תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:49
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקמת איגוד לאנשי הסאונד בישראל
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  koryto  
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',09 16:20   
אופיר,

אתה מבין שרבים מהאנשים בתעשייה הם אנשי מקצוע מעולים שלא בהכרח למדו במוסד חינוכי כזה או אחר. יכול להיות שאין להם אפילו תעודת בגרות, אבל סאונד הם עושים ל...פנים!

אם הארגון הזה ייקח על עצמו להגדיר מיהו "סאונדמן מקצועי" יכול מאוד להיות שאתה תקבל דירוג מסויים שמתאים באופן אובייקטיבי ליכולות שלך ואילו אנשי סאונד שלמדו אבל אין להם מושג בתחום, לא יצליחו לקבל הכרה כאנשי מקצוע אלא כמתלמדים בלבד.

היתרון שאני רואה במצב הזה, הוא שאנשים שאינם בתחום יוכלו לבחור לעצמם אנשי מקצוע בהתאם ליכולות שלהם ולא בהתאם ליכולת המכירה העצמית שלהם! שהרי בישראל זה לא באמת חשוב מה אתה יודע או כמה אתה עובד טוב, אלא רק כמה אתה מסוגל למכור את זה לצד השני (דרך אגב, כך אני בדרך כלל מגדיר לעצמי את המושג חאפר - לא מישהו שבהכרח עובד בזול, אלא מישהו שמתיימר לבצע עבודה שהוא לא מבין בה מספיק ועוד מסוגל לדרוש זסכומי עתק בתמורה - כשהלקוח מספיק פראייר).

הבעיה העקרית של הרעיון הזה היא כמובן מי יגדיר מיהו "סאונדמן" וכאן אמר די בצדק ראובן שלאור נסיונות העבר בתחומים רבים אחרים (אני זוכר שמן זית?) מהלך כזה הופך את העומדים בראשו של ארגון כזה לשרלטנים ולרוב יוצר יותר נזק מאשר תועלת.

בעיני רוחי אני בהחלט רואה ארגון שעוזר לחברים בכל הקשור לתנאי העסקה, עוזר בקביעת תעריפי מינימום ומקיים עבור כלל העובדים משא ומתן עם המעסיקים, כמו כן מקיים ימי עיון והרצאות בתחומי עניין משותפים כולל ייבוא הרצאות אורח מחו"ל לקידום רמת הענף בישראל.
העניין הוא שלמיטב הבנתי ארגון כזה צריך להיות מוקם על ידי קבוצה גדולה של בעלי אינטרסים משותפים - רוב המגיבים בשרשרת הזו מאוד נחרצים לגבי ה"למה לא" ולא בהכרח מנסים להשחיל כנגד את ה"למה כן" יש צורך בארגון כזה עבורם.
אולי בגלל זה ננטש הרעיון הקיבוצי?
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',09 16:48   
ציטוט:
בישראל זה לא באמת חשוב מה אתה יודע או כמה אתה עובד טוב,

חזק #smile ואגב זה תופס חזק גם בחו"ל, והישראלים די חזקים בזה גם שם, דהיינו - מספיקה חוצפה איתנה ואתה איש מסטרינג או פרוגרמר, כאשר זה שלימד אותך רק חודש לפני, לא יודע כיצד יאכל בערב. ואת החוצפה אני מנסה לדרבן גם אצל אלה ששואלים אותי כיצד להיכנס למקומות עבודה ספיצפיים, כי פשוט אין ברירה כשהאחרים אפילו בלי נסיון. יעידו לפחות 20 חברי פורום צעירים #smile

אני מאמין שהמסקנה הדי מוקדמת שהגיעו אליה רבים בשרשרת היא שנקודת סף וקביעת איכויות נועדו לקיבוע פקידים ומתן בסתר.
כפי שהזכרתי, רוב, אם לא כל האיגודים הקיימים כיום בתחום, יתנו לך רק אם תצעק וזה יפריע להם לישון. תצעק קצת יותר ויקבלו אותך להנהלה. לפחות אפשר ללמוד מהם מה לא טוב לעשות. כך שאלתי פעם ראשי שניים מהאיגודים המובילים, שבמקרה הם חברים לשולחני (היסטוריה, לא כתוצאה מהאיגוד), והם די בדיעה שחוזק של פעילים נדרש גם כלכלית, כדי שלא יקרו הכאלה דברים, ואני שאלתי מי הביצה ומי הכרבולת...
איגוד צריך להיות קיים גם בשביל מי שעוד לא נולד למקצוע. הוא צריך לשתף מידע ויעדים (די דומה לאקט מוסיקלי), ויש להגדיר את היעדים המקדימים הנחוצים להגדרת חיוניותו של הארגון.
זה לא קל, גם כבד משקל על כתיפיהם של אלה שיטלו מושכות, כי תמיד יהיה מי שיטען שהם לא עושים מספיק כדי לספק את רצונו או חלומו, וראו שרשרת אי הבנות לגבי המטרה כמו זו שכאן, בתור דוגמא.
הודעה פורסם: ראשון 25 ינו',09 13:07   
כנראה שלכל היוצרים בארץ יש כבר איגודים שדוחפים ומקדמים, רק לעוסקים באודיו ומוסיקה יש נאדה.
ארגוני היוצרים ישביתו ל-3 ימים את ערוצי 2 ו-10
ציטוט:
פתחו היוצרים בסדרה של פעולות, במחאה על הקיצוץ בשוק ההפקה בטלוויזיה ובמחאה על מה שהם מכנים אי עמידתן של הזכייניות במחויבויות שלהן ליצירה הישראלית.
מדובר באלפי עובדים הנמנים על איגודי היוצרים, ובהם שחקני המסך, איגוד הבמאים, איגוד התסריטאים, איגוד העובדים הטכניים, איגוד העורכים ואיגוד היוצרים הדוקומנטריים.

בין היתר הפגינו איגודי היוצרים מול אולפני הרצליה ומול מפעל קוקה קולה השייך לבעל השליטה בקשת, מוזי ורטהיים. הפגנות נערכו גם מול ביתו של ורטהיים ומול ביתו של בעל השליטה של רשת, אודי אנג'ל, וקבוצה של מפגינים אף הצליחה לחדור לדיון של הרשות השנייה.

וו'אלה! ואני חשבתי שמוסיקאים הם גם יוצרים. איפה האיגודים שלהם? מה עם להילחם בשבילם? בשביל עוד עבודות ויצירה במקום לקחת חומר מוכן ומשומש..
אין מי שמיצג אותנו
הודעה פורסם: ראשון 25 ינו',09 13:13   
אנשים! השחקנים דואגים לעצמם ( אירגון שחקני המסך, ובטח שיש אירגונים למשל לןתיקי הבימה ולקאמרי )
אין גוף אחיד שדואג לעבודה או להסדרים עם מוזיקאים ? האם המוזיקאים אשמים בכך?בעקבות כך והמצב העולמי זה השוק הפרוץ ביותר בהיסטוריה של האמנות.

http://www.giladchatsav.com
noamusic
Expert
אשמח לעזור
הודעה פורסם: שני 26 ינו',09 00:51   
נועם עקרבי

MUZIK
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
עמוד 8 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון