נימרוד - כבל אינסרט קצר.
של מוגמי עם מחברים טובים.
אבל כן, זה אותו זמזום כמו שאתה זוכר. אבל אז לא ניסיתי את כפתור הלינק.זה בדרך המקרה.
אז כפתור הלינק מעלים את הזמזום. לכאורה הבעיה נפתרה. אני רק מתפלא איך הוא קשור לעניין. זו מבחינתי מהות השרשור.
ואם אשים בידוד כלשהו על מסגרת האלומניום של הראק - כמו למשל איזולירבנד, זה גם יפחית זמזום?. _________________ Are you a mod or a rocker?
Um no,I'm a mocker
נדמה לי שתומר מנסה למצוא הקשר למצב נתון סביבתי שבו רק מיתוג הלינק משנה את תמונת הרעש.
מתרחיש כזה וללא סכימה, ניתן להקיש שהיצרן משתמש באחד מהשניים:
- מיזוג יציאות ה-CV לכניסות ה-VCA בכל צד, במקרה כזה הפליאה מה רבה היא לנוכח היעלמות הרעש
- מיזוג הזנה המגיע מכניסות הקומפרסור אל תוך גלאי הדינמיקה, כאשר במקרה כזה, ובחיווט לקוי (פנימי או חיצוני), אפשר שנקודת סיכוך או חזרה לאדמה מתחברת/מתנתקת באמצעות כפתור הלינק. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אולי יש לולאת אדמה בגלל ששני המכשירים מוארקים?
אולי כפתור הלינק בעצם פורק את המתח שנכנס בערוץ?
במקרה הזה אפשר לנסות להחליף את הקומקום של הקומפרסור לקומקום שני פינים.
ואם שואלים אותי הייתי מנסה את הליין אאוט סתם בשביל הסקרנות. _________________ אמיר.
לכאורה הבעיה נפתרה. אני רק מתפלא איך הוא קשור לעניין. זו מבחינתי מהות השרשור.
ברור לי
מה שמנחה אותי הוא שהמצב הרועש בעצם 'נגרר' מהסט-אפ הקודם, ואולי לכן מקורו/סיבתו בדברים שסביב הציוד (שהתחלף) ולוא דוקא בתוכו.
אולי בעיה או מקור רעש חיצוני כנ"ל, או כפי שיובל הציע (בגלל צמידות המכשירים)
בשילוב עם ארכיטקטורה או תכנון מסויים של המעגלים הרלוונטיים (אה-לה ראובן...),
אכן גורם לרעש להופיע בתלות במצב לחצן הלינק
תומר, אני כנראה מתפרץ לדלת פתוחה...
יש לך אפשרות לבדוק שכבל האינסרט אכן בנוי/מחווט נכון?
retrolabel :
אולי יש לולאת אדמה בגלל ששני המכשירים מוארקים?
שני המכשירים צריכים להיות מוארקים !
ברגע ששניהם מוארקים (כל אחד בנפרד, אבל מאותו מקור) וגם 'מקוצרים'
מהיותם צמודים ומוברגים לאותם Rack Rails לא יכולה להיווצר לולאת אדמה
במקרים כאלה נמרוד, יובל ואני היינו חמים לראות את האובייקטים מקרוב כי הכל יכול להתפספס מהעין, כולל סיכוך המחובר בשני צידי הכבלים המחברים לאינסרט במקום בצד אחד של כל כבל (אם מדובר בבעיה עם מגבר וקומפ אחרים ואותם כבלים), ותכנון כפתור לינק שבקומבינה הזו מפריש לאדמה הבדלים או סתם מנטרל אותם פאזית. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
כבל PL מעביר חשמל, ולכן קושר את שני המכשירים ועל כן עלול ליצור לולאת הארקה.
ואולי הסיבה שהתקלה קוראת בשני מקרים שונים היא מה שמשותף לשניהם.. _________________ אמיר.
כבל PL מעביר חשמל, ולכן קושר את שני המכשירים ועל כן עלול ליצור לולאת הארקה.
לולאת הארקה כשמה היא, כדי להיות כזאת (ולגרום לצרות הקרויות על שמה) היא צריכה להיות בעלת אורך משמעותי
(קרי, כמה מטרים/עשרות מטרים טובים) או שמקור הרעש (אלקטרומגנטי) הינו חזק במיוחד
לולאת הארקה נוצרת כאשר שני מכשירים (או יותר, באותו מעגל/שרשרת אודיו) אינם משתפים הארקה אלא מקבלים אותה ממקומות שונים.
אם מהזנות החשמל נפרדות/שונות ואם באמצעות הסיכוך של קו האודיו ממכשיר אחר.
במקרה כזה, המרחקים הגדולים (יחסית) והתוואים השונים של 'ערוצי' ההארקה מהוים לולאה = אנטנה יפה לקליטת הרעשים.
במקרה של תומר, שני המכשירים מוארקים וגם צמודים ונוגעים/מקוצרים אחד לשני, לולאת הארקה (ביניהם) לא יכולה להתקיים מעצם הגדרתה.
אולי יריה באוויר:
בקומפרסור יש כניסות XLR מאוזנות לצד כניסות PL לא מאוזנות
במגבר כניסת/יציאת הסנד ריטרן אינן מאוזנות.
אם אשתמש ב XLR ל PL לא מאוזן, זה יעזור במשהו?
שלחתי גם מייל לתמיכה הטכנית של BBE בבקשה שישלחו לי סכמה אלקטרונית.
עוד לא ענו לי.
את המכשיר קניתי בחלילית.
היה פה פעם נציג שלהם. הוא עוד פעיל? אולי הוא יוכל לעזור בהשגת סכמה?
בחיפושים ברשת לא מצאתי. _________________ Are you a mod or a rocker?
Um no,I'm a mocker