פורסם: ראשון 25 יול',04 17:55
בבקשה עזרה? אין לי מושג מה לעשות והגיוס שלי ללהקה צבאית מתקרב ואני רוצה לשקם את הקול שלי, ולא מצאתי פתרון מספיק הולם..
Administrator
פורסם: שני 26 יול',04 08:10
למה שלא תפנה בבקשת ייעוץ מאותן מורות לפיתוח קול שהוזכרו כאן? הן לבטח ידעו מנסיונן מה הדרכים והאמצעים לטיפול.
פורסם: שני 26 יול',04 16:20
יש לי חבר (הסולן בהרכב שאני מנגן), שהייתה לו בעיה דומה.
מיתרי הקול שלו היו "לא מאוחים" או משהו כזה..
במשך חודש אחד הוא לא שר בכלל, והמעיט במילים. ימים שלמים הוא לא דיבר, ובשאר- פיזר לחישות לעיתים רחוקות.
את הפיתרון הציע לו מורה לפיתוח קול, בבית הספר. (אנחנו לומדים פיתוח קול, בחלק מן המגמות.) משום מה הוא גם הפריז מעט בעניין- דרש ממנו לא לנגן.
הוא הלך לרופא באשקלון, שאמר לו את אותם הדברים בערך (חוץ מהעניין של הנגינה).
קשה לי לדעת עד כמה זה אפקטיבי. את החודש הזה הוא סיים לפני כמה ימים, והוא כרגע בשלבי חזרה מאנגליה.
פורסם: שני 02 אוג',04 15:13
אוקי, אז אם זה עדין מענין אותכם..
דיברתי עם מורה לפיתוח קול בשם דודי מור, הוא הפנה אותי לרופא אף אוזן גרון רציני שבדק אותי באופן מקיף, דר ולדנר מקרית מוצקין. יש לו מכשור של סיב אופטי מעין מצלמה שנכנסת לתוך מיתרי הקול. ולא מצא שום דבר תודה לאל, אבל לצערי, אומנם אין שם שום דבר, אבל הצרידות והכאבים נמשכים.
הוא הפנה אותי למכון דיבור ולקבל טיפול.. אני מרגיש קצת חסר אונים בגלל שאני מרגיש גמור מבחינה קולית אבל אין שום דרך שהם מטפלים בי חוץ מללמד אותי איך לא לגרום לנזק פעם הבאה.. (אבל מה עם הצרידות הנוכחית שלא עוברת כבר חודש?) \:
פורסם: רביעי 04 אוג',04 15:35
ראובן, תודה
אכן, ביקרתי אצל רופא רציני הפעם, שבדק אותי כמו שצריך, הוא הומלץ לי ע"י מורה מקצוען לפיתוח קול.
האבחנה שלו -פה ולוע - ב.מ.פ.
לרינקס - FO - מיתרי בקול תקינים נעים היטב.
הצרידות שלי היא יחסית. אנשים שלא מכירים אותי טוב לא ישמעו אותה על קולי, לא נשמעת בעייה חריגה, אבל אני שמכיר את היכולות שלי ואנשים אחרים, ישמעו החלשות בקול שלי, וצרידות כזו שלא אופיינית לקול חזק. (כמו שיש זמרים כמו גידי גוב שניחנים במין צרידות טיבעית כזו, לי אף פעם לא היה דבר כזה..)
אבל התחושה שאני מרגיש בקשר לגרון שלי, מין חספוס שאני מרגיש בקול.. הגרון שלי לא מרגיש טוב. לא משהו קיצוני אבל משהו שמאוד מפריע לי לשיר...
בכל מקרה, אפשר לקבל בבקשה את הטלפון של דר נאגריס?
תודה שוב
S.Supporter
פורסם: רביעי 04 אוג',04 15:59
אולי כדאי לחכות לסוף תקופת ההתבגרות... :razz:
לפני שאתה מזריק לעצמך כל מיני דברים - אולי אתה באמת בריא לגמרי וחלות אצלך דפורמציות סבירות ותקינות באזור/ים שונים הקשורים להפקת או קליטת הקול?
זה ממש לא חייב להיות אזור ההפקה ("מייתרי הקול"), זה יכול להיות גם משהו שקשור לחללי התהודה או הסרעפת.
וזה גם יכול להיות משהו שקשור לקליטת הקול (כלומר, שרק אתה שומע את זה = אוזניים)
Act Compatible
פורסם: רביעי 04 אוג',04 17:40
אם הלכת לרופא שבדק אותך בדיקה מקיפה ולא מצא שום דלקת,
תסיק את המסקנה הבאה--> אין דלקת-->קורטיזון לא יעזור..
חבל לך להתחיל אם סטרואידים ללא צורך!
אם היתה לך דלקת שמצריכה טיפול בסטרואידים, כל רופא אף אוזן גרון סביר היה מאבחן אותה..