תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 05:39
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רשרושים במגבר מנורות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  יוני  
הצטרף: 01 מרץ 03
הודעות: 278
רשרושים במגבר מנורות
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 16:20   
קניתי אתמול בחלילית מגבר מנורות יד שנייה Peavy Classic 30. כשהגעתי איתו הביתה שמתי לב למשהו שלא שמתי לב אליו בחנות - רשרוש מתכתי מעצבן, מזכיר קצת רעש של מקל גשם. קשה לתאר את זה במילים. הוא מופיע כשאני מנגן בערך באזור לה במול עד דו נמוכים בגיטרה (מדובר ברעש שמגיע מהמגבר, לא בתהודת החדר). כשאני פורט חזק זה פחות מורגש כי שומעים את הגיטרה חזק יותר. בפריטה עדינה זה בלתי נסבל, נשמע כמו אוטו שנוסע מהר בהילוך ראשון. מדובר לא בhum או משהו ששומעים מהרמקול, אלא ברעש מכני ששומעים מאחורי המגבר, כאילו איזה חלק מתכתי רופף שם... למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות? אם הייתי שם לב לזה בחנות לא הייתי קונה אותו ונראה לי שאחזיר אותו. (לא רוצה ללכלך בלי שבדקתי עד הסוף, אבל אני לא אתפלא אם ביודעין מכרו לי אותו פגום. זה כבר נושא לשרשרת אחרת, בהזדמנות ארחיב בנושא היחס המזעזע שקיבלתי שם מהמוכר. לא יודע את שמו אבל מי שהסתובב בחלילית בטח מכיר - איש עם שיער ארוך ועיניים בהירות, דובר רוסית). בכל מקרה, לא קרה שום דבר חריג למגבר בדרך אלי הבייתה.
עוד עניין, שאני מודה שעשיתי טעות שלא מספיק ביררתי לפני שקניתי את המגבר, זה עניין התחזוקה של מגבר מנורות. אפשר לקבל איזושהי הערכה גסה, סתם שיהיה לי סדר גודל כללי - מה הבלאי של מנורות ורכיבים של מגבר כזה, בנגינה ביתית ולא חזקה? כמה פחות או יותר צריך להשקיע כדי להחזיק מגבר כזה? זו הוצאה שוטפת קבועה או שממש "פעם ב..." קורה שצריך להחליף מנורה?
ReuvenM
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 16:35   
על פניו נראה כמו בעית של תהודה, היוצרת רעידה עם רכיב מסוים.
אפשר שזה נוצר רק אצלך, בשילוב של הגיטרה/ציוד שלך, או בהובלה, אך בכל מקרה זה נשמע מקרה נפוץ.
אם זו הבעיה, עליך לאתר את התדר שיוצר את הרעידה הזו. חפש על הגיטרה את הצליל שהכי מרגיז אותו, ונסה לאתר את הרכיב שזז. לעתים זה כיסוי של שפופרת בלבד, או בורג רפוי.
  יוני  
הצטרף: 01 מרץ 03
הודעות: 278
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 16:47   
תודה ראובן. מבדיקה שעשיתי עולות התוצאות הבאות: זה קורה בין סול לרה הנמוכים בגיטרה. בסול וברה זה די חלש. התגובה הכי חזקה זה בלה במול ולה (110 הרץ אם אינני טועה) ודווקא בסי במול קורה משהו מעניין: בזמן הפריטה זה מתחיל לרשרש ומיד מפסיק, לא כמו ביתר הצלילים שזה פשוט ממשיך כל עוד נמשך הצליל.
בהסתכלות על המגבר, לא איתרתי את החלק הרופף, ואני לא רוצה להתחיל לפתוח כי אני לא ממש יודע מה אני עושה.
מה לגבי השאלה השנייה (תחזוקת המגבר)?
שוב תודה...
Seamus
Supporter
הצטרף: 14 יונ' 02
הודעות: 2009
מיקום: Sedona, Az
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 17:01   
סריקה במבט לא תמיד עושה את העבודה.
מה שאני עושה בד"כ זה ללחוץ עם היד (או האצבע) על כל מני מקומות במגבר, ראובן נתן נקודות טובות.
האם הרעש בוקע רק מהמגבר? אולי משהו מהדהד לך בחדר?
לא תמיד אנחנו שומעים נכון את מקור הזמזום, נסה לקרב את האוזן לאזור הבעיתי #headphones
בהצלחה!
_________________
מאניס עמיס, אשכוליות וריzלה.
www.myspace.com/udibass
nautilus
הצטרף: 16 דצמ' 04
הודעות: 155
מיקום: צורן
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 17:35   
נראה לי שקנית את אותו מגבר שהחזרתי להם לפני כמה חודשים.

כשבזמנו קניתי את המגבר (חדש) שמתי לב לבעיה שאתה מתאר והחזרתי אותו לבדיקה.
לאחר אין ספור טלפונים ונסיעות לחנות (כי לטענטם "הבעיה נפתרה") הם החליפו לי
את המגבר בחדש. (כל העסק התנהל עם "מיוזיק-סנטר" דרך "פאנקי-מיוזיק" ששם קניתי את המגבר).
מקור הבעיה עדיין לא ברור לי למרות שכל הסממנים מצביעים על השפורפרות.
אגב, זו תופעה די מוכרת בסדרת ה"קלאסיק" ולא פעם יצא לי לקרוא תלונות של אנשים לגבי העניין הזה.

בגלל היותו מגבר יד שניה האפשרות של החלפת שפורפרות נראית הכי טובה בעייני.
dstudio
הצטרף: 24 נוב' 05
הודעות: 121
מיקום: פתח תקווה
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 17:44   
לפעמים הבעיה יכולה להיות בכיסוי הקדמי של הרמקול,אם זאת רשת מתכת אז הסיכוי גבוה שהרעש משם.
_________________
http://www.megedmusic.com
דני מגד
  יוני  
הצטרף: 01 מרץ 03
הודעות: 278
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 17:50   
"פאנקי-מיוזיק" - אתה מתכוון לחנות בהוד השרון? כששאלתי את המוכר למה זה שקנה החזיר אותו, הוא ענה לי שהוא קנה מגבר 100 וואט. אז אולי זה לא אתה, ואולי הוא שיקר. בכל מקרה, האמינות של המוכר הזה בעיני היא אפס מוחלט. אני אדבר איתך בפרטי ואנסה לברר אם זה באמת שלך.
בכל מקרה, ניסיתי לגעת בכל מיני מקומות, וכלום לא הפסיק את הרעש. אני מתכוון להחזיר להם את המגבר, אני לא מתכוון להשקיע בו כלום.
כמו כן, אשמח לקבל גם התייחסות לשאלה השנייה ששאלתי בתחילת השרשרת, לגבי תחזוקת המגבר.
tl music
הצטרף: 02 ינו' 04
הודעות: 341
מיקום: אשקלון
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 18:19   
אני שמעתי על הבעייה הזאת אצל רבים מעלי הפיוי קלאסיק ממה ששמעתי זה נובע מהחיבור הרופף של המנורות
ReuvenM
Administrator
הצטרף: 17 מאי 01
הודעות: 19380
מיקום: תל אביב
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 20:35   
יוני,
לגבי תחזוקת המגבר, אמא בשרשת אחרת, לא לפני שתאתר שרשראות דומות בנושא שפופרות, ביאס וכדומה, כך יקל לאחרים למצוא את התגובות והעזרה לפי נושאים וכותרות.
תודה
ArielY
Supporter
הצטרף: 23 אפר' 03
הודעות: 5114
מיקום: פה ושם, בעיקר שם...וגם פה.
הודעה פורסם: שבת 03 דצמ',05 21:45   
אני במקומך הייתי מחזיר מייד את המגבר ולא מתעסק איתו אפילו שנייה !

אם השימוש במגבר הוא לבית ובווליום סביר ומטה ושעות שימוש סבירות (לא 12 שעות ביום #lol ) אז המנורות (אם הן חדשות) יכולות להחזיק אפילו 6-8 שנים !
בלאי המנורות הוא פונקצייה של ווליום (גבוה = בלאי גבוהה) טילטולים של המגבר, כמות הדלקות \ כיבוי ללא שימוש ב STANDBY ועוד.
בכל מגבר מנורות כאשר מחליפים מנורות (עלות של כמה מאוש שקלים תלוי בסוג וכמה מנורות) צריך לבצע גם כיוון ביאס וזו עבודה לטכנאי מיומן בלבד !

אם מאיזו סיבה הלכה מנורה כוח אחת אתה מחליף את כולן על מנת לשמור על איזון, חשוב מאוד.
יש סוג (מותג) מגבר אחד שבו אין צורך לגעת בכיוונים האלו גם כאשר מחליפים מנורות וזה ב MESA/BOOGIE האלוף ! #thumbsup שם הביאס מכוון תמיד ואין צורך לגעת בכלום אחרי החלפת מנורות, וזה נכון לגבי כל הדגמים שלהם.

מה התקציב שלך למגבר ? יש לא מעט דברים טובים בסכומים סבירים, תלוי מה התקציב.
_________________
==============
למכירה בבזאר
==============
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון