תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 04:55
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
דגמי המיקסרים של SSL באולפנים בארץ
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
shnautzer
הודעה פורסם: שני 30 אוק',06 11:43   
אני לא איזה אחראי או תומך כאן באתר. סתם חבר , קורא ,לומד וגם מגיב..אבל...בחיאאת רבאק - היה דיון מעניין עד עכשיו , מאיפה הגיע מיסטר אגו לבקר כאן? והאמת? משום מקום וללא כל סיבה. ובכלל- טן טן - מה ההתנפלות? זוט דווקא רגוע היום , לא דוקר, לא עצבן (גם זה קורה) מנסה לפתח דיון ענייני..מה נעלבת? אני משתגע מאיך שאנשים כאן מעלים טמפרטורה במהירות ועל כלום. אז בקיצור- בשם הקוראים , תחזרו לדיון הענייני, בשביל כל אלה כאן שמעולם לא "ליטפו" ssl ומתענגים עכשיו על ריחות ה"בישול" #thumbsup
הודעה פורסם: שני 30 אוק',06 11:52   
אם כבר מדברים על בישולים ....
לא ידעתי שהייתה פעם מסעדה באולפני זזה #smile #biggrin #thumbsup
אולפני זזה של פעם
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 30 אוק',06 15:14   
טנטן, אתה זועק שלא לצורך, אף אחד לא מנסה להוציא את דבריך מהקשרם, אף אחד לא מנסה להיות המורה שלך, ואף אחד לא מנסה לכפות עליך כלום. אף אחד לא התיחס אליך בחוסר נימוס, ואם מישהו פרסם הודעה לא מנומסת בשרשרת הזו, הרי זה אתה.

המילה "תתרכז" מתיחסת להתרכזות בנושא הדיון, וחציו השני של המשפט לא מותיר מקום לספקות, אם רק היית מואיל לקרוא אותו לפני שקפצת. יתר על כן, קרא את המילה "אנחנו" באותו משפט, המתארת את הפינג-פונג הרעיוני שבין הודעות שלך להודעות שלי וחוזר חלילה.

אם עדיין לא מתחוור לך פשר המשפט, הנה פירושו, ותסור דאגה מליבך:

"אנא הצמד לנושא "מה יש בו בצליל ה-G+ שטכנאים רבים מעדיפים לבשל דווקא עליה".

אם בסוג של "פינג-פונג הודעות", אני אתחיל לפרט את העדפותי האישיות ואתה תפרט את העדפותיך האישיות, נושא זה לא יובהר, ומהשרשרת ישאר רק צרור של "אבל אני אוהב את X, ו-Y הטכנאי המפורסם אוהב את Z" -

מבלבל, דיס-אינפורמטיבי, וקורא שבאמת ינסה להבין מה עושה את ה-G+ כה מבוקשת, ישאר בלא תשובה"
-

עד כאן פירוש המשפט, אני תקווה שדעתך נחה.

---

מאותה סיבה בדיוק הקדמתי וכתבתי שבדיון זה גם אני אצניע את העדפותי האישיות, ואתיחס ל"עולם הרחב", למצב הקיים בחו"ל, שבו מספר גדול של אנשי מקצוע בוחרים דווקא את הדגם הזה ספציפית לכל עבודה, ולעבודתם יש ביקוש רב והצלחה רבה -

ואחת היא אם לדעת המשתתפים בדיון הם צודקים או לא צודקים, מבינים או לא מבינים, או אם יש מיקסר יותר טוב מה-G+ או שלא, או אם עדיף להוסיף לה ציוד חיצוני או לא.

להעדפה זו יש את הסיבות הטכניות המנמקות אותה, ואותם טכנאים מסבירים את הסיבות הללו לא אחת. לכן אפשר אמנם להסכים עם טעמם הטכני והאומנותי או לא -

אך לא לחלוק על העובדה שכך הם מבשלים וכך המיקסים שלהם נשמעים, או על העובדה שהמדובר במותג, עם צליל ספציפי, ואנשי מקצוע המזוהים עם צליל זה.

---

זה יסביר לך גם את נקודת חברות התקליטים:

מאחר והמדובר בדיון גלובלי ולא מקומי, הרי ממילא לא הייתה כוונה לדיון על היומן שלך או על חברות התקליטים בארץ. נדמה לי שאף אחד לא יאשים אותי בחוסר נימוס אם אקבע שממילא את אנשי החברות המקומיות מענין ה-SSL כקליפת השום. מענינות אותם רק ההוצאות שגורם להם המיקסר, ולא שום פרט אחר לגביו.

ובמיוחד בחמש השנים האחרונות, כשאני מציע לנציג חברה מקומית לעבוד על SSL דווקא, הוא מוציא שני כדורים קטנים, מבקש כוס מים ובודק דופק.

ממילא בגלל האופי ההומוגני של המוזיקה המקומית (בהפקות חברות התקליטים המקומיות הגדולות), אפיוני המיקסר הספציפי לא באים לידי ביטוי בולט בהפקה המוזיקלית פרט למקרים בודדים עד מאד, ולכן אין התמחות של חברות התקליטים המקומיות בנושא.

ומאחר וכל הדיון נסב על המתרחש בחו"ל -
גם חברות התקליטים בחו"ל לא יכתיבו את סוג המיקסר, אבל, וזה אבל גדול -
מאחר והם מתעסקים בשוק רחב הרבה יותר עם אפיונים בולטים לכל סגנון - אותם מעניין מאד אפיון הצליל הסופי, ולשם כך הם פונים לאנשי מקצוע ספציפיים ומשלמים מוצ'ו דינרו למטרה זו.

אותם אנשי מקצוע במקרים רבים מתמקדים בעבודה על מיקסר מדגם מסוים, ולכן הצבע הספציפי של המיקסר הופך לחלק מאיפיונו של אותו טכנאי.

המצב קיצוני עד אבסורדי בארה"ב, שם שם של טכנאי "מותג" משמש לעיתים כאינדיקציה לכיוון אומנותי ולאיכות, ולעיתים משלמים כסף גדול לטכנאי עבור "הסאונד ההוא" כדי לשפר את סיכויי החשיפה בתקשורת וההצלחה.

כפועל יוצא מכך שקבוצה גדולה של אנשי מקצוע משתמשים דווקא במיקסר A, וקבוצה אחרת דווקא במיקסר B, הדומה והשונה מובלט על רקע מסחרי.
אנשי חברות התקליטים בחפשם אחרי צליל ספציפי לאמן שלהם יאפיינו בינם לבין עצמם את הצליל המבוקש, ולכן הם מכירים את ההבדל שבין דרך A ודרך B ומכנים את ההבדל בשם, גם אם לא יודעים להסבירו טכנית.

הם יגדירו לעצמם מאיזה קבוצה יבחר אותו איש מקצוע לפי המאפיינים שהם מחפשים, ולכן הם מכירים את אפיוני "סאונד ה-SSL". בשיחות רבות שניהלתי עם כאלה הם השתמשו בביטוי כבדרך שיגרה, ולכל המשתתפים היה ברור במה מדובר, מאחר ואין צורך בהסמכה למכונאי כדי להשתמש בשם "קדילק" כדי לתאר נסיעה חלקה ואביזרי מותרות, או בשם "לאדה" כדי לתאר את ההפך.

---

אם תעבור על השרשרת תראה שאף אחד לא כפה עליך לאהוב את ה-SSL, ואף אחד גם לא התאמץ להסביר לך איך ה-SSL נשמעת -
מי שדווקא כן ניסה להסביר איך ה-SSL נשמעת כולל התוויות (ועוד אלי) לבדוק אותה בסקופ היה... כן, שוב אתה, כך שבעצם אתה משועשע מעצמך (ולמה לא, בעצם).

אף אחד לא ניסה "ללקט באופן רנדימלי משפטים שלך ולהיות סוג של עורך דין של ההודעות שלך" - המטרה היחידה הייתה להגיע למסקנה בשאלה "האם העיוות ההרמוני היחודי לדגם זה הוא אחד הגורמים לפופולריות שלו" - ותו לא.

כל ההודעות בשרשרת היו רגועות ביותר, ואם הייתה כאן "התכתבות לא רגועה" הרי היא שלך בלבד.

תעודת העניות היחידה כאן היא האמנת ג'נבה שיש לנסח כדי להוליך נושא פשוט דרך האגו -

אדרבא, צא ובדוק בכל מקור מידע אמין - פורומים זרים, אנשי מקצוע, מאמרים או ספרים שכן יכולים להוות סמכות בשבילך - ושאל "האם הטכנאים המבשלים על +SSL G עושים שימוש בעיוות ההרמוני המאופין שלה, המתקבל בעוצמה הקרובה לקצה ההדרום שלה" - וכך תקבל תשובה מוסמכת לטעמך. תאמין לי או לא - היא לא תהיה שונה מתשובתי.

ולכל מי שעוד איכשהו שרד בשרשרת ומעונין בדחילו ורחימו לקצר את הדרך ולדעת את התשובה, התשובה היא "כן".

Zooot
maor appelbaum
Expert
הודעה פורסם: שישי 10 אוג',07 12:17   
i am working on 2 consoLs
1-NEVE 8038
MY FAVORETTE
and a SSL J9080

the distortion in the neve is wha i like
better
i think it has a better hadroom then the ssl
but the ssl i very cean -has alot of fidelity

irealy like mixing on the neve but the way the ssl looks and options - its a new dimention to work in

so both are great ach one for a different project

we have a few more nice consules like tridents and RCA and a neve bcm

you can call me from Israel to this number
03-9122809 ext 2
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 10 אוג',07 14:20   
ציטוט:

i am working on 2 consoLs
1-NEVE 8038
MY FAVORETTE
and a SSL J9080

the distortion in the neve is wha i like
better
i think it has a better hadroom then the ssl
but the ssl i very cean -has alot of fidelity

אם אתה מתיחס לדיסטורשן במשמעותו בדיון הזה, אז אתה משווה את הניב לדגם אחר מהדגם "המדובר".

