Act Compatible
פורסם: שישי 25 פבר',05 23:23
קודם כל, אני לא הכי חזק באנגלית אז אני מקווה שאני עונה באמת על שאלותיך ולא סתם כותב.
מדוע להפריד בין חדר בקרה למרחב ההקלטה?
הסיבה העיקרית- צורת החדר. בתמונה לא פירטתי לגבי צורתו של החדר מצד שמאל של המחיצה אך הוא די "מעוות" ואחד הקצוות שלו אפילו מתפקד כמטבח, להשתמש בכל החדר ללא הפרדה ידרוש טיפול אקוסטי נרחב ואפילו אז אינני בטוח שהאזור ישמע טוב ואחיד.
בטון מוחלק ושטיחים?
לא הבנתי בדיוק מה הבעיה עם השטיחים ומה יכול להוות תחליף סביר.
בידוד או ספיגה בתקרה?
כמובן שרצוי שיהיה משניהם, אינני יודע מה יותר חשוב, נראה לי שקרטוני ביצים זה דבר בסיסי ובעלויות כאלו אי-אפשר להגיע לאיזושהיא חוקיות ברורה יותר לגבי ספיגה או בידוד.
אקוסטיקה של קיר הגבס?
כרגע זה קיר גבס שבנוי לכל אורכו משני לוחות של גבס שביניהם יש חומר מבודד דמוי צמר סלעים.
המחיצה?
המחיצה שתכננתי היא בעצם לוח עץ בגודל של בערך 80 ס"מ גובה ו- 1.80 מטר אורך שיהיה דבוק אליו מזרון הפונה לצד ימין של החדר ואולי על זה גם שטיח מקיר אל קיר.
1+2) אם לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, האולפן הנ"ל הינו אולפן ביתי עם אפשרות להתפתחות מאוחר יותר, אני מקליט בו בעיקר את עצמי אך אפשרי שגם אקליט חברים או להקות אחרות.
תודה רבה לך אסף על התשובה המהירה
אשמח לקבל עוד חוות דעת
תם
S.Supporter
פורסם: שבת 26 פבר',05 18:59
אני אוסיף לדברים שנאמרו, סביר להניח שבעתיד תרצה להוסיף מוניטורים ואז תיתקל בבעיה, מיקום המוניטורים בחדר הוא אחד החשובים ולכן יש להתחיל מקביעת מיקום תחנת העבודה, והמוניטרים, לשם כך רצוי דרך אגב שתסרטט את מלוא החדר, לגבי הקלטה בחלל כמו שלך, יהיה יותר נכון או לבודד את מקורות הרעש העיקרים כמו מחשב וכו, בקופסאות בידוד, ולבצע הקלטה עם אוזניות ומאחוריי מחיצות ניידות או וילונות אם מתאפשר, זה גם הגיוני ביחוד אם במילא אתה הולך להקליט את עצמך.
אפשרות שנייה שתלוייה בסוג ההקלטות שאתה הולך לבצע היא אוליי לבנות תא הקלטה (יעיל במיוחד לשירה).
תמיד ניתן להוסיף חומרים אקוסטים תתחיל מריהוט החדר, תניח את המוניטורים/רמקולים מה שיש , ותתחיל למצוא נקודת עבודה הגיונית בחדר, אחריי זה תתחיל לחשוב על טיפול ביחס לבעיות.
כמו כן יש דיי הרבה הודעות שעוסקות בנושא מיקום וכ"ו כדי לעיין.