ה D-box, הפאנל האקוסטי של חברת Boombox, מישהו שמע על זה?
שמעתי רבות על הבומבוקס, פלטה חדשה, פלטה שמורכבת מכמה חומרים.
מי שכן שמע ויודע, הייתי שמח לקבל פרטים, מה הם סוגי החומרים המרכיבים את הפנאל.
הפנאל מגיע מוכן, רק להרכיב, ממה שהבנתי שזה מורכב מצמר סלעים בנוסף לחומר נוסף.
האם אכן אידאלי להשקיע בפנאלים שכאלה, בהשווה למה שיש בשוק?
למעשה כמעט ואין פרטים על המוצר עצמו באתר,
לא צורת הבנייה,מידות,חומרים,הבד דליק או עומד בסטנדרטים של בטיחות?
עריכה:פיספסתי ,יש מידות
ממבט בתמונה אני מעריך שהמוצר הינו בעובי 5 ס"מ.
במידה ואכן מדובר במוצר העושה שימוש בסיבים מינרליים בדחיסות של בין 60-80 ק"ג\מ3
הוא יהיה אידיאלי לטיפול בנקודות החזר ראשוניים ומשניות אך לא יהיה אפקטיבי במידה רבה בטיפול בתחום התחתון 100-250 הרץ כפי שמוצר בעובי 10-15 ס"מ יהיה.
ראה את אחד המקבילות האמריקאיות לסוג המוצר
הפאנלים האקוסטיים של Boombox מבוססים על צמר סלעים לא בעיר. הייחוד שלהם הוא בין היתר בצורת התלייה הפינתית שהופכת אותם למלכודות באסים מאוד אפקטיוויות, ומאוד קלות להתקנה. _________________ ברק בן-ידידיה Boombox Acoustics -
www.boombox.co.il
הפאנלים של בומבוקס עושים עבודה מצויינת נמוך עד 50 HZ. שים לב לנתונים האלה שהתקבלו בממ"ד ("סיוט אקוסטי"!). _________________ ברק בן-ידידיה Boombox Acoustics -
www.boombox.co.il
אם מהדיאגרמה הזו (שנמצאת בקישור שנתת):
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
רואים בבירור שיש יותר החזרי תדרים גבוהים אחרי הטיפול?
ובכלל, משפט כמו:
ציטוט:
כמו כן יש לפאנלים של Boombox כושר ספיגה מעולה לתדרים גבוהים ובינוניים, כך שהם פותרים לך את כל הבעיות בחדר!
ואם יש לי בעיה של עודף נמוכים ללא עודף גבוהים? גם את הבעיה הזו הboombox יפתור בדרך פלא? הרי פאנל שסופג החזרים בצורה לינארית לא בהכרח פותר בעיה, מכיוון שהרבה פעמים ספיגה לא לינארית היא הבעיה. ואיך הנחתה לינארית תעזור לנו במקרה כזה? (רמז: הספיגה תישאר לא לינארית, רק בזמני הדהוד נמוכים יותר).
ובכלל - מלכודת בס אמיתית (כפי שהבומבוקס מכונה בדף שלכם) אמורה להיות מכוונת לתדר מסויים, אז איך מוצר אחד יכול להתאים להכל?!
או בקיצור, מוצר שמתאים למטרה ספציפית זו לא מילה גסה. רק חבל למכור אותו כמוצר שיכול לפתור את כל הבעיות האקוסטיות, מהסיבה הפשוטה שלכל אחד בעיה אחרת, לכל בעיה פתרון משלה והרבה פעמים בעיות יכולות להיות שונות ומנוגדות. אז איך יכול להיות פתרון אחד שיפתור שתי בעיות מנוגדות?!
הנה למשל בזוג הדיאגרמות הללו (גם הן מהקישור אליו הפנית):
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא?
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
אמנם נפתרה הבעיה שהצגת (130 הרץ ו45 הרץ), אבל נוצר החזר קצר מאוד וגבוה ב11 דיבי באיזור 180 הרץ. לא שזה אומר שהמוצר לא עובד. אבל איך יכול להיות שהוא עדיין פתרון קסם לכל הבעיות אם הוא בעצמו יוצר מצב חדש שגם אליו אפשר להתייחס כבעיה? (לא בהכרח, אבל הנקודה היא שהכל תלוי בבעיה)
אני לא בא לתקוף, ואני מאוד שמח שמגיע נציג של עסק לפורום. פשוט מאוד חבל שהשיווק של מוצרי אקוסטיקה נעשה בהרבה מקרים מתוך גישה של "הנה פתרון הקסם שיעשה בשבילך הכל", והרי גם ככה רוב האנשים הם הדיוטות בנושא (כי מוניטורים ב20,000 שקל חשובים הרבה יותר מהחדר ). אולי זו בכלל לא בעיה של המוכרים, אלא של הקונים, שצריכים לדעת לקחת כל חומר שיווקי בערבון מוגבל, ולהשתמש בהגיון. _________________ קריינות
שים לב שההחזר שאתה מדבר עליו הוא "שפיץ" של 10 dB בעוד במצב הראשוני (לפני ההתקנה) היו הפרשים של יותר מ 20 dB. אני חושב שכל עוד המנעד של תגובת התדר של החדר הוא עד 10 dB אז אנחנו במצב טוב.
אבל זה נכון שכל שינוי בחדר יוצר בעיות חדשות ושהכנסת פאנלים שסופגים טווח רחב (כמו הפאנלים של בומבוקס) עלולה לייבש את הגבוהים. אבל אם יש לך תקציב מוגבל ואתה עדיין מתכוון לכבוש את העולם עם המוסיקה שלך אז אתה צריך סדרי עדיפויות. עם הפרשים של יותר מ 20 dB בטווח התדרים התחתון (כמו שיש בכל החדרים הרגילים) אי אפשר לעשות מיקס טוב, כיוון שמיקס טוב צריך קודם כל איזון בטווח תדרים התחתון (ה KICK והבאס חייבים לשבת טוב!). _________________ ברק בן-ידידיה Boombox Acoustics -
www.boombox.co.il