פורסם: שישי 22 יונ',01 23:52
בשעה טובה קניתי מוניטורים, הMk2 של Alesis. בחוברת המצורפת מוגדר כך - "Be sure to verify that your amplifier is rated for 4 ohm speakers". ובגב המגבר שלי נאמר 6ohm min. speakers. אה-ה. האם אכלתי אותה לגמרי, או שמדובר במקדם ביטחון של החברה? המגבר שאני משתמש, (Yamaha RK-596 אם זה משנה למישהו), הוא ביתי ומפתיע לגלות שהתנגדות המוניטורים מוגדרת בפירוש כחלשה מדי. עד כמה באמת אי ההתאמה קריטית, והאם שריפת הרמקולים היא סכנה ממשית?
עד כמה מומלץ חיבור נגדים שינחתיו את עוצמת המגבר ויתאימו את התנגדות הרמקולים לעוצמה?
פורסם: שבת 23 יונ',01 03:05
ראובן, כרגיל אפשר לסמוך עליך. קראתי, הפנמתי, ואני אנסה ליישם. תודה ושוב תודה.
ורק כדי לוודא שהבנתי נכון - בעצם הסכנה נשקפת למגבר עצמו, ולא לרמקולים, נכון?
(הרמקולים קצת יותר יקרים לליבי, ולכיסי)
Administrator
פורסם: שבת 23 יונ',01 21:37
לפי הנתונים המגבר מסווג לעבודה שוטפת ב-8 אוהם, למרות שהוא יכול לשאת בעומסים זמניים (ומכאן ה"דינמי") של 2 ו-4 אוהם.
הרמקול גורס שהוא מסוגל להציב עכבה של 4 אוהם למגבר, ואילו המגבר גורס שהוא לא אוהב לרדת מתחת ל-6 אוהם.
נסיונית תוכל לעבוד במצב זה, לפרק זמן קצר ביותר (נסיון וזהו). ממושכות זה יכול להיות בעיה, שכן במצבים מסויים הרמקולים יורדים נמוך בעכבה ומושכים עקב כך הספק מטורף מהמגבר.
אם 130 וואט זה הממוצע של המגבר, ודינמית הוא יכול לזוז בין 8 ל-2 אוהם, זה אומר בערך 5 אוהם (גס), ולכן הציבו הגבלה זו. אם תתנסה בהספק שלא עובר 100 וואט אני לא מאמין שיקרה משהו. (אם נסתכל על כפתור הווליום כמו על שעון, אז זה אומר שעה 12 ומטה לפי המגבר שלך). זה לניסוי בלבד, כי לאורך זמן המוסיקה מכילה שיאים שונים ומשונים שעוברים הספק זה. נסיונות נשאיר למכון התקנים, כפי שהוכיח את עצמו בהיכל וורסאי...
נגדים זה הפתרון הזול מבחינתך, אם אתה לא רוצה להחליף כלום. הם מעין מקדם הגנה, ואם העבודה ממוצעת תמצא שהם מתחממים מדי אז תוכל להחליפם לסוג בעל עמידה בהספקים גבוהים יותר. זה לגמרי לא יקר.
פורסם: שבת 23 יונ',01 22:08
תודה. תגיד, אתה נח לפעמים? (שבת למשל...)
פורסם: ראשון 24 יונ',01 20:30
רגע רגע רגע... אני מצטט מגיליון 48 של 'אקט', עמוד 51.
"יש לבחור מגבר שהספק המוצא שלו גבוה מזה הדרוש בהפעלה. מרווח רזרבי זה יבטיח שהמגבר לא ינסה לספק יותר כוח מאשר יועד לו אצל היצרן. בתוצאה תקבל סאונד נקי מעיוותים וחיי רמקולים ארוכים להפליא".
וזה בדיוק מה שקורה אצלי, לא?
או שאני מבלבל מושגים?!
Administrator
פורסם: ראשון 24 יונ',01 22:22
יואבי,
אני מבין שזה קצת קשה להשלים את העובדה שרכשת לפני שבדקת (לפחות בפורום הזה). התעודד!
מה שכתוב בחוברת מחזק את מה שכתבתי כאן, וזה הפוך ממה שאתה חושב:
למגבר שלך אין כל כך את הרזרבה הזו, הוא מגביל אותך ל-8 אוהם והספקים רגעיים של 130 וואט, שזה אומר שיהיה קשה לו להתמודד עם 4 אוהם של אלסיס לזמן ממושך.
כלומר, לא רק שאין לו רזרבי במקרה הזה, הוא עוד יעמוד על הקצה רוב הזמן!
"מרווח רזרבי זה יבטיח שהמגבר לא ינסה לספק יותר כוח מאשר יועד לו אצל היצרן" - זה בדיוק מה שלא קורה אצלך, שכן אם המגבר יראה 4 אוהם הוא ינסה, ועוד איך... בשבילו זו תהיה תהום קטנה, אליה הוא צריך לקפוץ :anger:
אני מתנצל אם בלבלתי אותך.
פורסם: חמישי 22 אוג',02 03:34
אפשר, בבקשה :shame: , הסבר פשוט יותר, בסיסי לגביי רמקולים מול מגבר? מבחינת התנגדות וכו'?