Act Compatible
פורסם: רביעי 24 אפר',13 23:15
טומשיר, כל מה שכתבת נכון. יש גיטרות יקרות שלא שוות את הכסף. אני רק אומר שיש גם גיטרות זולות יותר - ו-7500 זה לא זול - שהן טובות מאוד.
אני גם מזדהה עם מה שכתבת על טקמיני, למרות שהבאתי אותם כדוגמא.
השאלה היא אם זה בגלל שהן באמת פחות טובות, או שמראש אתה מגיע כשאתה חושב עליהן שהן פחות טובות? גיטרה זו גיטרה זו גיטרה. אז זו קצת יותר נוחה וההיא מדגישה יפה תדר כזה או אחר. מה באמת גורם לך לעוף במרטין? הנוחות והסאונד? או רמת הגימור, והלוגו?
לעומת זאת, ניגנתי כבר על סיגול, ואפילו על - תקשיב טוב - רקורדינג קינג סינית ב-500$ שהיתה מדהימה. אבל גם אני גם חייב להודות שבדרך כלל הטיילור 214 שבחנויות כלי זמר לא מדגדגות אותי.
יחד עם זאת, מרטין וגם גיבסון הם מפעלים. הגיטרות שהם מוכרים ב-15000 שקל נבנות ע"י מספר אנשים, ומחלקים שנחתכים ע"י מכונות. שלא יעבדו עליכם! זה לא "בונה מיומן" זה בדרך כלל יותר דומה לפועל שכיר. וכן, יש שם בקרת איכות לא רעה בד"כ שמעיפה את הבררה, והם מפטרים כנראה את מי שלא יודע לעבוד בסטנדרט שלהם.
וכן, החברות האלה יודעות את העבודה. בכל זאת, לא תמיד התוצרת שלהם קונסיסטנטית (של גיבסון לפחות - עוד לא נתקלתי במרטין גרועה).
אבל אין פה סוד גדול. כולם יודעים לבנות את אותן הגיטרות פחות או יותר, מאותם העצים. המחיר של רוזווד ברזילאי בכמות שצריך בשביל גב וצדדים של גיטרה היא לא עשרות אלפי שקלים, והעבודה הנדרשת לא שונה מהעבודה הדרושה לטיפול ברודווד הודי. גם היתרון הסוני מוטל בספק, הסיבה העיקרית לבדחור בו היא היוקרה והמראה. רוזווד הודי, קוקובולו ושאר עצים מהמשפחה מתנהגים באופן דומה.
נכון, צריך טופ יבש ודק וגם חזק. בשביל זה צריך עץ עם תכונות מסויימות וגם בונה שיודע לעבוד. למה מפה את גוזר ישירות את המחיר? גם גיבסון וגם מרטין הם מפעלים עם מרכזי עלות, בעלי מניות, דוחות כספיים ושאר גורמים שמשפיעים על קבלת ההחלטות ולא בתי אומן. וכן - יש להם נכס שמאפשר לגבות יותר כסף ממה שצריך, והוא המוניטין. וגם - צריך לשמור עליו, ולכן צריך להמשיך ולבנות גיטרות טובות - אבל בלי לשלם יותר מידי לרוב העובדים.
הקביעה שמתחת לX כסף כחבל על הזמן היא שרירותית, וכשאתה אומר X=15000 לבנאדם שאומר לך שהתקציב שלו הוא 7500, אז היא גם מתנשאת ומקוממת.
זה כמו להגיד שרכב מתחת לחצי מליון שקל, חבל בכלל לקנות.או פורשה או שניסע באוטובוס.
פורסם: חמישי 25 אפר',13 19:23
הוחלפה , לא הבנתי , בחנות , איזה , במה בחרת במקום ולמה ?
Expert
פורסם: חמישי 25 אפר',13 20:23
קניתי את המרטין בכלי זמר , מאוד אהבתי את ה״בוקסיות״ ואת המיד הדומיננטי והוא נוחה מאוד , פשוט מצאתי עצמי מנגן להנאתי במקום ״לבדוק גיטרה״ (מה שלצערי לא קורה ,אבל ממש לצערי .. )
החלפתי אותה מהסיבה שהיא מפוצצת באופי שאני כל כך אהבתי אבל מה שאהבתי בה מאוד הוא לא כל כך פרקטי מהסיבה שהנוכחות שלה בשיר לוקחת אוטומתי למקום שדווקא מאוד ספציפי.
אני בדכ מנגן רק שאני מקליט , כבר שנים רבות שזה הסטטוס ..
החלטתי שאני צריך גיטרה שתתן לי גם את מה שאני אוהב וגם פרקטיות ..
זה היה מאוד קשה אבל בסופו של דבר החלטתי ללכת על ה GC8 Taylor שנתנה לי גם שילוב של מה שאהבתי במרטין וגם את מה שחיפשתי פרקטית.
גוף קטן , נוחה בטירוף , מאוזנת מאוד ,עם אופי ובנוסף נעימה ושמנה יחסית.
חרגתי מהתקציב כרגיל ..
Expert
פורסם: שישי 26 אפר',13 00:33
יש כמה מרטינים.
יום ראשון אעלה !
אתה מוזמן לשמוע
Expert
פורסם: שישי 26 אפר',13 10:46
לקחת את ה - GC-8 שהיתה בתצוגה בדיזינגוף ?