה HI-FI הזה, שמרגיש, שהבס נשמעת הכי קרוב למה שהיא (גם אם בדרך, בצורה קצת סותרת, הסאונד שלה "נצבע" בעיוות הרמוני. האוזן אוהבת את זה כנראה).
את ההבדלים הדרמטיים יותר, בכל זאת כאלה שאי אפשר לקטלג כ "פחות טובים" אבל הבדלים מורגשים, הרגשתי בדגימות של Countryman, Radial Firefly, Neve ושתי הקופסאות של Whirlwind. אני לא פוסל את האפשרות שהיו הבדלי עוצמה מינוריים שהשפיעו על ההתרשמות אבל זה בערך:
Countryman - הרגיש כאילו שמו "וילון" על הטוויטר, זה לא היה כזה דרמטי, אבל הייתה הרגשה של סאונד קצת חסר עומק ונוכחות, אם כי בכל זאת חם. מצד שני - למחפשי סאונד הווינטאג' יותר - היא אולי תתאים יותר מכל אלה המבריקות שהוזכרו קודם. עם כל מה שנאמר כאן, יש לי היכרות אישית איתה ושמח לפגוש אותה ולנגן דרכה בכל פעם.
Radial FireFly - למרות שהיא "מנורות" - היא נשמעת רחוק מאוד מאלה שהוזכרו בהתחלה. זו קופסה שהרגשתי שאפילו "מחבלת" קצת בסאונד, איזשהו בור במיד הנמוך שמבליט מיד גבוה וגבוהים טיפה מתכתיים. הסטנדרטיות jdi ו jdv עדיפות עליה לדעתי.
הניב - אותו דבר שהרגשתי עם הקאנטרימן... סאונד חם אבל קצת חסר עומק.
Whirlwind - הסאונד ה"משעמם" ביותר מכולם.
מן הסתם, בכל זאת מדובר בבחינה שבה ידעתי בכל רגע לאיזה DI אני מקשיב, ניסיתי להיות אובייקטיבי ככל האפשר אבל - אי אפשר להתייחס לזה ב 100% כמו בבחינה עיוורת. _________________ http://theshtikfactory.com/
לפני שאני מגיב,ההתייחסות שלי היא כשהבס על מצב פאסיבי בלבד,יש במצב הזה יותר ניואנסים וגוונים לסאונד ובפשטות יותר גרם לי להקשיב לדקויות מאשר המצב האקטיבי שנותן פאנצ'יות דומה ברוב הקופסאות,מתאים מוזיקאלית במצבים מסויימים אך פחות להשוואה הנ"ל.
אוקיי,בוא נתחיל עם מה שאני גם מסכים עליו:
"Whirlwind - הסאונד ה"משעמם" ביותר מכולם." מסכים,שנאי ה JENSEN המפורסם לא מציל את השעמום.
RADIAL - בוא נעזוב את זה שהקופסאות שלהם בנויות להחזיק גם עשרות שנים במצבי הגברת שטח(מניסיון אישי),יתרון עצום על מכשירי מנורות עדינים או דירקטים מתחרים,הם גם ממש נשמעות מעולה,המועדפת עלי היתה ה JDV האקטיבית שדורשת מתח פאנטום,היא בטוח בשלישייה המובילה.
גם פה שנאי ה JENSEN בקופסא הפאסיבית של רדיאל לא עשה לי את זה ומבחינת סאונד הייתי שם את ה JDI איפשהוא באמצע הרשימה,ה FIREFLY נשמע לי יותר טוב אבל לא מצדיק את המחיר ועדיין פחות טוב ומפורט מה JDV.
ה AMPEG הייתה מבחינתי אכזבה,המנורה לא בדיוק מוסיפה צבע אלא מאפילה עליו,ציפיתי ליותר.גם מה REDDI ציפיתי ליותר אבל בכל זאת היא עברה את ה AMPEG .
ה JUICEBOX נכנסה בפרוטקציה,אחד הטכנאים בהשוואה מייצר אותה ו"דחף" אותה לתחרות.למרות שאני נוטה להאמין שהוא טכנאי מקצוען שמבין עניין אני חושב שהקופסא שלו הייתה לא יציבה מבחינה דינאמית,מבחינתי היא עדיין לא "בשלה" בתור מוצר מוגמר,כפי הנראה היא גם TRANSFORMERLESS אז אולי זה מה ששמעתי בתור חוסר יציבות.הקיצר,לא מחמיא לסאונד של הבס.
על ה COUNTRYMAN שמעתי דברים טובים אבל במקרה הזה לא התרשמתי במיוחד מהסאונד.
ה TAB בנוייה לתלפיות והמחיר בהתאם,הסאונד לא הרשים אותי.
מי שמבחינתי נתן פייט ואפילו עברו את ה JDV היו ה AVALON וה EVIL TWIN (לא ממש אופצייה לרכישה נכון להיום-אין פס ייצור מסודר),לשתי הקופסאות הנ"ל סאונד מלא עשיר ומפורט.מסתבר לאחר בדיקה שגם הטכנאים והנגן נטו להסכים על ה EVIL TWIN ולדרג אותה במקומות הראשונים.
סיכום:אם הייתי נגן בס רציני,מבין ה 12 הייתי קונה AVALON להקלטות אולפן,אם הייתי צריך DI לכל מטרה אחרת שישמש אותי גם לשטח לכל מיני סיגנאלים כולל בס קלידים וכו' הייתי קונה את ה JDV ,למרות שזאת קופסא לא זולה אני יודע שהיא תחזיק מעמד שנים על גבי שנים אחרי שרוב הקופסאות שעולות חצי ממנה כבר מזמן ישבו במעבדה ללא סימני חיים.וגם הרווחתי סאונד מעולה.
אם יש לחצים של תקציב,הייתי קונה את ה JDI שעולה חצי מה JDV עם סאונד שלא נופל בהרבה ועדיין בנויה כמו טנק,זאת בהחלט הקופסא הכי COST EFFECTIVE מבין ה 12.
THIS IS MY 2 CENTS חבר'ה. _________________ http://hofman.co.il