תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תופים חיים במקום תכנות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (150) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  sharonzaz  
Expert
תופים חיים במקום תכנות
הודעה פורסם: שישי 13 נוב',09 16:43   
בכוונה לא העלתי את זה בקידום עצמי כיוון שאת השיר הזה כבר העלתי שם מזמן.
הפעם מדובר בסאונד תופים נטו, ולא בקידום השיר.

אז חבר שלי מבלבל לי במוח כבר הרבה זמן לגבי הקלטת תופים לאחד השירים שלי.
התחשק לי היום לנסות ולתופף לאורך השיר, למרות שהיה לי דיי ברור שזה לא יישב ב 100 אחוזים.
אני מתופף בסדר, אבל לא ממש מקצועי.

נכנסתי לחדר הקלטה עם הלפטופ וחיברתי הכל לממירים - 12 מיקרופונים:

תוף רגל מיק פנימי...הממ לא ברור לי איזה מיק זה #lol וכרגע אני לא יכול להגיע אליו.
זה מיק שנראה כמו זה רק חברה אנונימית יותר.
תוף רגל חיצוני - RODE K2

סנייר עליון - שור BETA 57
סנייר תחתון - AKG - C3000B

הייהט - AKG C1000

TOM ראשון - AUDIX I5
TOM שני - שור SM57
TOM שלישי AUDIX F12

אובר הדס - 2X סמסון CO2.

מיק'ס חדר RODE NT2 ו NT2A
(יש לי אחד מכל אחד ומפליא מאוד כמה שהם דומים בסאונד)

אתם לא חייבים להתייחס למיקס, ובטח לא לתיפוף הצולע שלי #smile
אבל מעניין אותי אם מוצא חן בעיניכם הסאונד תופים באופן כללי..?
מה הייתם עושים אחרת?
מה הייתם מחדדים יותר או פחות?
האם להעיף את המתופף קיבינימאט?

תנו בראש

קובץ הראר מכיל את השיר בשני גרסאות,
אחת עם התיפוף המתוכנת, ואחד עם התופים החיים.
מעניין אם יש דיעות להשאיר את התכנות לעומת החי?
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 13 נוב',09 17:29   
שרון שמעתי את שניהם,יש הבדל היסטרי בניהם.
אני לא כל כך הקשבתי לתיפוף המתוכנת כי זה לא חוכמה לסדר עם העכבר שהכל ישב טוב וולוסיטי נכון על כל תוף,
אותי עניין איך אתה מתופף על תופים אמיתיים,לא התייחסתי למיקס אלה לתיפוף עצמו,
אני מזהה שיש לך את זה,תעשה לי טובה שרון תתחיל להתאמן על התופים,הסאונד שאני מדמיין שיצא לך יהיה שונה לחלוטין.
מורגש שאתה חדש על תופים חיים,אבל כמו שאני מכיר את הכישרון שלך,תוך כמה חודשים אתה משתלט עליהם,אז אתה תהנה וגם אנחנו.
אחרי כמה תיפופים חיים על השירים שלך ,אני אשלח לך שירים שלי ,אם תסכים לתופף. #smile
הודעה פורסם: שישי 13 נוב',09 18:17   
התופים LIVE נשמעים מן הסתם הרבה יותר אמיתיים ונושמים , המצילות עושות את ההבדל לטובת הנגינה החיה ,הטייק הרבה יותר מרגש ואקפרסיבי , ניכר שהתחרעת עלייהן ולכן הן כל כך חזקות , הייתי עושה עוד טייק ומנגן יותר רגוע אבל באופו כללי הסאונד שלהן בסדר .

ההבדל העיקרי הוא שבתוך המיקס התופים שלך נעלמים , הסאונד נשמע קצת RAW ולא מטופל מספיק , בעיקר הקיק שפשוט לא נוכח , והסנר שאינו פאנצ'י מספיק לסוג כזה של אנרגיה , יש תחושה שהתופים לא מחוברים למיקס כמו שצריך .

לעומת התכנות שכן חותך את המיקס בצורה יפה , אבל המצילות בו נשמעות רובוטיות והתיפוף למרות שעושה את העבודה לא ממש מעניין .

אני בעד הנגינה החיה .

אם אתה רוצה לקבל חוות דעת על ההקלטה באופן כללי את תעלה את קובץ התופים ללא השיר כדי שאפשר יהיה לשמוע מה קורה שם באמת .

יפה
nirm123
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 13 נוב',09 19:49   
שרון, אתה בטח זוכר את הדיון שהיה לפני כמה חודשים ובו ניסית להוכיח שאם מתכנתים טוב - אנשים לא יכולים להבדיל בין תכנות לתופים חיים ? שמח שהחלטת לבדוק את העניין מחדש, כי ההבדלים ניכרים ואכן הגירסא של התופים החיים נשמעת הרבה יותר חיה, בועטת, מרגשת.

אני זוכר שהצעתי לך באותו הדיון לקחת את אותו השיר, פעם עם תופים מתוכנתים ופעם עם תופים חיים ולבקש חוות דעת - הימרתי שבמבחן הזה - יהיה רוב גורף לגירסא של התופים החיים - ואני עדיין בטוח בכך.

כל הכבוד, למרות שהתיפוף (גירסת תופים חיים) לא מושלם מבחינת נגינה ומיקס, יש בו נשמה ורגש שהרבה יותר ממפצים על חוסר השלמות הטכנית.

אני גם בטוח שלקח לך הרבה פחות זמן לתפור את העניין מאשר לתכנת את ערוצים התופים וזו נקודה מאוד חשובה כי בדר"כ אנשים חושבים שזה יותר קל, נוח, מהיר וזול לתכנת בבית מול מחשב מאשר להעמיד מיקרופונים, לשלם לאולפן והם מתרצים לעצמם "אין מה לעשות, זה התקציב וזו ההפקה שלי, זה יצטרך להספיק" - בסופו של דבר מבזבזים הרבה יותר זמן על תכנות, על שבירת הראש של "שיט, אבל למה זה לא נשמע מספיק טוב, איך אני יכול לתקן את זה" - מאשר לעשות סשן תופים אחד, שגם אם לא מבוצע ומהונדס בשלמות, עדיין נשמע הרבה יותר טוב.
הודעה פורסם: שישי 13 נוב',09 21:01   
יש לי כמה דברים להגיב:
ציטוט:

זה לא חוכמה לסדר עם העכבר שהכל ישב טוב וולוסיטי נכון על כל תוף,

ציטוט:
אני גם בטוח שלקח לך הרבה פחות זמן לתפור את העניין מאשר לתכנת את ערוצים התופים וזו נקודה מאוד חשובה

ממש ממש לא, וזו הנקודה בדיוק - אני מתכנת מהר מאוד ללא עכבר, ללא שינויי וולוסיטי,
מעבר אחד עם קיק סנייר טומים לאורך השיר, מעבר שני מצילות, מעבר שלישי היי הט רייד.

את השיר הזה (וזה שיר קל) לקח לי שעתיים וחצי לתופף.
הבעיה היתה כי השיר כבר גמור ולא רציתי לנגן גם בס וחלק מהגיטרות מחדש.
היה צורך (לנסות לפחות #smile ) לנגן כמה שיותר מהודק עם השיר עצמו.

כן, יכול להיות שאם הייתי מקליט את כל השיר מחדש לא הייתי צריך לעצור כל פעם מחדש
כי היה משהו קל שיצא מהקצב.
פה ממש נדרשתי (ולא ממש הצלחתי לגמרי) לנגן כמו ''מכונה''.

ציטוט:
ההבדל העיקרי הוא שבתוך המיקס התופים שלך נעלמים , הסאונד נשמע קצת RAW ולא מטופל מספיק , בעיקר הקיק שפשוט לא נוכח , והסנר שאינו פאנצ'י מספיק לסוג כזה של אנרגיה , יש תחושה שהתופים לא מחוברים למיקס כמו שצריך
.

צודק בהחלט, ולכן אמרתי בהתחלה לא להתייחס למיקס.
את התופים החיים שהוקלטו אחרי שהשיר כבר בושל מיקססתי אל קובץ סטריאו של השיר
מינוס התופים המתוכנתים ולא שיניתי כלום במיקס של השיר, מה ששומעים בברור כמו שאמרת
שחסר חיבור משהו שם.
הרעיון יהיה חי מול תכנות, ולא טיב המיקס.

עוד דבר הוא שכל השבוע אני מיקססתי אלבום, כולל היום, וכמובן ישבתי על התופים כך שכשהגעתי
כבר למיקס הזה האוזניים שלי הלכו קיבינימט.

מה גם שזה יהיה בזבוז זמן יקר כי התופים לא מוקלטים עדיין ברמה שאני מבסוט ממנה (המתופף עקום #confused )
ציטוט:

מורגש שאתה חדש על תופים חיים

ממש לא, ואם אני חושב על זה אולי אני אפילו מתופף יותר שנים מהבן שלך, ההבדל הוא שעשיתי
את זה רק עדהתיכון ומאז עד היום מעט מאוד זמן הוקדש לתופים.
בהופעות אין לי ממש בעיות כי זה ''חי'', נגן אולפן אני לא!
אבל אני אעבוד על זה #thumbsup

ציטוט:
מאשר לעשות סשן תופים אחד, שגם אם לא מבוצע ומהונדס בשלמות, עדיין נשמע הרבה יותר טוב.

ציטוט:
אני בעד הנגינה החיה

זו השורה התחתונה בעצם - אם אתם חושבים שיצא דווקא לא רע וזה שווה את המאמץ פה.
תודה על התגובות המדרבנות, זה עוזר.
#thankyou

ציטוט:
המצילות עושות את ההבדל לטובת הנגינה החיה ,הטייק הרבה יותר מרגש ואקפרסיבי , ניכר שהתחרעת עלייהן ולכן הן כל כך חזקות

אני חושב שהעובדה שאני חצי חירש היום תרמה לזה שהרמתי קצת גבוהים במיסטור המיקס...

ציטוט:
אם אתה רוצה לקבל חוות דעת על ההקלטה באופן כללי את תעלה את קובץ התופים ללא השיר כדי שאפשר יהיה לשמוע מה קורה שם באמת .

נתת לי רעיון דווקא...
אולי אני אעלה לשם הנסיון וההתנסות שבזה את ערוצי התופים + קובץ השיר ומי שרוצה שימקסס את
זה איך שבא לו?
אני לא אעשה שום שימוש פומבי בנסיון הזה, אם אני אעלה את השיר הזה שוב לרשת זה יהיה עם
תופים מוקלטים מחדש ומיקס חדש מההתחלה כראוי...

מעניין אתכם?
nir80
הודעה פורסם: שישי 13 נוב',09 23:57   
[I]אמרתי לכם...... #thumbsup
למי שעדיין לא השתכנע ,אני מזמין אותו לאולפני 0ov לשמוע את ההבדל בין אלקטרוני ואקוסטי.
בזמן האחרון רוב העבודה שלי היא לעלות תופים אקוסטים על שירים שנוגנו (חלקם על ידי) עם תופים אלקטרונים.
מכיון שאנשים הבינו שאין תחליף.
evish
Supporter
הודעה פורסם: שבת 14 נוב',09 13:25   
קצת לא קשור לדיון
אבל אני חייב לומר לכם חברים שלאחרונה ניסיתי את BFD2 עם חלק מהתוספות שלה, משהו כמו 40 ג'יגה וזה נשמע פשוט פיצוץ !
אני במשך תקופה ארוכה הייתי חסיד גדול של אדיקטיב דראמס ואז ניסיתי גם את DFH 2.0 ואז הגעתי לBFD2 ותשמעו...
זה דורש קצת יותר עבודה וזה לא בדיוק פריסטים וגמרנו אבל כשמגיעים לסאונד הרצוי זה פשוט שם!
אני אשכרה הייתי מעדיף את זה על כל סט תופים אמיתי עם כל המשתמע מכך.

עריכה:
אוקי בדקתי שוב והחבילה שאצלי שוקלת 64 ג'יגה.

Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 14 נוב',09 14:07   
אם מדובר ב 40GB, לא מדובר בBFD2 +תוספות, כיוון שרק החבילה הבסיסית של ההתקנה היא 55GB.

יש חבילות הרחבה(שיצאו עוד לפני BFD2) כגון הdeluxe שרק היא לבדה מוסיפה 55GB, יש תופים (בעיקר מצילות) שנדגמו ב128 velocity layers, מה שמסביר את מאסיביות התוכנה/הרחבות, אבל כמובן נותן תמורה מיידית באיכות ועוזר בצורה משמעותית לבטל את התחושה הרובוטית במצילות שהיא נחלתן של רוב תוכנות התופים ודוסקסו כאן בדיון.

אגב, אם כן לחזור מכאן בחזרה לדיון, לפי דעתי שרון גם כן משתמש בBFD לתכנות תופים (ואם אני זוכר נכון גם בezdrummer).

שרון, בגירסא המתוכנתת של השיר שהעלית באיזו תוכנה השתמשת ?
הודעה פורסם: שבת 14 נוב',09 14:10   
לאזניי , הדרך היחידה לגרום לסאמפל תופים איכותי להשמע איכשהו טוב זה כשמתופף אמיתי מנגן את הדגימות על סט אלקטרוני ,

בעבודה עם מקלדת זה לא ממש משכנע ואם רוצים שזה ישמע בסדר , זה דורש כל כך הרבה עבודה שחבל על המאמץ .

הדגימות של BFD 2 באתר לא שכנעו אותי בכלל .
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 14 נוב',09 14:33   
ציטוט:
אולי אני אעלה לשם הנסיון וההתנסות שבזה את ערוצי התופים + קובץ השיר ומי שרוצה שימקסס את
זה איך שבא לו?

נשמע כמו אחלה רעיון.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
עמוד 1 מתוך 6

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון