פורסם: חמישי 09 פבר',06 21:31
אני מודע לעניין שאין נוסחאת פלא למיקס טוב .
אבל עדיין יש כללים מסויימים ודרכים מסוימות לעשות דברים מסוימים :?:
מקווה שאיכשהו הבנת מה אני מנסה להעביר , אני ינסה לפרט :
אתה רואה שיש המון מדריכים בנושא , המון ספרים , שלאו דווקא מביאים לך נוסחאת פלא יחידה , אבל הם מכוונים אותך ומסבירים לך את תפקידי האקולייזר , הקומפרסור , ועוד.
למשל הספר הזה שאני קורא כרגע הכותב מראיין אנשי מקצוע בתחום וגם נותן נקודות למחשבה על מיקס כמו סידור נכון של השיר למיקס טוב, דברים ועובדות מהשטח, או כמו הסבר על תחומי תדרים ומה ההרגשה והאפקט שהם נותנים.
אז מה שאני אומר בעצם זה שהתכוונתי לעצות וטיפים מניסיון אישי של חבר'ה פה שמבינים עניין ובעלי ניסיון ואולי יכולים להפנות אותי למקומות שיכולים לעזור לי בנושא או לתת כמה עצות להפרדות כלים , לדינמיקה של הכלים , לשימוש בכלי מסויים או אפקט כדי ליצור משהו מסויים , SideChain Comp על עניין הבאס קיק לדוגמא , לא נוסחא , עצות מניסיון וידע .
אולי גם הפניות והמלצות לספרים \ מדריכים בנושא .
אני יקרא את הת'רד שהפנת אותי אליו , תודה רבה.
פורסם: חמישי 09 פבר',06 22:29
פילדוס החכמתי מהסיפור הקצרצר הזה וזה עוד עניין שהבנתי מקריאה על נושא אחר שמדבר על המיקס :
המיקס מתחיל מעיבוד ותפקידי הכלים במיקס
אתה רק חיזקת לי את הדעה הזאת בסיפור הזה.
תודה על הלינק אני אבדוק .
פורסם: שישי 10 פבר',06 00:19
CosmoGrill לגבי איזה סגנון אני ממקסס
בעיקרון אני יוצר ומפיק מגוון רחב של סגנונות .
אבל הסיגנון העיקרי והסגנון שאליו אני מכוון הוא היפ-הופ.
S.Supporter
פורסם: שישי 10 פבר',06 00:37
מבלי להכנס לעיבודים ולתפקידים, ומבלי לפקפק בכישוריך וביכולתיך, שים לב, שכ-ל המיקסים באלבומים מסחריים שאתה משווה את העבודות שלהם לשלך, לא נערכו ע"י אנשים שנמצאים בעסק הזה יום או יומיים, וגם לא 5 שנים לצורך העניין.
לקרוא ולהבין זה חשוב, אבל כל זה בלי התנסות ונסיון שווים בערך כלום.
אפשר לדבר שנים על איך להפריד בס מקיק, אבל זה לא שווה כלום אם אתה לא הולך לסטודיו ועושה מיקס, ועוד אחד ועוד אחד.
זה יפה שאתה מכוון הכי גבוה שאפשר, אבל רומא לא נבנתה ביום אחד, ולא בעצות מהאינטרנט.
פורסם: שישי 10 פבר',06 00:51
שחר , אני לא יום ולא יומיים ב"עסק" אני 8 וחצי שנים ב"עסק".
ואני מתנסה כל הזמן ויש לי אולפן שאני תמיד יוצר וצובר ניסיון בו.
לפני שאתה בא במשפטים כאלה תכיר את הבנאדם שעומד מאחורי כינוי בפורום .
התוצאות שלי טובות מאוד אפילו , אני לא פתחתי את האשכול בכוונה של "שמעו אתמול בדיוק התקנתי קיובייס וקראתי איזה ספר אחד ומה זה המיקסר הזה איך אני עושה שזה ישמע כמו שירים של מריה קארי ופאף דאדי ".
פתחתי את האשכול כדי ללמוד עוד , לקרוא עוד , לשתף אנשים שגם עוסקים בתחום ומאוד מקצועיים לפי מה שקראתי בפורומים באתר , להחכים ולדעת עוד , ואני תמיד עושה ויעשה מיקסים ויצור ויעבד ויפיק.
חבל שאתה כותב משפטים כמו "רומא לא נבנתה ביום אחד"
ו"אתה מכוון גבוה מדי" אולי אתה מכוון נמוך מדי זה לא ענייני לאן אתה מכוון.
אני לא ילד שהחליט לעבור "מאיג'יי לאולפן מקצועי"
אז אם יש לך משהו לכתוב שיכול להועיל לאשכול , תכתוב .