תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
צריך דעה\עזרה בקניית מוטיף xs8 או xf8? או משהו אחר :)
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  גיא ב  
צריך דעה\עזרה בקניית מוטיף xs8 או xf8? או משהו אחר :)
הודעה פורסם: רביעי 15 ספט',10 19:48   
כבר זמן מה אני מתעניין בקניית סינטי עם 88 קלידים שקולים ושמתי עין על המוטיף xs8, אממה... בחודש באחרון המחיר בארץ ירד משמעותית באופן מפתיע ובכניסה לאתר של ימהה יש את החדש שהו הxf החדש, השאלה היא האם שווה לי לקנות בכל זאת את הxs (שזה כלי לא זול -14 אלף) למרות שיש מוצר חדש? מישהו מכיר את ההבדלים -בבנקים של הסאונד? בסאונד, או באפקטים, או שעדיף לחכות שהxf יעבור את מבחן התוצאה עוד חודשיים ויימכר כאן בטח במחיר יקר יותר.
יש לי סבלנות כי אם אני משקיע סכום כזה ממיטב כספי שחסכתי אז אני מעדיף שזה יהיה משהו טוב שאני יהיה מרוצה ממנו פעם אחת ולא להצטער אחרי כמה חודשים כי היה משהו יותר טוב שהיה באותו זמן.

אני יוצר מוזיקה בסגנון אמביאנט/צ'יל אווט ועושה גם פסי קול מידי פעם (לסרטי סטודנטים או מה שבא ורוב העבודה היא באולפן בבית חוץ מההקלטות) ככה שיש סאונדים מכל הסגנונות עוזר לי,יש לי מחשב חזק ומקלדת שליטה של אדירול מקרטעת וחשבתי בהתחלה לקנות מקלדת שליטה טובה כמו הימהה kx8 ולהשתמש באיסט ווסט ובאומניספיר בסבבה, אבל המגע של הקלידים לא לטעמי (בכלל ,לא מצאתי בארץ מקלדות שליטה 88 קלידים שקולים ברמה שאני רוצה).
המקלדות הטובות (לא הסאונדים) היו בנשקים הכבדים של החברות- כל מה שמעל 10 אלף, ימהה,קורצוויל, נורד, אני לא מת על הפאנטום G אבל בסדר , משום מה שמתי עין ההמוטיף בגלל הסינכרון לקיובייס גם וי אס טי גם משטח שליטה וגם ארסנל צלילים מכובד.

אז אם למישהו יש גם פה הצעה אחרת לחלק השני אני אשמח #smile תודה רבההה לפורום הכי מקצועי בארץ! #thumbsup
evish
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 15 ספט',10 23:36   
שמע אם אתה לא מתכנן איזה כלי להשוויץ איתו בהופעות ואתה צריך משהו לאולפן
אז אני ממליץ על השקעת הכסף הזה במקלדת שליטה טובה (יש כאלה) ובפלאגינים וישאר לך עוד הרבה עודף.
אבל אם כבר מקלדות אז הייתי הולך על נורד סטייג' או איך שהם קוראים לזה, יצא לי להשתעשע עם זה אתמול וזה מכשיר מאוד מאוד מפתיע מכל הבחינות.
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 00:17   
אני לא רואה במקלדת החדשה איזו שהיא מהפכה, אם ה XS נראת לך מקלדת בקונספט שאתה מחפש הייתי מסתפק בה (וזה לא מעט).
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 00:55   
מדוע אתה שואל פה מה ההבדלים בין הכלים? חסר מידע באינטרנט?
הכלי החדש עדיין לא הגיע לארץ כך שאף אחד לא יכול לתת לך התרשמות אמיתית והדיעה שלהם טובה בדיוק כמו דעתך בתנאי כמובן שעשית את המינימום וקראת קצת על הכלי.
לדעתי הדגם החדש הרבה יותר טוב בגלל שהוא שחור, וכל מקצוען אמיתי יגיד לך שמקלדות שחורות מצלצלות הרבה יותר טוב, במיוחד ב-"מידים" #smile
עכשיו ברצינות, אני מציע לך לחרוש קצת את הלינק הבא, זהו פורום ספציפי לכלי הזה:
http://www.motifator.com/index.php/forum/viewforum/161/
רוב התגובות טוענות ש-YAMAHA לא עשו פה מהפך והיו צריכים להשקיע בכלי חדש, בפועל לקחו את ה-XS והוסיפו קצת פיצרים.
חדשנות מבחינת מנועי צליל או כל אספקט בסיסי בתכנון של הכלי לא שונו.
אם שמירת ספריית דגימות גדולה על הכלי היא משהו שחשוב לך מאוד, לך על ה-XF (עדיין תצרך לשלם יותר מ-300$ עבור גיגה זיכרון).
אם לא, לך על ה-XS אם אתה יכול לחסוך סכום משמעותי ואם אתה מוכן לסבול את הצבע הירקרק והדוחה שלו - בהצלחה!
  גיא ב  
תודה רבה גל התגובות :)
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 02:19   
קודם כל תודהההההה #smile קראתי על הכלי אין ספור, אבל פשוט יש דברים שאי אפשר להעביר במפרט טכני כמו תחושה,קלידים,משטח עבודה ומנוע סאונד שהוא מושמע לא דרך יו-טיוב אלה ישירות לעור התוף ההתלבטות קשהשמדובר בכלי יקר שאני רוצה להרבה זמן, כי גם אני לא ראיתי הבדלים כאלו רצינים בגלל זה שאלתי בפורום (ועוד בעברית) אז בהמשך, איזה מקלדות שליטה טובות מומלצות? כאלה אמינות שנשארות זמן רב עם משטח שליטה מובנה#smile , בקשר לנורד סטייג' ניראה לי אחלה מקלדת פשוט יקרה מאוד למה שהיא מציעה, קצת מאוד פסנתרים ואורגנים שנשמעים ממש טוב, ומעיין גרסה של נורד ליד כנראה שבאמת היא מתאימה לבמה (חשבתי עוד כמה חודשים או גג שנה הבאה לקנות נורד וואב או איזה ווירוס שישלים את הסינטזה כך שהנורד סטייג' דיי ירד אלה אם אני טועה).
*לפי התגובות באופן כללי מעניין שימהה ועוד חברות לא משנות או מחדשות את הסאונד גם שמדבר אחרי הרבה זמן, כאילו זה לא מרגיש מוזר לקנות כלי שקיים 3-4 שנים והנה הגיע "המחליף" בדיוק בזמן וללכת על הדגם ה"ישן" שם עולה הרבה כסף....?
tomshir
Expert
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 02:44   
בימאהה החדש יש ROM כפול מה שאומר הרחבה משמעותית בספריה שמן הסתם שתהיה מעודכנת ועכשווית , פסנתר חדש ושינויים רבים נוספים.

גם אם זאת לא מהפכה, לדעתי אלו עדיין עדכונים מבורכים למשהו שהיה טוב עוד קודם לכן.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 03:24   
אבישי, איזו מקלדת שליטה היית ממליץ לבחור? מנסיוני, הקלידים הטובים שמורים למקלדות היקרות.

לשואל המקורי: ה-XF8 דומה מאד ל-XS8. השינוי העיקרי הוא, כאמור, בסאונדים. גם שם השינויים לא משמעותיים, פרט לפסנתר החדש. יצא לי לנגן על שניהם זה לצד זה ואני מעדיף את הפסנתר של ה-XF8. המקלדת של ה-XF8 גם שונתה מעט ולטעמי יותר נוחה.

אופציה אחרת עבורך היא ללכת על ה-S90XS, מכיוון שאין לך צורך בסיקוונסר\סמפלר הפנימיים אם אתה עובד בבית על מחשב.
Expert
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 07:53   
אני עם אבישי בקטע הזה.
הכלים האלה יקרים מאד, וככל שהמחיר שלהם גבוה, כך גבוה יותר התסכול חודש אחרי הקנייה כשיוצא (ותמיד יוצא) דגם אחד מפותח יותר.
אלא אם יש לך 17000 שקל מיותרים ואתה מחפש איפה לזרוק אותם, או שהכלי הזה הולך להכניס לך כסף.....אני הייתי הולך באמת על מקלדת שליטה ומחשב. יותר זול, יותר גמיש, והתסכול אחר כך הרבה יותר קטן, כי מדובר פה במיכשור ג'נרי.
בכלל, אם אתה מנסה להיות up-to-date בכל המקלדות האלה, אתה הולך להפסיד ולהתעצבן.
עזוב #smile
אין לי 17 אלף מיותרים :)
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 09:23   
פשוט חסכתי הרבה והתבגרתי, ואחרי הרבה שנים הגעתי למצב שאני רוצה כלי עבודה רציני, הS90XS הוא פשוט ניראה יותר להופעות באמת, הוא מבוסס על המוטיף , יש לו פחות אפשריות שליטה פחות עבודה באולפן, פחות קהילה תומכת מבחינת הסאונדים שאפשר להעלות למכשיר והוא יותר יקר כרגע כי הוא חדש יותר כנראה, בשורה התחתונה מצאתי שפשוט מגע הקלידים בכלים היקרים פשוט יותר כיף לי #smile אם מישהו מכיר אני אשמח להצעה (אפילו המקלדת AKAI MPK88 הייתה לי טיפה מצועצעת), ויש בהם גם סאונדים, אז זה השקעה מתבקשת ליוצר, אני לא יכול לשלוט על ההתפתחות הטכנולוגית שיבוא מכשיר יותר טוב אחרי שאני אקנה משהו חדש, פשוט כנראה שזה בידיוק המעבר ביניים כזה שמכשיר חדש נולד אחרי 3-4 שנים שהxs קיים.
אני חושב שנכון לחכות קצת לראות באמת אם הxf שווה, אני גם לא מנסה להיות up-to-date יש אנשים שיש להם איזה קורצוויל ישן או מוטיףes שקנו לפני שנים ומרוצים ממנו עד היום (עדיין, מכשירים מורכבים) פשוט אני מנסה להמנע מתסכול עתידי.
evish
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 16 ספט',10 10:20   
ציטוט:
אבישי, איזו מקלדת שליטה היית ממליץ לבחור? מנסיוני, הקלידים הטובים שמורים למקלדות היקרות.

זה כבר באמת עניין של טעם מבחינתי, כיום אני עובד עם M-AUDIO Axiom 61 ואני ממש מבסוט ממנה על אף שהיא SEMI WEIGHTED.
בכל זאת פערי המחירים בין האופציות מאפשרים לך גם להתפשר מעט על איכות הקלידים, בסך הכל זה גם עניין של הרגל.

הייתי ממליץ לבדוק את דגמי ה88 של M-AUDIO הם לא רעים מהפעם האחרונה שבדקתי.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלאהקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

עוד אופציה היא לרכוש פסנתר חשמלי זול ונחמד כמו הדגמים של Casio מהסדרות הנמוכות ולצאת לדרך, זה לפחות מה שאני הייתי עושה במקרה הנ"ל.

בהצלחה.הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון