תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שיפוץ גיטרה כפרוייקט טיפולי במעון לנערות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  roip  
שיפוץ גיטרה כפרוייקט טיפולי במעון לנערות
הודעה פורסם: רביעי 22 יונ',11 15:16   
אהלן,
אני מקווה שזה המקום הנכון להודעה ולא DIY...
בכל אופן, אני עובד כבר כמה שנים במעון לנערות בסיכון, ולאחרונה ניגשה אלי אחת מהן וביקשה שאעזור לה לשפץ/לשמר את הגיטרה הקלאסית שלה, משהו סיני מהאלו שנמכרות באיזור ה200 ש"ח כולל קייס, אבל בעלת ערך ריגשי בלתי רגיל בהיותה בבחינת מזכרת אחרונה מאמא שנפטרה. הרעיון הוא שהגיטרה תהיה תלויה בחדר ולא תתבלה עם השנים.

הערך של הפרויקט הוא בעיקר בתהליך עצמו, ורצוי שיהיה בעל כמה שלבים ויאפשר "עבודה" עם הזיכרון והמטען הרגשי שמחובר לכלי, ואלו הדברים שהצלחתי לחשוב עליהם עד עכשיו:

1. החלפת המיתרים המצ'וקמקים לכאלו שקראתי עליהם כאן מתישהו, עם ציפוי סיליקון שמחזיקים הרבה זמן בלי להחליד, אבל אני לא זוכר את שמם, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להזכר.

2. צביעה מחדש של הגיטרה בשכבת לכה נוספת, ואולי תיקוני צבע לפני במקומות שהוא התקלף. יש למישהו המלצות לצבע מסויים/לכה, שאפשר להגיע איתו לתוצאות טובות ללא התזה אלא עם מברשת? (על הגיטרה שלי יש עד היום סימני מברשת שנותנים לה את האופי שלה אבל לא ממש מה שהייתי רוצה לקבל במקרה הזה #smile )

וכמובן שאם יש רעיונות נוספים אני ממש אשמח לשמוע.

רועי
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 23 יונ',11 07:05   
יש בעיה בצביעה וציפוי מבחינת הנתק שיכול להיווצר אל הכלי מבחינה רגשית. מנסיון מר על חשמלית.
כל עוד יש קשר אל הכלי כמות שהוא, כל שינוי קטן, שיכול להיראות לנו פשוט, עשוי להיות משמעותי למי שנקשר אליו.
אם יש דרך לחזק ולשמר את הכלי כדי שיחזיק לאורך זמן, זה הכרחי, אבל חיצוניות יש לשקול דרך שלא תשנה את המראה, משהו עדין מקסימום.
הודעה פורסם: חמישי 23 יונ',11 10:09   
אם המטרה היא לתלות על הקיר אז אתה לא צריך להשקיע במיתרים עם ציפוי הסיליקון (אלקסיר)
מה גם שעד כמה שאני יודע אין מיתרים כאלו לקלאסית
תוריד את כל המיתרים נגב אותה היטב
שים סט מיתרים חדש ופשוט
תרכיב מתלה קיר לגיטרה
ותלה אותה אחר כבוד על הקיר
אם תוכל להעלות תמונה שלה אפשר יהיה לעזור לך יותר
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 23 יונ',11 16:32   
פוסט מאד מרגש
אתה עושה עבודת קודש, ולו רק מעצם הרגישות והדאגה שלך לנערה הזו.

אם אין כוונה שהגיטרה תנגן, אלא תשמש "תמונה תלת-מימדית", אז כדאי להחליף מיתרים לסט חדש ובהחלט אפשר לשים לכה מסויימת.
אם יש שברים בגוף, אפשר גם אותם לנסות לתקן.

אם יש כוונה שהגיטרה תנגן - תחליפו מיתרים וזהו.
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: שישי 24 יונ',11 01:56   
ציטוט:
מה גם שעד כמה שאני יודע אין מיתרים כאלו לקלאסית

המיתרים עם ציפוי הסיליקון הם מיתרי מתכת (הציפוי נועד למנוע חלודה). גיטרה קלאסית, במיוחד סינית ב-200 שקל, לא תעמוד בעומס ותתעקם או תישבר. אתה צריך מיתרי ניילון.
  roip  
הודעה פורסם: שישי 24 יונ',11 02:56   
חברים תודה לכולכם על התגובות.
הנערה לא מנגנת בגיטרה הרבה, בעיקר חשוב לה עכשיו להרגיש שהיא תחזיק עוד הרבה שנים.
נראה שבפעולה עצמה של הצביעה מחדש בלכה יהיה משהו כזה, משהו כמו לחזק את היסודות על מה שיש.
ראובן, אני אחשוב על מה שאמרת, נראה לי שאפילו אעלה את זה בפניה, זה יכול לפתוח שיחה מעניינת.

yoram, יש המלצות כלשהן ללכה ושיטת עבודה? נראה לי שהכוונה היא שהגיטרה בעיקר תהיה תלויה על הקיר...

ושוב תודה על התגובות

רועי
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 24 יונ',11 13:47   
אם הכיוון הוא לשים את זה על הקיר, אתה יכול להשתמש בלכה סינטטית (כדאי לדל ביחס של 50%-40%). שתי ידיים בהפרש של 12 שעות.
זה משאיר קצת ריח ליום-יומיים אבל היא מבריקה וסבבה לגמרי לשימושים ביתיים.
למען הסר ספק - בעשותך כן, גמרת על הגיטרה והיא תישמע כמו מחבת פנקייק.
אבל:
מיכל של רבע ליטר יעלה בערך כמו רבע גיטרה.
נדמה לי שזה ייחס עלות-תועל סביר
Panky
הודעה פורסם: שלישי 28 יונ',11 23:37   
קודם כל, כל הכבוד על העבודה שאתה עושה עם הנערות, ישר כוח.

לגבי שיפוצים של הגיטרה:
אני לא מבין בלכה, אבל חשבתי על עוד כמה דבריםם שממש לא מסובכים לעשות, ויתנו את התחושה של התחדשות:

1. החלפת מפתחות.
קנה סט מפתחות, לא עולה הרבה. מפרקים את המיתרים, מבריגים החוצה את המפתחות הישנים ושמים חדשים ומבריקים, בסה"כ שלושה ברגים לכל צד (אולי 4~5). דוגמה למפתחות

2. ניקוי הגיטרה.
קנה חומר לניקוי הגיטרה, נגיד את זה, עוברים עם החומר על כל החלקים בגיטרה - צוואר, גוף, גשר... אפשר להוריד לכלוך של שנים.

3. החלפת מיתרים נכונה
לא יודע אם זה מה שאתה מחפש, אבל שווה לראות איתה את הסרטון של אלון שגיא, על איך להרכיב מיתרים. זאת יכולה להיות למידה נחמדה על תחזוקת גיטרה, ויש כמה דגשים שהוא נותן ששווה להכיר.

בהצלחה בפרוייקט
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון