Expert
פורסם: שישי 13 נוב',09 18:17
התופים LIVE נשמעים מן הסתם הרבה יותר אמיתיים ונושמים , המצילות עושות את ההבדל לטובת הנגינה החיה ,הטייק הרבה יותר מרגש ואקפרסיבי , ניכר שהתחרעת עלייהן ולכן הן כל כך חזקות , הייתי עושה עוד טייק ומנגן יותר רגוע אבל באופו כללי הסאונד שלהן בסדר .
ההבדל העיקרי הוא שבתוך המיקס התופים שלך נעלמים , הסאונד נשמע קצת RAW ולא מטופל מספיק , בעיקר הקיק שפשוט לא נוכח , והסנר שאינו פאנצ'י מספיק לסוג כזה של אנרגיה , יש תחושה שהתופים לא מחוברים למיקס כמו שצריך .
לעומת התכנות שכן חותך את המיקס בצורה יפה , אבל המצילות בו נשמעות רובוטיות והתיפוף למרות שעושה את העבודה לא ממש מעניין .
אני בעד הנגינה החיה .
אם אתה רוצה לקבל חוות דעת על ההקלטה באופן כללי את תעלה את קובץ התופים ללא השיר כדי שאפשר יהיה לשמוע מה קורה שם באמת .
יפה
Act Compatible
פורסם: שישי 13 נוב',09 19:49
שרון, אתה בטח זוכר את הדיון שהיה לפני כמה חודשים ובו ניסית להוכיח שאם מתכנתים טוב - אנשים לא יכולים להבדיל בין תכנות לתופים חיים ? שמח שהחלטת לבדוק את העניין מחדש, כי ההבדלים ניכרים ואכן הגירסא של התופים החיים נשמעת הרבה יותר חיה, בועטת, מרגשת.
אני זוכר שהצעתי לך באותו הדיון לקחת את אותו השיר, פעם עם תופים מתוכנתים ופעם עם תופים חיים ולבקש חוות דעת - הימרתי שבמבחן הזה - יהיה רוב גורף לגירסא של התופים החיים - ואני עדיין בטוח בכך.
כל הכבוד, למרות שהתיפוף (גירסת תופים חיים) לא מושלם מבחינת נגינה ומיקס, יש בו נשמה ורגש שהרבה יותר ממפצים על חוסר השלמות הטכנית.
אני גם בטוח שלקח לך הרבה פחות זמן לתפור את העניין מאשר לתכנת את ערוצים התופים וזו נקודה מאוד חשובה כי בדר"כ אנשים חושבים שזה יותר קל, נוח, מהיר וזול לתכנת בבית מול מחשב מאשר להעמיד מיקרופונים, לשלם לאולפן והם מתרצים לעצמם "אין מה לעשות, זה התקציב וזו ההפקה שלי, זה יצטרך להספיק" - בסופו של דבר מבזבזים הרבה יותר זמן על תכנות, על שבירת הראש של "שיט, אבל למה זה לא נשמע מספיק טוב, איך אני יכול לתקן את זה" - מאשר לעשות סשן תופים אחד, שגם אם לא מבוצע ומהונדס בשלמות, עדיין נשמע הרבה יותר טוב.
פורסם: שבת 14 נוב',09 14:07
אם מדובר ב 40GB, לא מדובר בBFD2 +תוספות, כיוון שרק החבילה הבסיסית של ההתקנה היא 55GB.
יש חבילות הרחבה(שיצאו עוד לפני BFD2) כגון הdeluxe שרק היא לבדה מוסיפה 55GB, יש תופים (בעיקר מצילות) שנדגמו ב128 velocity layers, מה שמסביר את מאסיביות התוכנה/הרחבות, אבל כמובן נותן תמורה מיידית באיכות ועוזר בצורה משמעותית לבטל את התחושה הרובוטית במצילות שהיא נחלתן של רוב תוכנות התופים ודוסקסו כאן בדיון.
אגב, אם כן לחזור מכאן בחזרה לדיון, לפי דעתי שרון גם כן משתמש בBFD לתכנות תופים (ואם אני זוכר נכון גם בezdrummer).
שרון, בגירסא המתוכנתת של השיר שהעלית באיזו תוכנה השתמשת ?
פורסם: שבת 14 נוב',09 14:10
לאזניי , הדרך היחידה לגרום לסאמפל תופים איכותי להשמע איכשהו טוב זה כשמתופף אמיתי מנגן את הדגימות על סט אלקטרוני ,
בעבודה עם מקלדת זה לא ממש משכנע ואם רוצים שזה ישמע בסדר , זה דורש כל כך הרבה עבודה שחבל על המאמץ .
הדגימות של BFD 2 באתר לא שכנעו אותי בכלל .