תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רכישת גיטרה אקוסטית בארה"ב שוקל גיטרת MARTIN
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  amibash  
רכישת גיטרה אקוסטית בארה"ב שוקל גיטרת MARTIN
הודעה פורסם: שלישי 16 ספט',08 20:44   
שלום לכולם,
אני אמור לטוס לארה"ב בקרוב ואני שוקל לרכוש שם גיטרה אקוסטית
משהו בטווח מחירים בין 500-1000$ שמעתי שMARTIN הן ממש טובות ועמידות ,

מה שאני מחפש זו גיטרה אקוסטית חשמלית (אקוסטית שמתחברת עם למגבר) עם Cutaway שתחזיק מעמד שנים רבות ואחת שתחזיק גם הרבה משחקי כיוון כמו drop D וכו'
אני מנגן רוק בלוז ומעט ג'אז , גם ליווי וגם לסולו

ראו לינק לאחת ה"מרטין"יות שאני שוקל

http://guitars.musiciansfriend.com/product/Martin-DCX1KE-Dreadnought-Cutaway-AcousticElectric-Guitar?sku=514515

כמו כן שמעתי גם על ovation ,
נדמה לי ש ovation יש בחנויות מסוימות בארץ ,אבל בmartin לא נתקלתי

אני יודע שכל גיטרה אקוסטית שונה מאחותה ואפילו 2 גיטרות שיוצרו אחת אחרי השנייה עשויות להשמע שונות (זה קורה גם בחשמליות) ובכל זאת אשמח לשמוע המלצות ותגובות

ותודה למי שהיתה סבלנות לקרוא את זה עד הסוף #smile
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 16 ספט',08 21:37   
שלושה דברים שלי יש לומר בנושא ועליהם אני חוזר כמעט כמו תקליט שרוט:
1. לא קונים וגם לא בודקים גיטרה באינטרנט. אם את הגיטרה ההיא בחרת רק לפי המותג והמחיר, על אחת כמה וכמה אין לבחירה שלך שום משמעות. לצורך בדיקה משתמשים באוזניים ובידים...
2. המחירים בארה"ב לא טובים כמו שאתה חושב. בטח לא כשמדובר בגיטרה חדשה בחנות בעיר גדולה.
3. בתקציב נמוך, גיטרת Martin (כמו גם Taylor ואחרות) היא אולי הגיטרה האחרונה שהייתי קונה. גיטרות Martin במחיר הזה לרוב לא נשמעות משהו ולא מרגישות משהו. במחיר הזה, שהוא די נמוך לגיטרות אקוסטיות, עדיף ללכת על פירמה עם שם פחות גדול ומוניטין יציב. (לשם השוואה, גיטרות המרטין והטיילור המשובחות באמת עולות באיזור ה-4,000 דולר, וגיטרת המרטין הראשונה הטובה באמת לדעתי מתקרבת במחירה לאיזור ה-1,500 דולר.)

ההמלצה שלי:
1. לך לעשות סיבוב בארץ בין החנויות ובדוק פירמות כמו Ovation, Takamine ו-Yamaha שנותנות תמורה טובה בדרך כלל ביחס למחיר.
2. סע לארה"ב ורכוש שם גיטרה לאחר שבדקת אותה היטב ורק אם אתה מוצא עסקה טובה משמעותית מזו שמצאת בארץ. (רמז: אתה קונה גיטרה חדשה, ואם משהו באלקטרוניקה או בעץ דפוק, אתה לא יכול לגשת לחנות ולממש את האחריות.)
3. אם לא רכשת גיטרה ב-(2), חזור לסעיף (1) ורכוש שם גיטרה. #biggrin

בכל מקרה, הדיעה הזו ממוחזרת תדיר, בחלקיה לעיתים גם ע"י חברי פורום אחרים. אם תחפש בפורום 'גיטרות' אני מניח שתמצא כמה שרשראות עם נושא דומה.

שיהיה בהצלחה.
aviraz
הודעה פורסם: שלישי 16 ספט',08 21:48   
כבעלים של OVATION (שהיא כבר 19 שנים אצלי) אני יכול להמליץ בחום. גיטרה טובה ואמינה עם סאונד מצויין.

גם אני כמוך חיפשתי לא מזמן אקוסטית נוספת וחשבתי ללכת על מרטין. יש להם סאונד מלא והן מצלצלות מצויין. כל המרטין שבדקתי לא התאימו לי כי הצוואר שלהם די שמן ולא היה לי נוח לנגן עליהן. עקב כך "התפשרתי" על TAKAMINE יפנית שעלתה לי כ-4500 ש"ח שמצלצלת לא פחות טוב מהמרטין ואני לא מתחרט לרגע.

דרך אגב אתה יכול לבדוק כמה סוגים של מרטין במיוזיק סנטר בראשון לציון.

בהצלחה!
תומך
הודעה פורסם: שלישי 16 ספט',08 22:05   
אני לא חושב שאפשר להשוות בין אוביישן למרטין, שתי חיות שונות.
בכלל אוביישן היא אקוסטית קצת שונה מאקוסטית סטנדרטית, יש אנשים שמאד לא אוהבים את הסאונד הזה, לדעתי היתרון שלהן היא כשהן מוגברות.

טקמיני, טקומה, יאמהה, אלו כמה חברות שכדאי לבדוק לפני שננעלים על הדגמים הזולים יותר של חברות כמו מרטין/טיילור (למרות שכמה טיילור מהדגמים הזולים יותר מאד הרשימו אותי).
aviraz
הודעה פורסם: שלישי 16 ספט',08 22:13   
ציטוט:
בכלל אוביישן היא אקוסטית קצת שונה מאקוסטית סטנדרטית,

#thumbsup מסכים עם כל מילה. זו הסיבה שהלכתי על אקוסטית נוספת ושונה.
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 16 ספט',08 23:24   
כמה עצות אקראיות:
בשום אופן אל תרכוש גיטרה מבלי שתנגן עליה קודם לכן.
למזלך יש בחנויות הטובות בארה"ב מבחר עצום של דגמים מחברות שונות, בניגוד למצב העגום בארץ. קח את הזמן, שב ונגן.
זהירות מהצוואר של מרטין - מאד עבה ונגנים מסוימים מרגישים שהוא קשה לנגינה. כמו שאמרתי, אתה חייב לנגן עליה בעצמך.
האם אתה באמת צריך Cutaway? הוא מייקר את עלות הגיטרה.
האם אתה באמת צריך פיקאפים? אם הגיטרה מיועדת להקלטות ולנגינה אישית, סביר מאד להניח שלא - חפש דגם ללא פיקאפים שעלולים לייקר את הרכישה במאות דולרים.
בהצלחה בבחירה!
תומך
הודעה פורסם: רביעי 17 ספט',08 00:17   
לא ציינת בדיוק לאן אתה נוסע, אם תהיה באיזור NYC מומלץ לבקר (בלי קשר לגיטר סנטר, סאם אש ורודי'ס) בMANDOLIN BROTHERS , אמנם מרחק של שעה מהעיר לתוך סטייטן איילנד אבל שם יש מבחר מדהים (משהו כמו חדר נפרד - ארבעה קירות מלאים - לכל אחת מהחברות המובילות) ומחירים טובים מאוד ככה שיכול להיות שתמצא משהו שאתה מחפש שם. אני דווקא ראיתי בגיטר סנטר מרטין מאוד חביבה ב 500$ אבל בלי הגברה (כמובן שאפשר להוסיף בתוך התקציב שלך) וגם בלי CUTAWAY (אם זה קריטי לך אז לא משנה). נסה לעשות יום טיול לסטייטן איילנד ולראות את מה שיש לאחים מנדולין להציע. גם אם תצא בידיים ריקות תוכל להשתעשע שם עם דגמים של $10000 ומעלה וגם וינטג'ים (חשמליות ואקוסטיות). וגם היחס טיפה יותר נחמד ומקצועי מגיטר סנטר והחנויות בסגנון.
OrenS
תומך
הודעה פורסם: רביעי 17 ספט',08 01:25   
OVATION, כפי שנאמר, זאת לא גיטרה רגילה. יש כאלו שמתים עליה, אני באופן אישי לא מסוגל לנגן עליה יותר משתי דקות בלי לרצות לשבור אותה.
ממליץ בחום לבדוק גיטרות של ALVAREZ. קניתי אחת כזאת לפני שנתיים, עלתה בערך 400$, והיא נהדרת. סוחטת מחמאות מכל מי שמנסה אותה, וששומעים את המחיר בכלל נשארים עם פה פעור.
הודעה פורסם: רביעי 17 ספט',08 08:33   
ציטוט:
בכלל אוביישן היא אקוסטית קצת שונה מאקוסטית סטנדרטית, יש אנשים שמאד לא אוהבים את הסאונד הזה

בשנות השמונים, רוברט פריפ טייל בעולם עם הרכב עתיר משתתפים ,
אם איני טועה, כל החברים ניגנו על אובציות ( יש כאן עוד מישהו שראה את הנ"ל בהיכל התרבות?)
הצליל המאוד מאובחן של כמות רבה של אובציות המנגנות בו זמנית, היה בהחלט משהו שאו אוהבים או שונאים, אבל קשה להישאר אדיש לו...
#smile

Kwebos
תומך
הודעה פורסם: רביעי 17 ספט',08 10:42   
איזה קטע מוזר, לי זה נשמע כמו שיעור גיטרה מרובה משתתפים.
הייתה שם אחת בלי גב מעוגל אגב, גם אוביישן?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון