תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פאדים, V-DRUMS ושאר ירקות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  yariman  
Act Compatible
פאדים, V-DRUMS ושאר ירקות
הודעה פורסם: רביעי 08 ספט',10 13:22   
במרוץ הבילתי פוסק לסגור עוד פינה באולפן, ואת זו שאחריה - הגעתי למסקנה שאולי כשאני עובד על חומרים שלי - סופיריאר דראמר ומקלדת שליטה זה סבבה - אבל כשמתופפים באים להקליט - או שמקליטים באולפן חיצוני, או שמתכנתים את זה באופן ממוחשב, אבל אז אין פיל.
לכן השלב הבא הוא לקנות סוג כלשהו של תופים אלקטרונים - שכל המטרה שלהם הוא להעביר פקודות מידי. זאת אומרת - שהמערכת לא חייבת להיות אפילו בצורה של תופים - אפילו פד מרוכז שמתופף ירגיש איתו יחסית בנוח מתקבל.
לכן אני שואל אותכם, אם אני רוצה להשיג דרך זולה, יחסית נוחה, שתיתן לי באמת את הפיל של המתופף (בקטע של רגישות וכו') ואם אפשר גם קומפקטית - אז לאיזה כיוון אני רוצה לחפש?
כי מערכת תופים אלקטורנית שלמה זה סיפור יקר - וגם תופס נפח לא קטן..... הנפח אומנם עניין שולי - אבל המחיר לא....
אז אולי יד שניה? באיזה מכירים אפשר למצוא מערכת סבירה? האם יש אופציות של פאדים/קונטרולרים שיוכלו להיות יחסית ארגונומים, זולים ושיעשו את העבודה?
בקיצור - אני עובד עצות ולכן אשמח להכוונה.... חג שמח #thumbsup
Tuluz Debit
Expert
הודעה פורסם: רביעי 08 ספט',10 14:59   
אני לא בטוח מה כבר אפשר לעשות עם פד אחד, ארגונומי ככל שיהיה. כלומר, לא תיתן למתופף לנגן סנר, אח"כ HH, אח"כ בס..

נראה לי שלצורך המטרה שאתה מתאר של הקלטת טייקים לייב עם FEEL, אין מנוס ממערכת שלמה. שתי עצות:

1) רק Roland. האלטרנטיבות בשוק לא מספקות את הסחורה וזה מקרה מובהק של "זול עולה ביוקר". תתרחק מ-Medlei ,Alesis ושאר החבר'ה. גם על ה-Yamaha אני לא יכול להמליץ, עם כל הכבוד לחברה הזאת.

2) נפתחו בשנים האחרונות עוד מדרגות מחיר, ואתה יכול למצוא סט עם מודול פשוט שישלח לך אחלה מידי ל-VST כבר החל מ-TD4, או TD9, עם עדיפות לפדים עם Mesh Heads (עורות רשת לבנים) בניגוד לסתם משטחי גומי רועשים.

גם שוק היד-2 חי ובועט והבלאי של המערכות האלה נמוך עד אפסי (שוב מדובר ברולנד בלבד).

זה סיפור יקר, אבל זה יתן לך כלי עבודה רציני שאם תעבוד איתו נכון תוכל לשים את עצמך רמה אחת מעל מי שמקליט תופים עם רק מקלדת שליטה.
תודה על התגובה
הודעה פורסם: רביעי 08 ספט',10 15:44   
רק לשם הבהרה - המודול שמגיע עם כל סט כמעט תמיד נותן לי מידי אווט - אז למה אני צריך לרכוש מודול נפרד?
ועוד שאלה - כשדיברתי על פדים - דיברתי על דברים כאלה (שמצאתי בריפרוף מהיר ברשת) http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/ContentDetail/ModelSeriesDetail.html?CNTID=5101754&CTID=5040587
השאלה אם דברים מהסוג הזה הם נוחים בכלל, והאם הם רגישים מספיק?
כי זה נותן פיתרון הרבה יותר זול, וקומפקטי, או שאין מנוס מVDRUMS כל שהוא....
Tuluz Debit
Expert
הודעה פורסם: חמישי 09 ספט',10 09:57   
התכוונתי למודול שמגיע עם המערכת, אין צורך לקנות מודול נוסף.

הלינק שצרפת לא עובד לי.. אבל אפילו אם הוא רגיש מספיק, הבעיה היא עניין הנגינה. לא היית מבקש מגיטריסט להקליט מיתר אחרי מיתר, נכון? #smile
הודעה פורסם: חמישי 09 ספט',10 10:37   
אז זהו - שאני לא מבין למה על דבר כזה, הוא צריך לנגן תוף תוף..
ואני דיברתי על TDX - MULTY 12 ...
הרי הוא (למרות שאני לא מדבר עליו ספציפית - זה רק דוגמה) שולח אותות מידי, וזוהי בעצם המטרה שלו.
Tuluz Debit
Expert
הודעה פורסם: חמישי 09 ספט',10 10:54   
אני אומר את זה מפרספקטיבה של מתופף: אולי פד יתן לך שינוי קוסמטי מבחינת הממשק, אבל לא ככה מנגנים תופים #smile

בס מנגנים עם רגל-ימין על פדאל מכני, הי-האט פותחים עם שמאל וזה עולם ומלואו. יש כל-כך הרבה אינטראקציה בין הגפיים והתופים השונים.. אם אתה מחפש את ה-Feel של מתופף שיודע מה הוא עושה, אתה לא תקבל את זה מבלי שהוא ישב על כסא וינגן עם כל הגוף על משהו שנראה ומרגיש כמה שיותר כמו סט אמיתי.

בתור מתופף שמבין את הכלי ויודע תוים אני יכול לכתוב בשניות את מה שאני רוצה ב-MIDI (כולל דינמיקה ווריאציות), וכשיש צורך להגיב לנגן אחר בזמן-אמת אני מקליט עם TD-8 שמחוברת ל-VST ומצלצלת בחדר מדהים. כל פתרון אחר נופל בין הכסאות מבחינות יחס עלות-זמן-תועלת.
הודעה פורסם: חמישי 09 ספט',10 11:10   
אז בעצם המסקנה הסופית היא שאין מנוס מלרכוש מערכת אמיתית (גם כשהמחיר ההתחלתי שלהן הוא 4000 +)
Tuluz Debit
Expert
הודעה פורסם: חמישי 09 ספט',10 11:16   
אם זה מה שחסר לך וזה השדרוג שאתה מחפש. ותזהר ממערכות אלקטרוניות ב-4,000 ש"ח #search
אני מעיר את השרשרת הזאת מתרדמת
הודעה פורסם: שישי 17 דצמ',10 16:50   
כי העניין הפך לרלוונטי לאחרונה, כאשר העניין עלה בסדר העדפויות, והתקציב בנמצא...
כאמור כל המערכת רלוונטית עבורי רק בשביל להעביר פקודות מידי (ברגישות גבוהה יחסית) תוך כדי שמירה על טאץ' אוטנטי יחסית - כדי לתת למתופפים תחושה של בית - ולא של פלסטיק
מכאן נובעות כמה שאלות:
המודול, שהוא חלק נכבד בכל מערכת (וגם במחיר שלה) משנה לי? הרי להעביר פקודות המודולים הכי בסיסיים יכולים להעביר, לא? מה המשמעויות של המודולים (אם יש) בלי ה"בנק" של הצלילים - שכאמור לא רלוונטי בשבילי
והשניה, בהתבסס על ההנחה האחרונה;
מכיוון שלא מצאתי מערכת עם פדים איכותיים ומודול זול, וגם לא ראיתי מערכת בלי מודולים (כדי שאוכל לקנות אחד בנפרד... אם אתם יודעים על קיום אחת מהאופציות האלה אני אשמח לשמוע) האם כדאי לי לקנות בנפרד את כל הפאדים ואת הסטנד ומודול זול מבחינת התקציב?
רק אציין שהבנתי שכדאי להיזהר מכל החברות עלומות השם, ולכן אני מתייחס לרולנד (ואולי גם לימאהה), ושהמטרה היא לצאת עם כמה שפחות נזק לכיס.
שבת שלום #thumbsup
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: שישי 17 דצמ',10 18:36   
אני מסכים שרולנד בהחלט קבעו סטנדרטים גבוהים, אבל לא הייתי שולל חברות אחרות במיוחד
כאשר מדובר בהעברת מידי נטו.

לי היה בזמנו את הסט הכי יקר של רולנד (TD10) וגם אחיו הגדול ה TD20 עדיין לא מספק את הסחורה
כמו סופיריור ודומיו.
המודול הפנימי, כמה טוב שלא יהיה עדיין אינו ברמה שתספק את המתופף הממוצע ולכן המודול פה
ממש לא קריטי מבחינת ההחלטה שלך, לפחות לדעתי.

מה שכן, המודולים בפורמט ה VDRUMS הם הטובים ביותר בללכוד ולהעביר הלאה את מה שהפדים
של ה VDRUMS מעבירים כפקודה אלקטרונית ויותר מזה הם תומכים (כמעט) בכל פורמט ופד קיים בשוק
בין אם זה פד ממש או פקודה מערוץ אודיו או מיקרופון מחובר ל'מוח' או טריגר זה או אחר.
הממשקים של ה VDRUMS גם מומלצים ומיושמים עם הפדים של HART DYNAMICS
שנחשבים לפדים הטובים בעולם.

ולכן אני ממליץ לנסות ולקנות 'מוח' (לאו דווקא מודול עם סאונדים) של VDRUMS.

לי יש את המוח הזה והוא מצויין.
ההגבלה היחידה שלו היא מספר הטריגרים שהוא מקבל (6 טריגרים או פדים או חמישה פלוס שליטה על HH)
אבל אין בעיה להרחיב לעוד ממשק כזה ולחבר לממשק מידי שני או עם קופסאת MIDI MERGE לדוגמה.

ממשק כזה נותן לך את האפשרות לקנות פדים במחיר שבהישג ידך כרגע ולשדרג בעתיד למה שצריך עוד.

אני למשל משתמש כרגע בממשק הזה בהופעות חיות.
עם הרכב מסויים אחד המתופף מנגן על מערכת אקוסטית ואני מעדיף לחבר את הקיק לממשק ולהטריג את סופיריור.
זה חוסך לי בעיות פידבקים על הבמה וכמובן נותן לי סאונד קיק ללא פשרות (מאוד קשה לפעמים להשיג).

בהרכב אחר יש לי מתופף עם פדים גומי פשוטים שמתחבר לממשק עם סטאפ פשוט - קיק, סנייר ושני טומים, מגומי כמובן
והמצילות חיות רגילות.
הפדים מוטרגים ע'י סופיריור כמובן.

חשבתי לאחרונה לשדרג אצלי באולפן את האפשרות לנגן חי מול הסופיריור ולקנות את הדברים הבאים:
טריגר קיק פשוט - ממש אין צורך ביותר מזה.
פד מאש לסנייר וזה כמינימום.
הרגישות של זה פשוט אדירה לעומת הגומי וגם ההרגשה, והארטיקולציות לסנייר לדעתי מחייבות אחד כזה לפחות.
אם יש תקציב - לך על הגדולים יותר.
פד גומי לטום בודד - באמת שלדעתי
מתופף טוב יידע לעבוד רק עם טום בודד, ואחרכך ניתן בעריכה לשייך את המידע לטומים אחרים וליצור מעברים מגוונים.
הרעיון הוא רק בכדי שלא יהיה משעמם לעשות מעברים אך ורק על הסנייר ואחרכך לשנות את התוים.
פד מצילה בודדת - ראה מה כתבתי על הפד לטום. אותו כנל.
להייהט אתה יכול להשתמש בעוד פד מצילה או אפילו טום גומי או כל דבר אחר וכמובן תצטרך את פדאל הקונטרול.

זהו ידידי, יש לך סט התחלתי מצויין ואתה יכול פשוט לקנות עוד ממש מידי כזה ועוד כמה פדים שאתה צריך
בעתיד מבלי לבזבז כסף מיותר.

אפשרות נוספת היא אותם הפדים רק עם ממשק כזה של אלסיס (הם דיי חלוצים בנושא) שלו יש 10 כניסות כבר.
הפדים שלהם נוראיים אמנם, אבל המוחות שלהם מצויינים.

עדיין, ההמלצה הגורפת היא להשאר עם רולנד. #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון