תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חריקת אצבעות על המיתרים בגיטרה קלאסית
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  shahar  
Supporter
חריקת אצבעות על המיתרים בגיטרה קלאסית
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 01:38   
כשמחליפים אקורד, יש את הצליל הצורמני הנ"ל, אני מניח שאתם מבינים על מה מדובר. בהקלטה זה יוצא החוצה אפילו יותר חזק. האם יש איזו דרך קלה להשקיט את התופעה? סוג מיתרים? שמן מיוחד? משהו? מישהו?
תודה מראש.
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 07:53   
אני מניח שיש דרכים (אופי נגינה, או שימוש בעזרים טקטיים)לעשות זאת, אבל אם אתה שואל אותי - לא הייתי משנה במילימטר - זה חלק מהיופי והאותנטיות של הכלי הזה.
#smile

פעם מזמן, שיחקתי עם איזה קטע (מזהה את הפתיח? #smile ) כולו עשוי וירטואלית.
בין שאר הדגימות הירודות, בהן השתמשתי, היתה דגימת חריקה של קלאסית (עלק) אז גם אותה דחפתי בשינוי אקורד (שכולו על טהרת הדיסטורשן)...
#lol #lol #lol #lol #lol #lol #lol #lol
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 08:31   
שחר אם תוריד את החריקות אני נשבע לך שאני לא אשקה יותר את השיבולים שלי,
אם לא היו חריקות בגיטרה הייתי מחליף מקצוע.
אל תתן לכל הדגימות המלוטשות להשפיע עליך,כל האנושיות נמצאת במעברים בין האקורדים,
זו גם הוכחה שאנחנו לא רובוטים.
אם ישאלו אותך אחרי הקלטת גיטרות אם זה דגימה או אמיתי,זה הזמן לקדוח חור במצח ולהתקין שם USB.
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 08:38   
בדיוק מה שרציתי לכתוב גם כן.
לטעמי אחד הדברים המוסיפים לנגינה אלה אותם חריקות.
אבל יש לי פיתרון בשבילך אם אתה חייב בלי חריקות, שים דיסטורשן + ווליום על 11, וסגור עניין, אין מצב שישמעו חריקות #wink
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
חריקות
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 12:29   
כפארה פרזה על הבדיחה הישנה אתה סובל מחריקות? לא אני נהנה מהן...
החריקות הן אחד הדברים היפים יותר בנגינה בגיטרה ואחד הדברים שאני אוהב. מעולם לא ניסיתי להוריד אותן גם כשביקשו וגם כשהתחננו. מי שלא רוצה חריקות - שינגן בלי (אפשר עם קצת תרגול).
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 14:17   
אני גם אוהב את זה ובדרך כלל הייתי מסכים איתכם, אבל הקטע הספציפי שעליו מדובר הוא מן בלדה/שיר ערש ויש קצת יותר מידי חריקות במעברי האקורדים בפזמון, הוסיפו לזה רברב ויש לכם סאונד של מוסך קטן ברמקולים. #sad
ניקוי ציוצים
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 15:03   
או קיי.
אין דרך קלה כמו EQ או קומפרסור. הם פשוט לא עושים את העבודה. הדרך הטובה ביותר שמצאתי לטיפול מסוג זה היא עם Spectral Cleaner של מג'יקס המובנה בסקויה וחברותיה. הרבה מאד זמן עבודה אבל התוצאה נכונה וכמעט ללא תופעות לואי. יש צורך בהרבה מאד נסיון לזהות מה רואות העיניים ומה שומעות האוזניים לבצע קורלציה ביניהם ואז לבצע את הניקוי. ציוץ אחרי ציוץ. אם יש לך להקת ציפורים במקום גיטרה תכין יום עד יומיים עבודה.
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 20:51   
אפשר ורצוי לנגן בלי חריקות רציניות שפוגעות באיכות ההקלטה.
זה דורש אימון על הזזת האצבעות מסריג לסריג בלי לקדוח על המיתר,דורש הרבה עדינות בנגינה, ובגיטרה קלאסית ומוזיקה קלאסית זה חלק חשוב מהפקת הצליל שלוקח שנים טובות.
השיטה היא להזיז את האצבעות כשהיד נוטה הצידה ככה שכרית האצבעות לא נוגעת במיתר אלה רק חלק קטן מהאצבע הלוחצת.
עוד בעיה שיכולה להיות היא נגינה על מיתרים חדשים ,יש נטיה למיתר חדש לצרוח יותר כשמעבירים עליו את האצבע אבל זאת לא הסיבה העיקרית.
תקשיב לגיטריסטים קלאסיים כמו ג'ון וויליאמס או אפילו לפט מט'יני איזה ניקיון בסאונד פשוט מהמם את האוזן.
הפקת סאונד בגיטרה אקוסטית או קלאסית לוקחת שנים אם בכלל הגיטריסט מודע למה הוא מחפש,לא חסרים גיטריסטים מעולים בחשמלית שקורעים את הגריף ובסאונד סוף העולם אבל כשזה מגיע לאקוסטיקה הם ממש מפגרים מאה שנה אחורה בסאונד ודוגמא לכך זה ינגואי מלמסטין (לא יודע איך לכתוב את זה בעברית).
חריקות זה לא טוב זה לא טבעי לגיטריסט מקצועי כמו שחלילן לא מנגן עם קיקסים וכמו שחצוצרן לא מנגן נקי במעבר בין צליל לצליל.
תתאמן על הפחתה של השיפשוף בתזוזות וזה יבוא.
תומך
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 21:40   
יש לי את הספריי הזה,

הוא באמת עוזר, איכשהו הוא מעלים את השפשוף, והופך אותו למינימלי ביותר.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 24 יול',10 22:15   
החריקות הן חלק מהאופי של הסאונד של גיטרה קלאסית אבל (!) כמי שמנגן יותר על גיטרה קלאסית בשנים האחרונות וגם ניסה קצת להקליט את עצמו - בהחלט יש נטיה לצליל החריקות להתגבר בהקלטה בתנאים מסויימים.
כשהקלטתי בפעם הראשונה די נדהמתי מהווליום של החריקות. לא ידעתי שהן כל כך חזקות בנגינה שלי, ובדקתי את זה עם אנשים ששמעו אותי מנגן וכולם העידו שזה לא נשמע כל כך חזק בפועל. (ההקלטה הראשונה שלי אפילו פורסמה כאן בפורום, אתה יכול להקשיב לזה ולראות על מה אני מדבר).
בקיצור, הדבר שבאמת עוזר, זה להרחיק את המיקרופון מהגיטרה...
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון