תוכנה שעוזרת לחשב Room Modes ושאר ירקות.
ולגבי התשובה שלך - שי - ברמת התאוריה, חדר עם תדרים בעייתיים לאורך כל הטווח שבין 20 הרץ ל400 הרץ קשה לי להאמין שקיים, מכיוון שהגלים העומדים, מטבעם, בדרך כלל יוצרים עודף בקבוצה מסויימת של תדרים וחוסר בקבוצה אחרת.
כמובן שיש דברים אחרים שמשפיעים על התדרים הללו חוץ מגלים עומדים, אבל זה אחד הדברים המשפיעים ביותר על הגברת והחלשת תדרים נמוכים. _________________ קריינות
קיים מוצר שנותן פיתרון בטווח תדרים כזה שלפחות לי נראה יחסית רחב?
כמו שאמרת הרגע - רחב זה באמת "יחסית".
אם אתה שואל על מוצר שסופג ביעילות רוחב פס של 400 הרץ - אז כן יש כזה.
אבל לא בתחום עליו אנו דנים (DC - 400) - כאן מדובר על מעל 7 אוקטבות...
בתדרים גבוהים יותר אין בעיה עם לספוג באופן אחיד תחום כזה (שיחשב לצר, אם מדובר על 10k עד 10.4k למשל...).
ככל שהתדר נמוך יותר, כך יותר קשה לספוג אותו ו\או לבלום אותו.
בחדרים קטנים, אנו מתמודדים תמיד עם חוסר אחידות בספקטרום הנמוך שיוצר לנו הרבה כאב ראש.
הפתרון המתבקש לשאלתך, אגב, הוא פשוט להגדיל את מימדי החדר כך שהתחום ה"בעייתי" ירד אל מתחת לתחום השמע האנושי.
ds-sound :
Oded :
ניסית את iRoom של יונתן?
עוררת את סקרנותי. במה מדובר?
iRoom היא תוכנה שכתבתי לפני זמן מה, בעיקר ככלי עזר לסטודנטים שלי.
המטרה הראשונה הייתה מחשבון Modes שמבצע גם ניתוח עפ"י מסקנות ידועות כיום.
מאז, הורדתי את התוכנה מהרשת והיא ממש As we speak הופכת להיות משהו מפלצתי הרבה יותר.
ממשק גרפי תלת-מימדי, אפשרויות לתכנון מקוון של מלכודות בס, סופגים, דיפיוזרים מכל סוג שידוע לאנושות (כולל הדפסת תוכניות לנגר), חישוב של כמות ספיגה רצויה בחדר, מסד-נתונים של המון חומרים ומוצרים בו יוכל המשתמש לבצע חיפוש, חיזוי ושיערוך של TL ו-STC לצורך בנית קירות, תקרות, חלונות ורצפות, ועוד ועוד ועוד...