S.Supporter
פורסם: שני 30 אוק',06 15:14
טנטן, אתה זועק שלא לצורך, אף אחד לא מנסה להוציא את דבריך מהקשרם, אף אחד לא מנסה להיות המורה שלך, ואף אחד לא מנסה לכפות עליך כלום. אף אחד לא התיחס אליך בחוסר נימוס, ואם מישהו פרסם הודעה לא מנומסת בשרשרת הזו, הרי זה אתה.
המילה "תתרכז" מתיחסת להתרכזות בנושא הדיון, וחציו השני של המשפט לא מותיר מקום לספקות, אם רק היית מואיל לקרוא אותו לפני שקפצת. יתר על כן, קרא את המילה "אנחנו" באותו משפט, המתארת את הפינג-פונג הרעיוני שבין הודעות שלך להודעות שלי וחוזר חלילה.
אם עדיין לא מתחוור לך פשר המשפט, הנה פירושו, ותסור דאגה מליבך:
"אנא הצמד לנושא "מה יש בו בצליל ה-G+ שטכנאים רבים מעדיפים לבשל דווקא עליה".
אם בסוג של "פינג-פונג הודעות", אני אתחיל לפרט את העדפותי האישיות ואתה תפרט את העדפותיך האישיות, נושא זה לא יובהר, ומהשרשרת ישאר רק צרור של "אבל אני אוהב את X, ו-Y הטכנאי המפורסם אוהב את Z" -
מבלבל, דיס-אינפורמטיבי, וקורא שבאמת ינסה להבין מה עושה את ה-G+ כה מבוקשת, ישאר בלא תשובה" -
עד כאן פירוש המשפט, אני תקווה שדעתך נחה.
---
מאותה סיבה בדיוק הקדמתי וכתבתי שבדיון זה גם אני אצניע את העדפותי האישיות, ואתיחס ל"עולם הרחב", למצב הקיים בחו"ל, שבו מספר גדול של אנשי מקצוע בוחרים דווקא את הדגם הזה ספציפית לכל עבודה, ולעבודתם יש ביקוש רב והצלחה רבה -
ואחת היא אם לדעת המשתתפים בדיון הם צודקים או לא צודקים, מבינים או לא מבינים, או אם יש מיקסר יותר טוב מה-G+ או שלא, או אם עדיף להוסיף לה ציוד חיצוני או לא.
להעדפה זו יש את הסיבות הטכניות המנמקות אותה, ואותם טכנאים מסבירים את הסיבות הללו לא אחת. לכן אפשר אמנם להסכים עם טעמם הטכני והאומנותי או לא -
אך לא לחלוק על העובדה שכך הם מבשלים וכך המיקסים שלהם נשמעים, או על העובדה שהמדובר במותג, עם צליל ספציפי, ואנשי מקצוע המזוהים עם צליל זה.
---
זה יסביר לך גם את נקודת חברות התקליטים:
מאחר והמדובר בדיון גלובלי ולא מקומי, הרי ממילא לא הייתה כוונה לדיון על היומן שלך או על חברות התקליטים בארץ. נדמה לי שאף אחד לא יאשים אותי בחוסר נימוס אם אקבע שממילא את אנשי החברות המקומיות מענין ה-SSL כקליפת השום. מענינות אותם רק ההוצאות שגורם להם המיקסר, ולא שום פרט אחר לגביו.
ובמיוחד בחמש השנים האחרונות, כשאני מציע לנציג חברה מקומית לעבוד על SSL דווקא, הוא מוציא שני כדורים קטנים, מבקש כוס מים ובודק דופק.
ממילא בגלל האופי ההומוגני של המוזיקה המקומית (בהפקות חברות התקליטים המקומיות הגדולות), אפיוני המיקסר הספציפי לא באים לידי ביטוי בולט בהפקה המוזיקלית פרט למקרים בודדים עד מאד, ולכן אין התמחות של חברות התקליטים המקומיות בנושא.
ומאחר וכל הדיון נסב על המתרחש בחו"ל -
גם חברות התקליטים בחו"ל לא יכתיבו את סוג המיקסר, אבל, וזה אבל גדול -
מאחר והם מתעסקים בשוק רחב הרבה יותר עם אפיונים בולטים לכל סגנון - אותם מעניין מאד אפיון הצליל הסופי, ולשם כך הם פונים לאנשי מקצוע ספציפיים ומשלמים מוצ'ו דינרו למטרה זו.
אותם אנשי מקצוע במקרים רבים מתמקדים בעבודה על מיקסר מדגם מסוים, ולכן הצבע הספציפי של המיקסר הופך לחלק מאיפיונו של אותו טכנאי.
המצב קיצוני עד אבסורדי בארה"ב, שם שם של טכנאי "מותג" משמש לעיתים כאינדיקציה לכיוון אומנותי ולאיכות, ולעיתים משלמים כסף גדול לטכנאי עבור "הסאונד ההוא" כדי לשפר את סיכויי החשיפה בתקשורת וההצלחה.
כפועל יוצא מכך שקבוצה גדולה של אנשי מקצוע משתמשים דווקא במיקסר A, וקבוצה אחרת דווקא במיקסר B, הדומה והשונה מובלט על רקע מסחרי.
אנשי חברות התקליטים בחפשם אחרי צליל ספציפי לאמן שלהם יאפיינו בינם לבין עצמם את הצליל המבוקש, ולכן הם מכירים את ההבדל שבין דרך A ודרך B ומכנים את ההבדל בשם, גם אם לא יודעים להסבירו טכנית.
הם יגדירו לעצמם מאיזה קבוצה יבחר אותו איש מקצוע לפי המאפיינים שהם מחפשים, ולכן הם מכירים את אפיוני "סאונד ה-SSL". בשיחות רבות שניהלתי עם כאלה הם השתמשו בביטוי כבדרך שיגרה, ולכל המשתתפים היה ברור במה מדובר, מאחר ואין צורך בהסמכה למכונאי כדי להשתמש בשם "קדילק" כדי לתאר נסיעה חלקה ואביזרי מותרות, או בשם "לאדה" כדי לתאר את ההפך.
---
אם תעבור על השרשרת תראה שאף אחד לא כפה עליך לאהוב את ה-SSL, ואף אחד גם לא התאמץ להסביר לך איך ה-SSL נשמעת -
מי שדווקא כן ניסה להסביר איך ה-SSL נשמעת כולל התוויות (ועוד אלי) לבדוק אותה בסקופ היה... כן, שוב אתה, כך שבעצם אתה משועשע מעצמך (ולמה לא, בעצם).
אף אחד לא ניסה "ללקט באופן רנדימלי משפטים שלך ולהיות סוג של עורך דין של ההודעות שלך" - המטרה היחידה הייתה להגיע למסקנה בשאלה "האם העיוות ההרמוני היחודי לדגם זה הוא אחד הגורמים לפופולריות שלו" - ותו לא.
כל ההודעות בשרשרת היו רגועות ביותר, ואם הייתה כאן "התכתבות לא רגועה" הרי היא שלך בלבד.
תעודת העניות היחידה כאן היא האמנת ג'נבה שיש לנסח כדי להוליך נושא פשוט דרך האגו -
אדרבא, צא ובדוק בכל מקור מידע אמין - פורומים זרים, אנשי מקצוע, מאמרים או ספרים שכן יכולים להוות סמכות בשבילך - ושאל "האם הטכנאים המבשלים על +SSL G עושים שימוש בעיוות ההרמוני המאופין שלה, המתקבל בעוצמה הקרובה לקצה ההדרום שלה" - וכך תקבל תשובה מוסמכת לטעמך. תאמין לי או לא - היא לא תהיה שונה מתשובתי.
ולכל מי שעוד איכשהו שרד בשרשרת ומעונין בדחילו ורחימו לקצר את הדרך ולדעת את התשובה, התשובה היא "כן".
פורסם: ראשון 12 יונ',11 11:17
יש עוד כנרת ?
בהזדמנות הקרובה שאהיה בצפון - אני עושה טלפון !