ה-SSL J היא מיקסר מצוין, אבל כפי שנאמר כבר - נקי הרבה יותר מקודמיו (מלפני ה-K), ואין לו את הקראנץ' האופיני לדגמים עד ה-G+, שהוא הדגם המדובר.

ציטוט:
הסדר ההסטורי היה דגם E עם EQ חום >
EQ חדש (שחור במקום חום, והיו גם צבעים אחרים) >
דגם G עם מחשב ו-EQ חדשים (G) >
דגם קסטום (G עם EQ שחור) בגלל לקוחות שדרשו דגמי G אבל בחזרה עם ה-EQ השחור > דגם ה-G+, שהוא למעשה מורכב ממוליכים ללא חמצן, EQ שחור, והרבה שכלולים שלקוחות הכניסו ביזמתם לדוגמא במגברי הסיכום וכד' >
דגמי ה- J < K וכולי (חרוזים)

ה-G+ הוא למעשה ה-SSL האופטימלית לרוק, עליה מעדיפים הרבה טכנאי יוקרה בסגנון זה לעבוד גם היום.

EQ ה-G אולי פחות פופולרי, אך מכיל תדרים שאין ב-EQ השחור של ה-E.

לכן מוצר ה"לגסי" של SSL הוא מודל E/G עם שתי עקומות EQ ועוד צ'ופרים, והמוצר השני גזור מה-9000K שהוא "נקי" יותר מה-E/G ה"פרוע".

ציטוט:
לחשוב שהטכנאים בקבוצה זו נמנעים מהצבע ה-SSLי ומשתמשים במיקסר באופן "שקוף", ובחרו בG+ בגלל אפשרויות הניתוב או ה-EQ / קומפרסיה בלבד - זו טעות, חד וחלק.

החבר'ה האלה מנצלים כל כל כלי שהם רואים בו יתרון - אם היתה אמת בהנחה זו, הם היו מבשלים על ניב או 9K SSL ומסתייעים במודולים של SSL G/E, ולא ההפך, שזה מה שקורה בפועל.

יש כאלה מהם שמבשלים רוק על ה-9K, אבל הם נחשבים ליוצאי דופן בהעדפה זו.

הסיבה להעדפת ה-G+ לבישול רוק היא "הקראנץ'" הספציפי, וה"קראנץ'" הזה מגיע רק מהדגם הזה.

אם הם "פיספסו בגדול" ו"על הניב זה היה נשמע יותר טוב" - אני משער שלא נדע, אבל אני מאמין שלא.

אבל הקבוצה הזו בחרה במיקסר הזה בגלל הצבע הספציפי, ומאחר והם מבשלים קרוב לקצה הסקאלה ומפיקים דיסטורשן מה-SSL, לא הייתי מכנה את הצבע הזה "לא מוזיקלי".

Zooot
maor appelbaum
Expert
הודעה פורסם: שני 13 אוג',07 09:25   
today i was mixing on the SSL j9000-
a song with tons of guitars,britones,basses and other full body distortions- i like the EQs on this consule and the compressors but i dont like the heardroom of it much- so i have to trun down all the out put of protools and then i line them up so the line-amp will not get them rockin- the good thing is that if you get a low volume mix on this consule its sound clean -and i like putting the GML on the pre VCA -

just to fix some twangs and other anomolis.

the neve is a great consule for more minimal mixes and the stereo buss can be beefed up with out the crack you have on the SSL

but anyway the neve is really great for tracking

well i got to get some sleep- tommorow is another day
you can call me from Israel to this number
03-9122809 ext 2
yogevsamina
תומך
רק ככה לעידכון
הודעה פורסם: ראשון 12 יונ',11 08:16   
אני מחייה את השרשרת כדי לעדכן .
יש SSL נוספת בארץ {אצלי באולפן} #smile , מסוג 4000 G
24 ערוצים G + B Black EQ ועוד 4 ערוצים Orange EQ + מוניטור קונטרול משודרג ע"י איגור .

מוזמנים לבדוק .
קובי
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 12 יונ',11 08:31   
יוגב... ראבאק...

לבוא לבקר ? מושב אליפלט ? #faint

אין סניף של ד.נ גליל עליון בת"א, עד כמה שאני יודע...
#biggrin

אני מבין שזו רכישה טריה (?), תתחדש על ה SSL #thumbsup
yogevsamina
תומך
הודעה פורסם: ראשון 12 יונ',11 09:14   
יש רחוב אליפלט ... #biggrin לא ?
חוץ מזה מה רע בטבילה בכנרת ? #think
קובי
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 12 יונ',11 11:17   
יש עוד כנרת ?

בהזדמנות הקרובה שאהיה בצפון - אני עושה טלפון !
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 4 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון