תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם ניתן לבנות מוניטורים מקצועיים לבד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  123  
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 08 פבר',02 06:20   
האם מישהו ניסה לבנות מוניטורים (רמקולים)
בעצמו ?
האם מישהו יודע באיזה סוג רמקולים משתמשים (שמות)?
האם יש מקום באינטרנט אשר ניתן לילמוד להרכיב מוניטורים?
האם יש לכם מידע על סוג עץ שמשתמשים בו ?
האם למישהו ידוע על מידות נכונות וכדומה?

טוב כולם הבינו (כבר האם האם האם) אני מעוניין לדעת
אם אפשר אם זה מישתלם ואם מישהו ניסה כבר

ניכנס בי גוק לבדוק את הנושא הזה אני מקווה שתעזרו לי זה יהיה מאוד נחמד לנסות לבד לבנות בעצמי
#guitarist
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 08 פבר',02 08:01   
כידוע לך כל תחומי ציוד ההגברה נמצה במגמת ירידת מחיר כבר מספר שנים, אני שבניתי עשרות רמקולים
לשימוש עצמי חושב שבמחיר הציוד כיום לא כדאי לבנות לבד. ניתן היום להשיג ציוד חדש במחיר סביר,וציוד משומש במצב טוב ניתן לרכוש בפחות ממחיר האלמנטים (הרכיבים).
אם למרות זאת אתה מעדיף לבנות ולו גם רק בשביל חדוות היצירה.
אשמח לעזור לך בכל מידע שתזדקק לו!
  123  
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 08 פבר',02 17:48   
כן הקטע הוא היצירה וההתנסות
אשמח מאוד למידע על כול דבר
וגם תהיתי אך אפשר לבחון רמקול שבנית בעצמך

ושוב תודה #guitarist #thumbsup
Insomniac
הודעה פורסם: שישי 08 פבר',02 22:26   
הצלחתם לסקרן אותי! t-kol אולי באמת תפרט (אם תוכל) על איך עושים את זה? כלומר תהליך הבנייה, חומרים וכו'? אשמח מאו לדעת איך עושים את זה ובאמת לעשות את זה...אין לי הרבה מה להפסיד נכון? :wink:
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 08 פבר',02 23:26   
ההגדרה מוניטורים מקצועיים ובנייה עצמית מהווים סיכון :smile:.

בעוד מוניטור אקטיבי/פסיבי שמיוצרים ע"י יצרן מתמחה בעל פס-יצור, מהדנסים ומערך שלם שמבצע בדיקות יסודיות יוצרים מוצר זול ביחס לבניה עצמית ומתוכנן עד הפרט האחרון (יש גם גרועים אבל העיקר במוניטור ה"שקיפות", ביטול עייפות ו...טעם אישי שיוביל למשהו שישמע במיטבו על כל אמצעי שמע אפשרי*).

מלבד העלות הגבוה בייצור עצמי אני לא מצליח לראות מישהו בפורום מבצע מחקרים להיענות הרמקול, עיצוב מבנה בעל שקיפות מיטבית ואינספור פעולות שבזמן שלהם ניתן להקליט דיסק :smile:.

למרות שהרעיון בהחלט נשמע פנטסיה, אולי חברות הרמקולים יכלו בהזמנות CUSTOM-MADE :smile:.
  123  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 09 פבר',02 05:14   
לי יש המון זמן חופשי לעשות את זה
אבל גם אם אני לא אבנה תמיד אני אדע משהו חדש
ובקשר למקצועי או לא זאת לא בדיוק הנקודה הרעיון הוא לנסות ומי יודע אולי משהו יקרה #biggrin
  123  
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 11 פבר',02 15:20   
מה קורה ?
t-kol
חשבתי שאתה רציני בקטע של העזרה?
בכול מקרה למי שינדב מידע תודה מראש :sad:
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 11 פבר',02 15:47   
יום יומיים ותקבל חומר
Hendrix
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 07:15   
אהלן!

וואי! מתאים לי פורום של מוסיקאים בעברית :smile:
שנים שברתי וחרקתי שיניים בפורומים ורשימות תפוצה בניכר <גם מנהל רשימה אחת אבל זה לא קשור כרגע>.
בכל מקרה, פוסט ראשון שלי כאן באקט מוסיקלי וסתם היה בא לי להגיד "שלום".

תוסיפו עוד מתעניין ב- DIY לסט איכותי של NEAR FIELD
לצערי ימי הנאסדק עברו חלפו ביעף וימי החסכון בכל גרוש הגיעו אל מחוזותי #ugh
אכן, נראה לי אולטרה פסיכוטי לשלם אלפיה וחצי של ירוקים על סט רמקולים בארץ, שבחו"ל הם פחות מחצי מחיר ואפילו נושקים לשליש המחיר. אכן, לא אשמתם של היבואנים בארץ על המיסוי הגבוה שיש על מגברים ורמקולים, אבל בזמן שאפילו גיטרות וסינטים, שעליהם אין פאקינג סנט של מכס, אני נדרש לפעמים לשלם 50% יותר, אז אני בהחלט בעד DIY או פשוט להזמין דרך הרשת.
לי אישית יש גיטרה שאם הייתי קונה בארץ אצל "הנציגים", שלצערי לא היה להם מושג שדגם כמו שלי קיים <אין במחירון אז זה לא קיים>, הייתי משלם עליה צפונה מעשרים אלף ש"ח!!!
כמובן שהיא לא במלאי :-)
בסופו של דבר הזמנתי מחנות בארה"ב את מה שרציתי, תוך 4 ימים הגיטרה התייצבה עם שליח בפתח ביתי הדל
Hendrix
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 07:38   
אממממ....
לחצתי על האנטר בלי כוונה :razz:
בכל מקרה, כולל משלוח שילמתי פ-ח-ו-ת מחצי מחיר ממה שהייתי נדרש לשלם כאן, וכל זאת ללא מיסים ליבואן.
מעניין הא? :shame:

טוב טוב, קצת גלשתי.
אז רמקולים. ציינתי שזה לאולפן ביתי?
סתם כנקודת התחלה, מצאתי בארץ יצרן אולטרה איכותי בשם MOREL. הם ידועים במערכות קולנוע ביתי איכותיות ועוד המוני קומפוננטים שנמכרים בחו"ל ליצרנים. הם לא זולים כלל וכלל, ואיכשהו בצורה זאת או אחרת, הם היו פעם חלק או שותפים עם DYNAUDIO. הקומפוננטים שלהם גם נראים בדיוק מאותו התיכנון CAD :-)

הנה לינק לדיזיין של יצרן איטלקי שמשתמש ברכיבים של MOREL:

http://www.audiokit.it/ITAENG/KitDiffusori/2vie/MOREL/York.gif

לצערי אני איש מחשבים ולא אקוסטיקה או אלקטרוניקה :sad:
אם מי מיכם טכנוקראטים ואודיואיסטים יוכל לתת לי את חוות דעתו המלומדת לגבי הנתונים המופיעים בלינק המצורף, אודה לכם מאוד!
בגדול, לאחר מחקר שיטחי והשוואת רוב המותגים המובילים בתחום, הגעתי למסקנה שרובם חותכים את התדרים באיזור השניים וחצי קילו עד שלושה, ישנו יחס של גודל קופסה לגודל וופר שהוא די קרוב אצל כולם, ולפי דבריו של אדם שמבין עניין <ושנתן לי את הלינק המצורף>, במידה ואשתמש בקומפוננטים איכותיים, לא ממש ישנה אם אשתמש ב- MDF של 13ממ או 18ממ לבנית הקופסא או שקרוס יחתוך קצת גבוה או קצת נמוך מהמתואר. קומפוננטים איכותיים לרוב יתנו תוצאות איכותיות, ונכון שבקומפוננטים לא איכותיים במיוחד, יש צורך לחתוך בצורה מסויימת או לבנות את כל היחידה עם מערכת פיצויים על עיוותים שקיימים בקומפוננטים מלכתחילה.

המממ....
טוב זהו :-)
ממש מאוחר לי וימזה נסחפתי #clap

נקווה גם לתרום בהמשך ולא רק לזבל את המוח.

הנדריקס #guitarist
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון