תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 04:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רעשי רוק בהקלטת שירה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  צופיפניק  
S.Supporter
רעשי רוק בהקלטת שירה
הודעה פורסם: שישי 28 אפר',06 18:58   
אני מקליט שירה עם מיקרופון AKG C4000B דרך פרה-אמפ DBX Mini-Pre וקומפרסור DBX 166XL. החדר אינו מטופל אקוסטית.
בדר"כ אני לא מתייחס לרעשי רקע, בגלל שאני מקליט עם פלייבק מלא והרעשים בשירה "נספגים" בו. אבל כרגע אני מנסה להקליט שיר "אקוסטי" (רק פסנתר + שירה) ואני פשוט לא מצליח לגרום לערוץ השירה להישמע נקי. הוא מלא ברעשים, שלדעתי נוצרים כשאני פותח את הפה, כתוצאה מתזוזה של הלשון והרוק שבחלל הפה. (תשחקו שניה עם הלשון בתוך הפה ותראו לאילו רעשים אני מתכוון...)
העלתי דגימה לאתר כדי שתבינו על מה אני מדבר - לחצו כאן כדי להוריד
שימו לב במיוחד למלים "הגשר הישן".
אם "הפיצוצים" האלה היו בין המלים, הייתי יכול למחוק אותם, אבל הם ממש על המלים עצמן!
ניסיתי לשנות את צורת השירה שלי, וניסיתי גם להתרחק מהמיקרופון, לעשות Bypass לקומפרסור וכו' - שום דבר לא עזר.
יכול להיות שאני פרפקציוניסט מדי ושזה משהו טבעי כמו נשימות? פשוט מעולם לא שמעתי "פיצוצים" כאלה בשירים מסחריים, גם אקוסטים או אפילו אקפלה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני פשוט משתגע, רוצה כבר לסיים את השיר הזה אבל הרעשים האלה מונעים ממני לעשות את זה #ugh
תודה, ברק.
Oded
Supporter
הודעה פורסם: שישי 28 אפר',06 19:11   
לי זה נשמע כמו עניין של השירה עצמה. אני לא בטוח אם יש מה לעשות ברגע שהם מוקלטים, שיהיה יותר פשוט מלנסות לשיר בלעדיהם #smile
הודעה פורסם: שישי 28 אפר',06 19:17   
לא מזמן קראו לי לאולפן בגלל שלאחר הקלטות הזמרת היו שומעים רוח רפאים שרה יחד איתה..
היית שומע אותה שרה, ממש לידה, והכל היה נשמע נקי. לאחר הקלטה היו שומעים בתוצאה מעין שד שנכנס ומדבר יחד איתה.
עכשיו ( #lol ), הטכנאי והזמרת ישבו שעתיים וכמעט מתו מפחד... אני רק החלפתי מיקרופון #smile
התברר שבמעמקי גרונה התחוללה 'סופה' קלה שרגישות המיקרופון הדגישה אותה.
כמובן שבשילוב עם הפלייבק זה נעלם לגמרי.
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 28 אפר',06 19:25   
זה לא ממש עוזר לי, כי המיקרופון היחיד שיש לי בנוסף לזה הוא SM58, ואני לא נשמע טוב דרכו. #cry
ניסיתי לשיר בלי להרעיש, וגם לייבש את הפה, לבלוע רוק וכו' - וזה לא עוזר #sad
BoazP
הודעה פורסם: שבת 29 אפר',06 01:21   
מנסיוני אני מנסה להרחיק את עצמי מהמקרופון עד לנקודה שהרעשים האלה בדיוק נעלמים. במרחק מסוים המקרופון כבר אינו רגיש כל כך לרעשים האלה. אם אני ממש רוצה להשקיע אז אני מנסה להתקרב קצת רוב הזמן ומתרחק מתי שאני יודע שאני הולך לתת איזה עיצור בעייתי. בהתחלה שמנסים את זה, קשה לעשות את התנועות מספיק קטנות כדי להימנע משינויים דרסטיים או לא מתוזמנים נכון בסאונד - דורש אימון.

כמו כן לתת לעצמי ווליום מוניטור גבוה עוזר לי להיות רגיש יותר לבעיתיות בקול שלי, ופשוט עם הזמן לומדים לשלוט בזה. קשה לי להסביר כי אני לא מורה לפיתוח קול, ויש פה הרבה דברים שקשורים גם לטכניקת מקרופון שמורים לפיתוח קול למיטב ידיעתי פשוט לא מלמדים (וחבל שכך).

יש גם לפעמים דברים מסוימים שאתה שותה ואוכל שעלולים להגביר את הקולות האלה. כל מיני משקאות ומאכלים חומציים ש"מדביקים" לך את הפה כמו למשל מיץ תפוזים שאני אישית מאוד אוהב. הפה לא צריך להיות יבש לדעתי, זה גם לא מצב טוב עבורו. הוא פשוט לא צריך להיות "דביק". אם אתה מרגיש שהפה שלך דביק, תשתה רק מים ואל תאכל כלום כמה שעות לפני שאתה מקליט עד שהוא אינו "דביק" ורק אז תקליט.

בדרך כלל בשיר אקוסטי שכזה יהיה לך טונות של ריוורב, שיטביע חלק גדול מהדברים האלה אם הם אינם קיצוניים. אם לעומת זאת אתה רוצה סאונד יותר קרוב ואינטימי שהטבעה בריוורב לא תוכל לספק, אז תצטרך להתמודד גם עם זה שהוא יחשוף את קולך במערומיו עם הטוב והרע... ולפעמים ה"רע" הזה הוא דווקא טוב ונותן משהו יחודי ליצירה. אל תחליט מראש שהרעשים האלה זה משהו רע רק בגלל שאין את זה בשירים שאתה מכיר.

חלק מהרעשים יכולים להיות מסוננים עם DE-ESSER לפעמים שאתה יכול לנסות לשלב עם הקומפרסור שלך. אני אישית הייתי מנסה קודם כל בלי קומפרסור, לראות אם זה הקומפרסור שמדגיש את הרעשים האלה, ואז לנסות להכניס את הקומפרסור בהדרגה ובעדינות ולנסות למצוא מה ההגדרות שגורמות לו להדגיש את הרעשים ולמצוא את האיזון בין הימנעות ההדגשה המעצבנת לבין קומפרסיה נחמדה.

יתכן שאתה משתמש בכל מיני הגדרות שאתה רגיל אליהן בשימוש יחד עם פלייבק שאינן רלוונטיות, ומחליט מראש החלטות שאינן רלוונטיות למצב הזה. קח כוס קפה, תרגע, תאפס את כל ההגדרות, תפתח את האוזניים ותלך לפי מה שהאוזניים אומרות לך.

כל זאת, אגב, בלי לשמוע את הדוגמה שלך. מצטער שאני מתעצל, אבל אני מקווה שזה יהיה מספיק כדי לעזור לך בלי קשר. לפי התיאור הטקסטואלי המצב שלך מוכר לי ומרגע ששמת לב לבעיה אני מאמין שזה רק עניין של זמן וסבלנות עד שתצליח להגיע לידי שיפור ניכר. בהצלחה!
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שבת 29 אפר',06 01:41   
נסה להרים את המקרופון גבוה יותר מהפה

בערך לאזור האף ואז הטה אותו בזווית קלה למטה לכיוון הפה

עכשיו תנסה לשיר קדימה - כלומר אל תטה את ראשך למעלה

אלא תשיר כאילו שהוא מולך

עכשיו הרעשים הללו אמורים להיעלם
#smile
nirm123
Act Compatible
תסתכל על הצד החיובי
הודעה פורסם: שבת 29 אפר',06 06:45   
היית מעדיף שיהיו לך רעשי פופ בהקלטה ?
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 29 אפר',06 08:48   
ReuvenM :
עכשיו ( #lol ), הטכנאי והזמרת ישבו שעתיים וכמעט מתו מפחד... אני רק החלפתי מיקרופון #smile
התברר שבמעמקי גרונה התחוללה 'סופה' קלה שרגישות המיקרופון הדגישה אותה.
.

את זה הייתי מת לשמוע! #clap
UV
Supporter
הודעה פורסם: שבת 29 אפר',06 09:59   
אין לי כרגע אפשרות לשמוע את הדוגמה, אבל לפי התיאור זו בעיה שכיחה דווקא אצל קריינים (ששם אין שום דבר שיכול להסתיר את הרעשים). לגימת מים בטמפרטורת החדר לפני כל טייק אמורה לעזור - כמובן שזה אינדיבידואלי ואני לא מבטיח כלום...
יכול להיות שתצטרך לנקות ידנית חלק מהרעשים (לפעמים זה אפשרי גם כשהם מלווים את העיצורים עצמם) למרות שזו עבודת נמלים די מרגיזה.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 29 אפר',06 10:51   
ו.... כן
אתה פרפקציוניסט.

תעשה פאנץ' על המילה הזו.
זה טבעי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון