תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקרופון אלחוטי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  com  
הודעה פורסם: חמישי 18 אפר',02 02:48   
הי, חבר שלי רוצה להקים אולפן ברמה בסיסית..
כרטיס קול, קדם מגבר, יש לו, והוא צריך גם מיקרופון.

ברושותו מיקרופון שוור אלחוטי 58.
השאלה, אם האלחוטי שלו, נחות מהמקרופון החוטי הרגיל,
שוור SM58?

האם במרחק בין המקלט למקרופון הוא חשוב? (במידה שהמרחק הוא מקסימום 15 מטר)

חג עצמאות שמח..
#clap
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 18 אפר',02 06:36   
בעיקרון מיקרופון אלחוטי טוב נישמע טוב יותר ממיקרופון קווי זהה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבמערכת של אלחוטי יש גם מעגלי איקווליזר לאיזון הצליל וקומפרסור לוויסות עוצמתו. מערכות אלו אכן מקילות על עבודתו של טכנאי הגברה, אך לצערך באולפן נדרשת שקיפות כלומר העברת הצליל ממקורו (הזמר) ללא כל תוספות ותיקונים אל מערכת השליטה ( המיקסר) ומשם אל התוספות כגון: איקווליזר, קומפרסור,מכשירי אפקטים ועוד....
למיקרופון אלחוטי יש חסרונות רבים מול מיקרופון קווי: בעיות קליטה, רעש רקע, זמזום מהספק, טווח דינמי ותחום תדרים מצומצם, תחזוקה (סוללות) יקרה
ועוד......
ואתה מוזמן לקרא את כל המידע הרב שהצטבר כאן בפורום
גם בנושא מיקרופונים וגם בנושא אלחוטיים
כל שאתה צריך זה להפעיל את מנוע החיפוש ולקרא!!!!!
shaisaadia
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 18 אפר',02 18:07   
תראה מיקרופון זה דבר חשוב מאוד בתוצאה הסופית של הקטעים שאתה יוצר , אם תחליט להשתמש ב"SHUER" אלחוטי אני אומר לך כבר עכשיו שהתוצאה תיהיה מאוד מאוד ביתית , אני ממליץ שבמקום להשקיע 2000 ש"ח ואף יותר במיקרופון אלחוטי של כל חברה , שישקיע את הכסף במיקרופון אולפני סביר , כאשר אתה עובד עם מיקרופון שהוא קונדנסר (בעל טווח קליטה גדול יותר) אולפני
התוצאה תיהיה ברורה בהרבה וטובה בהרבה , המיקרופון קולט תדרים שמיקרופון שירה רגיל בחיים לא יוכל לקלוט , אפשר למצוא במחירים מאוד סבירים קונדנסר אולפני נורמלי שאיתו אפשר להוציא תוצאות לא רעות בכלל , אבל אם החלטת מכל סיבה להשאיר את האלחוטי תדע שהוא עושה רעשי בהקלטה (אפילו רעשי רדיו במצבים מסויימים) , אני יכול לומר לך שאני התחלתי עם מיקרופון SM58 של SHUER וגילית אחרי שהחלפתי אותו שהאיכות שאני משיג עם קונדנסר אולפני עולה בהרבה על המיקרופון הרגיל , בקיצור תחשוב חכם ותראה שבסוף זה משתלם , בהצלחה

Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 18 אפר',02 20:24   
סנסוי (או איך שקוראים לך...)
1. תקרא את ההודעה המקורית לפני שאתה עונה.
2. מהו בדיוק מיקרופון "רגיל"? דינמי?
ההיענות תדרים של הSM הוא בדיוק של השמיעה האנושית.
ההבדלים בין קונדנסר הם רגישות הקליטה, כיוון הקליטה ואופן הקליטה (כמובן שהכל ברמה הבסיסית ביותר).
לאולפן הביתי חסר הטיפול האקוסטי אין טעם לקנות קונדנסר כי כל מטוס שעובר, כל ציפור שמצייצת, כל מכונית שעוברת (הבנתם את הרעיון...) תכנס גם כן להקלטה.
הSM הוא מיקרופון מעולה לאולפן הביתי והוא גם סטנדרט עולמי להופעות חיות, אז מה רע?
העובדה שהוא אלחוטי רק תוסיף לשואל (שכחתי לבדוק את שמו...) כי הוא יכול לכוון בביטחון את הLEVEL של השירה בידיעה שיש קומפרסיה מסויימת על השירה מבלי חשש לקליפים בהקלטה.

קרא כמה כתבות ומאמרים על מיקרופונים כדי להבין את דרך פעולתם ולדעת שאין מיקרופון שמתאים להכל. וסתם לזרוק "קונדסר" לאויר בגלל ששמעת מישהו אומר את המילה הזאת זו לא חוכמה...

:shame:
OnnDeLevy
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 00:09   
מהכרות אישית עם הSM58, אלחותי, ולא אלחותי.. הם נשמעים בדיוק אותו הדבר. אני עובד עם זמר והוא משתמש במSM56 האלחותי כרזרבה למיקרופון SM58 הרגיל.

אם שומעים את המיקרופון מעולה בהופעה חיה.. יש סיבה שלאופן ביתי הוא לא יהיה טוב..?
shaisaadia
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 00:22   
קודם כל תודה לאל אני יודע את ההבדל בין קונדנסר למיקרופון SM או כל אחד אחר.........אבל אני חייב לומר לך שבאולפני הקטן (שהוא לא הכי אקוסטי ואטום) התוצאות עם הקונדנסר NTK של "RODE" יוצאות הרבה יותר טוב מSHUER SM58 אתה יכול להתווכח אבל אני עומד על דעתי שהמיקרופון לא קולט כל דבר שאני הייתי רוצה לשמוע בהקלטה שלי.....חוץ מזה השם הוא שי שי , זאת אומרת פעמיים שי , אני ממליץ לך לנסות להקליט עם אותו אי קיו ואותם פרמטרים בדיוק ולשמוע את ההבדלים בתוצאות........ואז תחזור לפורום ותגיד לי עם אני עדיין טועה

הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 00:38   
קודם כל תודה על התגובות.
השאלה היא לא האם לקנות אלחוטי, כי די ברור לי שחוטי יותר עדיף, ויותר זול.

קונדנסר הוא לא בא בחשבון, כי החדר לא אקוסטי,
היעוד של החדר הוא לא רק להיות אולפן. :sad:

השאלה, שאני מאמין שכבר ענו לי עליה, האם המיקרופונים ישמעו בעך אותו דבר? התשובה כנראה כן.

- האם אוזניות אלחוטיות (מהסוג הזול יחסית,לא כדי לשמוע מוזיקה, רק כדי לקבל "סימונים" ממני)
יכול להפריע לשידור של המיקרופון?

עריכה : אין לי דרך להשיג שוור חוטי כדי להשוות הקלטה.
Maorsa
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 01:42   
שי שי,
יש לי למען האמת גם קונדנסר (AKG C2000B) וגם SM58 ודווקא יצא לי לעשות את ההשוואה לפני שעשיתי אקוסטיקה בחדר ומה לעשות, הקונדסר קלט דלת נפתחת בקומה ראשונה (אני בקומה שלישית), הSM קלט אך ורק את השירה.

לשואל המקורי - לא כדי לעבוד באולפן עם אוזניות אל חוטיות בגלל שגם להן יש מנגנון שמקמפרס ונותן טיפול EQ כך שלא תשמע את מה שהקלטת אלא את מה שהאוזניות משמיעות לך עם צבע אחר (אחרי זה לא תבין למה באוזניות זה נשמע טוב ובמערכת אחרת לא...)
  com  
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 02:06   
האוזניות לא אמורות להיות מקוצועיות - אני , יעבוד
על המחשב, בתור טכנאי, (לחילופין, לא משנה) ויעובד עם רמקולים נורמלים.

אבל כדי לתקשר איתו, ושישמע, מתי להכנס בפליבק, ועוד שטויות, אני יכול להשתמש באלחוטיות? זה לא יעלה על התדרים של המיקרופון?

אגב, אתה יכול לקרוא לי צחי.. #thumbsup
OnnDeLevy
הודעה פורסם: שישי 19 אפר',02 02:12   
תלוי....הכל תלוי במה אתה קונה.

אם אתה קונה אוזניות זולות, יש סיכוי גדול שיהיו הפרעות.

לדוגמא: אורגן מכניס רעשים למיקרופון אלחוטי זול.

למה להשקיע באוזניות אלחותיות זולות.. שאפשר לקנות באותו מחיר אוזניות חוטיות נוראמליות..?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון