תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם MIDI מעביר מתח נמוך ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  nirsul  
הודעה פורסם: שלישי 26 מרץ,02 18:23   
נתקלתי ב WWW באיזכור של הזנת מתח למקלדת מידי כלשהיא מיציאת המידי של כרטיס קול כלשהו - במקום חיבור לחשמל.

השאלה שלי מובילה אולי לפתרוון בעייה ב XP80 שלי - :
יציאת ה MIDI OUT שלי לא משדרת מידי וגורמת לקבלת ERROR בכל SLAVE שחיברתי אליו. - האם ייתכן שיש בעיית מגעים ? :question:

yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 26 מרץ,02 18:29   
ודאי שיש אפשרות כזו...
אתה רוצה שאני אגיד לך עם הבעיה קימת בפועל?
נו... אני מייד שולח גלים אינטרגלאקטיים לבדוק.

בנוגע לשאלה שהופיעה בכותרת (ומשום מה נזנחה בהמשך ההודעה#smile ודאי שמידי מוציא מתח. יותר מזה: מידי זו פקודה אלקטרונית, היא המתח עצמו. אבל ההודעה המרגיעה היא שאי אפשר להתחשמל. (האמת, אפשר בהחלט אבל צריך להתאמץ).
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 26 מרץ,02 18:41   
ניר, באמת מה קרה לך בדרך מהכותרת למטה? :smile:
לגבי בעייתך:
יכולה להיות בעיית מגעים, על אף שהיא נדירה ברוב המקרים.
תן פרטים נוספים לגבי התופעות ואולי אפשר לעזור יותר, ואולי מה שאציין כאן:
מידי לא נועד לספק מתח. חברה שמשתמשת ביציאה מידי לקבלת מתח מעסיקה מתכננים שלא מכדור הארץ.
הטכנולוגיה של ממשק המידי הינה אופטית, הווה אומר שאין צימוד חשמלי בין שולח הנתונים למקבלם כדי למנוע בעיות 'אדמה' (כפי שנחרשו ונקצרו כאן בפורום).
ממשקי מידי מאולצים, מהסוג שנבנה מתוך ממשק אחר, או הומצא באמצעות כבל 'מעביר' וסידור חוטים מתוחכם מתוך ממשק אחר של המחשב, אפשר שיישא עליו מתח, אשר בהמשך, ה'מעביר' עושה בו שימוש לצרכיו החסכוניים במחיר.
שיטת ההתעלקות הזו אופינית לתכנון נלוז, בדיוק כפי שיוצרי ממשקי USB מיצרים עזרים הניזונים ממתח/זרם הממשק (להבדיל מספק כוח נלווה), ולבסוף מתגלים כבלתי אמינים.
למה?!
כי ממשקים אלא אינם בשום פנים "ספקי כוח", וטריקים לשאוב מהם מים בששון, לא מביאים לשום ישועה, אלא לבעיות של הפסקות ונתקים.
digi
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 26 מרץ,02 19:33   
יציאת ה- MIDI הסטנדרטית, כפי שנקבעה בפרוטוקול המקורי, היא בשיטת Open Collector, שזה אומר - מצד אחד קולקטור פתוח של טרנזיסטור עם האמיטר באדמה, ומצד שני - ממתח Vcc של 5 וולט.
פרוטוקול ה- MIDI מגדיר כמות זרם מסוימת שניתן לצרוך מתוך מתח ה- Vcc הנ"ל. הכמות הנצרכת ע"י המצמד האופטי בצד המקבל היא קטנה בהרבה, ולכן באו חברות שונות (כמו Anatek בזמנו) שייצרו סדרות שלמות של מכשירי MIDI שצרכו את מתח ההפעלה שלהם מיציאת ה- MIDI של המכשיר המספק, תוך הקפדה שלא לצרוך יותר מיתרת הזרם המותרת ע"פ הפרוטוקול.
עבור מכשירים קטנים שצורכים זרם נמוך - זה עוד בא בחשבון, אבל עבור מקלדת ?! זה נשמע לי כמו העמסה יתרה של ה- MIDI Out של המכשיר המספק.
סביר מאד להניח שזה יגרום לבעיות, לפחות באותם מכשירים שאינם מסוגלים לספק למקלדת שלך את הזרם שהיא דורשת.
סביר גם להניח שיגרם נזק ליציאת ה- MIDI Out בחלק מהמקרים.

קובי.

הודעה פורסם: שלישי 26 מרץ,02 22:09   
שאלתי נולדה מתוך העובדה שה ROLAND XP80 שלי משום מה, לא משדר MIDI או לא משדר אותו כנדרש - דבר המונע ממני להשתמש בו כמקלדת שליטה (ואין לי עכשיו שום מקלדת אחרת) - MIDI IN ו- MIDI THROUGH עובדים מאה אחוז אבל ה OUT מוציא משהו שתוקע SLAVES .

ראיתי , במקרה בWWWW ש BLASTERKEY מקבלת מתח מכרטיס הקול שאליו היא מתחברת ולא עלה בדעתי שאולי יש קיצור במגעים ביציאת ה MIDI OUT שלי.

כך שהכותרת הובילה לבעייה שלי אחרי הכל :-)

ניר #biggrin
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 27 מרץ,02 02:46   
Some mother keyboards such as the MidiControl may connect directly 2 the joystick port.
At this port midi and power r available.

This is not a standard (midi only) port, though.

Peace,

Zooot.

Tone
הודעה פורסם: רביעי 27 מרץ,02 03:26   
אני בטוח במאה אחוז שבדקת והחלפת כבל מידי(!), אז מה שנותר לך לעשות הוא לחבר את המקלדת הזאת למחשב ותוכנה שמראה מה מגיע בכניסת המידי (כל תוכנה שאתה יכול להיכנס לחלון עריכת הנתונים של המידי), ואז תראה איזה נתונים היא שולחת.
לחץ הקלטה ותראה אם היא שולחת נתונים מיותרים בלי לנגן עליה (נדמה לי F3 שאומר "אני דלוקה"), או בזמן נגינה. פשוט תקליט ןותנתח את הערוץ. אולי זה דאטה עומס שתוקע את המכשירים או בעיה טכנית באמת.
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 21 אפר',02 06:15   
במקרה של הXP80 זה נשמע כמו בעיה/תקלה.
אם אתה מעוניין בטיול עם המשפחה סע עד פתח תקווה לכלי זמר (הלוך יום אחד, שבוע אחרי חזור). אבל יש גם חנויות שמתקנות טוב אחרות, אבל זה...
כבר הודעה אחרת :smile:.
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון