תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 04:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מרחב אקוסטי - לאישורכם
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (100) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  תם  
Act Compatible
מרחב אקוסטי - לאישורכם
הודעה פורסם: שישי 25 פבר',05 15:17   
בקרוב אעבור חדר.
על כן ישבתי, קראתי ת'פורום, ובניתי, יחד עם ההורים, תכנון לחדר כך שהוא יהווה גם מקום שאוכל לגור בו וגם אולפן.
זה הוא התכנון הבסיס

החדר הנראה בתמונה הינו הצד הימני של החדר, צד שמאל יהיה חדר הבקרה אבל לא יקבל טיפול אקוסטי מכיוון שאין לי מוניטורים אובייקטיבים וגם ככה אני עושה את כל המיקס עם אוזניות (AKG K100).

מעתה כל מה שאכתוב יתייחס רק לצד ימין של החדר (הצד המתואר בתמונה).

רצפה:
בטון מוחלק שעליו אשים כמה שטיחים שרק אוכל.

תקרה:
החדר נמצא מתחת לכל שאר הבית ועל כן ישנה חשיבות מיוחדת לתקרה (צאו מנקודת מוצא שהרעשים היחידים מקורם יהיה או בחדר או בקומה למעלה, אני גר בקצה של כפר בדווי על גבעה מבודדת), אני לא רוצה להפריע לבני המשפחה וגם לא רוצה צעדים בשירה. מכיוון שאסור לי להרוס את התקרה ברמה שיצתרכו בעתיד לעשות טייח שלם מחדש, חשבתי שיהיה חכם לקחת קרטוני ביצוע גדולים, להדביק עליהם שכבה או שתיים של קרטוני ביצים ולחבר אותם לתקרה במס נקודות מועט. ברור לי שהראשון שיענה יאמר כי הכי טוב זה לבנות קונסטרוקציה ועליה להלביש אקוסטיקה - אין תקציב.

קירות:
קיר גבס- קיר זה הינו נתון שיהיה קשה לשנותו ועם זאת אינני מתכוון לעשותו אקוסטי, לפחות לא בשלב זה, לדעתי אפילו יתכנו מקרים בהם אוכל להשתמש בסאונד שלו במכוון.
מחיצה- המחיצה המתוארת הינה מחיצה אקוסטית בגובה זהה לגובה של שולחן המחשב, מטרתה העיקרית היא לחסום את רעשי המחשב מאזור ההקלטות.
וילון- כפי שכבר אמרתי, אני מעוניין להפריד את החדר השלם לשניים, זהו פתרון זול למדיי ויש לו גם מס' יתרונות: הוא ניתן להזזה (אני גם גר שם) ואוכל לראות מה מתרחש ב"חדר הבקרה" כאשר אני מנגן, אני אדם בודד וזה מקל על התמרון בין חלקי האולפן, הוילון עצמו יהיה מעין סדין גדול שבתוכו יהיה תפור snowite.
חלונות- לחלונות אני אכין וילונות עבים- שטיחים מקיר אל קיר שלצידם הפונה כלפי חוץ יהיה תפור snowite, הוילונות הנ"ל יהיו ניתנים לגלגול כלפי מעלה כאשר החדר לא מתפקד כאולפן.
דלת ברזל- על הדלת אדביק חתיכות ספוג בכל מקום שאוכל (זאת דלת כמו של מפעלים או מוסכים, מרובת ידיות וצירים), ועל הכל יבוא וילון כמו על החלונות.
קירות- על קומץ הקירות בחדר אבנה קונסטרוקציה שעליה יבוא שטיח מקיר אל קיר ובינו לבין הקיר יבוא snowite.

זהו התכנון. אם זה עוזר לכם אז כל החדר הינו יציקת בטון ולא בלוקים, זה נשמע מוזר אבל אני בטוח בכך, הוא זהה לממד למעט הדלת והחלונות כמובן. אשמח לקבל תגובות והמלצות בטווח מחירים דומה (לדעתי זה לא מתקרב לאלפיה).
תודה מראש
תם
אסף
S.Supporter
Re: מרחב אקוסטי - לאישורכם
הודעה פורסם: שישי 25 פבר',05 21:17   
Hi Tam,

ציטוט:
החדר הנראה בתמונה הינו הצד הימני של החדר, צד שמאל יהיה חדר הבקרה אבל לא יקבל טיפול אקוסטי מכיוון שאין לי מוניטורים אובייקטיבים וגם ככה אני עושה את כל המיקס עם אוזניות (AKG K100).

Why make a control room if it is not treated properly?
From your drawing it seems as if there is no insulation between the control room and the recording space - am I correct?

ציטוט:
רצפה:
בטון מוחלק שעליו אשים כמה שטיחים שרק אוכל.

Aaaargh, stop with the carpets, they kill sound, they eat up upper-frequency absorption like there's no tomorrow. Ach, if I had an Agora for every mis-fit carpet ... I'd have 14 Agorot now ... nevermind.

ציטוט:
החדר נמצא מתחת לכל שאר הבית ועל כן ישנה חשיבות מיוחדת לתקרה (צאו מנקודת מוצא שהרעשים היחידים מקורם יהיה או בחדר או בקומה למעלה, אני גר בקצה של כפר בדווי על גבעה מבודדת), .

What are you aiming for - insulation (quiet) or acoustic treatment (getting the room to sound good)?

ציטוט:
קיר גבס- קיר זה הינו נתון שיהיה קשה לשנותו ועם זאת אינני מתכוון לעשותו אקוסטי, לפחות לא בשלב זה, לדעתי אפילו יתכנו מקרים בהם אוכל להשתמש בסאונד שלו במכוון.

What do you mean by an "acoustic" wall?

ציטוט:
מחיצה- המחיצה המתוארת הינה מחיצה אקוסטית בגובה זהה לגובה של שולחן המחשב, מטרתה העיקרית היא לחסום את רעשי המחשב מאזור ההקלטות.

Once again, what do you mean by acoustic? You mean the drape? ("vilon")

ציטוט:
זהו התכנון. אם זה עוזר לכם אז כל החדר הינו יציקת בטון ולא בלוקים, זה נשמע מוזר אבל אני בטוח בכך, הוא זהה לממד למעט הדלת והחלונות כמובן. אשמח לקבל תגובות והמלצות בטווח מחירים דומה (לדעתי זה לא מתקרב לאלפיה).

Before I comment, please answer two questions:
1. How many people will be using your construction?
2. and for what purpose?

Regards,
Assaf.
  תם  
Act Compatible
תשובות \ שאלות חדשות לאסף
הודעה פורסם: שישי 25 פבר',05 23:23   
קודם כל, אני לא הכי חזק באנגלית אז אני מקווה שאני עונה באמת על שאלותיך ולא סתם כותב.

מדוע להפריד בין חדר בקרה למרחב ההקלטה?
הסיבה העיקרית- צורת החדר. בתמונה לא פירטתי לגבי צורתו של החדר מצד שמאל של המחיצה אך הוא די "מעוות" ואחד הקצוות שלו אפילו מתפקד כמטבח, להשתמש בכל החדר ללא הפרדה ידרוש טיפול אקוסטי נרחב ואפילו אז אינני בטוח שהאזור ישמע טוב ואחיד.

בטון מוחלק ושטיחים?
לא הבנתי בדיוק מה הבעיה עם השטיחים ומה יכול להוות תחליף סביר.

בידוד או ספיגה בתקרה?
כמובן שרצוי שיהיה משניהם, אינני יודע מה יותר חשוב, נראה לי שקרטוני ביצים זה דבר בסיסי ובעלויות כאלו אי-אפשר להגיע לאיזושהיא חוקיות ברורה יותר לגבי ספיגה או בידוד.

אקוסטיקה של קיר הגבס?
כרגע זה קיר גבס שבנוי לכל אורכו משני לוחות של גבס שביניהם יש חומר מבודד דמוי צמר סלעים.

המחיצה?
המחיצה שתכננתי היא בעצם לוח עץ בגודל של בערך 80 ס"מ גובה ו- 1.80 מטר אורך שיהיה דבוק אליו מזרון הפונה לצד ימין של החדר ואולי על זה גם שטיח מקיר אל קיר.

1+2) אם לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, האולפן הנ"ל הינו אולפן ביתי עם אפשרות להתפתחות מאוחר יותר, אני מקליט בו בעיקר את עצמי אך אפשרי שגם אקליט חברים או להקות אחרות.

תודה רבה לך אסף על התשובה המהירה
אשמח לקבל עוד חוות דעת
תם
אסף
S.Supporter
Re: תשובות \ שאלות חדשות לאסף
הודעה פורסם: שישי 25 פבר',05 23:54   
ציטוט:
קודם כל, אני לא הכי חזק באנגלית אז אני מקווה שאני עונה באמת
על שאלותיך ולא סתם כותב.

Sorry about the English, no Hebrew support on my OS (not Windows).

ציטוט:
מדוע להפריד בין חדר בקרה למרחב ההקלטה?
הסיבה העיקרית- צורת החדר. בתמונה לא פירטתי לגבי צורתו של החדר מצד שמאל של המחיצה אך הוא די "מעוות" ואחד הקצוות שלו אפילו מתפקד כמטבח, להשתמש בכל החדר ללא הפרדה ידרוש טיפול אקוסטי נרחב ואפילו אז אינני בטוח שהאזור ישמע טוב ואחיד.

Why would it require extensive treatment?
Please explain the logic to me.
BTW, I've noticed your monitors are not in the same part of the room as your computer ... am I mistaken?

ציטוט:
בטון מוחלק ושטיחים?
לא הבנתי בדיוק מה הבעיה עם השטיחים ומה יכול להוות תחליף סביר.

Who said "Beton mu'hlak"?
What is that anyway?
About carpets - carpets absorb mainly high frequencies. Putting too much carpet - and covering the floor is usually too much - will leave all of the low frequencies unabsorbed. You will not hear the flutter echoes anymore (those annoying echoes in a bare room when you clap your hands)' but you will still have a terrible boxy sound to the room that will kill all of your mixes.
The alternatives are building or purchasing bass traps.
Usually your bed, clothes, drapes, people in the room, etc ... will absorb enough high frequencies in small spaces. So you usually don't have to worry about them too much.

ציטוט:
בידוד או ספיגה בתקרה?
כמובן שרצוי שיהיה משניהם, אינני יודע מה יותר חשוב, נראה לי שקרטוני ביצים זה דבר בסיסי ובעלויות כאלו אי-אפשר להגיע לאיזושהיא חוקיות ברורה יותר לגבי ספיגה או בידוד
.

Egg cartons do not insulate.
Egg cartons *absorb* but in such an uneven and weak manner that they are all but useless. You'd might as well put a poster of naked Katherin-Zeta-Jones on the ceiling, it will have the same effect (not to mention nicer on the eyes #wink).
You will be wasting your effort AND making your room ugly. See my concluding remarks.

ציטוט:
אקוסטיקה של קיר הגבס?
כרגע זה קיר גבס שבנוי לכל אורכו משני לוחות של גבס שביניהם יש חומר מבודד דמוי צמר סלעים.
המחיצה?
המחיצה שתכננתי היא בעצם לוח עץ בגודל של בערך 80 ס"מ גובה ו- 1.80 מטר אורך שיהיה דבוק אליו מזרון הפונה לצד ימין של החדר ואולי על זה גם שטיח מקיר אל קיר. .

ציטוט:
1+2) אם לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, האולפן הנ"ל הינו אולפן ביתי עם
אפשרות להתפתחות מאוחר יותר, אני מקליט בו בעיקר את עצמי אך אפשרי שגם אקליט חברים או להקות אחרות.

Let me tell you my philosophy and you'll make your own decisions.
Covering the room with carpets, egg cartons, etc ... will not insulate it and will not better its sound.
Do not waste your money & effort.
It would be MUCH wiser, for that money, to get a used sofa, bookcase with some nice books, etc ... those will not only absorb more efficiently than carpets and egg cartons (although, once again, in an uneven and often unmusical manner), BUT they will also serve to make your studio a more pleasant place to record in. Get some posters of your favorite musicians and hang them on the wall. Get soft ceiling lights. Invest in the vibe of the studio. Ugly egg cartons just make your room look UGLY and suffocate your creativity. Who'd want to work in an ugly room?
Acoustics is just one of those fields in which you can't do "half a job" ...
It's like cleaning up your room: just moving stuff around won't clean it. It'll still be messy.
Hope you get the idea.

Regards,
Assaf.

shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 26 פבר',05 18:59   
אני אוסיף לדברים שנאמרו, סביר להניח שבעתיד תרצה להוסיף מוניטורים ואז תיתקל בבעיה, מיקום המוניטורים בחדר הוא אחד החשובים ולכן יש להתחיל מקביעת מיקום תחנת העבודה, והמוניטרים, לשם כך רצוי דרך אגב שתסרטט את מלוא החדר, לגבי הקלטה בחלל כמו שלך, יהיה יותר נכון או לבודד את מקורות הרעש העיקרים כמו מחשב וכו, בקופסאות בידוד, ולבצע הקלטה עם אוזניות ומאחוריי מחיצות ניידות או וילונות אם מתאפשר, זה גם הגיוני ביחוד אם במילא אתה הולך להקליט את עצמך.
אפשרות שנייה שתלוייה בסוג ההקלטות שאתה הולך לבצע היא אוליי לבנות תא הקלטה (יעיל במיוחד לשירה).
תמיד ניתן להוסיף חומרים אקוסטים תתחיל מריהוט החדר, תניח את המוניטורים/רמקולים מה שיש , ותתחיל למצוא נקודת עבודה הגיונית בחדר, אחריי זה תתחיל לחשוב על טיפול ביחס לבעיות.
כמו כן יש דיי הרבה הודעות שעוסקות בנושא מיקום וכ"ו כדי לעיין.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 26 פבר',05 20:59   
And a final comment about egg cartons.
It may impress people who don't know better. But seeing a studio covered with egg cartons just makes me cringe - it says all over it the studio owner is clueless. So not only are they ugly and ineffective - but they also betray a lack of knowledge. So just avoid them if possible. (unless you intend to turn the "lul" of your Kibutz into a studio #wink)
radomsk
הודעה פורסם: שבת 26 פבר',05 23:41   
תם :
וגם ככה אני עושה את כל המיקס עם אוזניות (AKG K100).

תמשיך לעשות מיקסים עם אוזניות ולא יהיו לך אוזניים לעשות איתם מיקסינג.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 27 פבר',05 10:27   
radomsk :
תם :

What's the problem exactly with mixing with headphones?
(noise-level wise)
radomsk
הודעה פורסם: ראשון 27 פבר',05 14:03   
אסף,

לא מומלץ להשתמש הרבה ב #headphones - זה הורס ומעייף את האוזניים!
וגם יכול לגרום לנזק בלתי-הפיך.
שלא נדבר על כמות הבקטריות שזה מייצר לך באוזניים.

סהר

אסף :
radomsk :
תם :

What's the problem exactly with mixing with headphones?
(noise-level wise)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון