תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:29
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה גורלית לפני הופעה, ולמי שמכיר את הבלום בר.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  precious  
שאלה גורלית לפני הופעה, ולמי שמכיר את הבלום בר.
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 08:54   
שלום לכולם.

במזל"ט אני חבר בלהקה חדשה (וקצת מורכבת) שתנגן בפעם הראשונה בחייה ב"בלום בר" בת"א. הבעיה היא כזו (וסליחה על הבורות):
במפרט הטכני שם רשום שיש שני D.I ורשום גם מערכת הגברה 32 ערוצים, PA, 2 מוניטורים.

בהרכב שלנו: מחשב נייד, סינתיסייזר (יש גם דיסק קשיח וכרטיס קול), גיטרה בס וגיטרה חשמלית וגיטרה אקוסטית, גם יש 2 זמרות, השאלה אם יש מספיק כניסות לכולם? שני D.I יספיקו?

המחשב חייב סטיריאו (הוא יוצא x2 RCA ל PL) ועדיף שגם הסינתיסייזר. אני עובד עצות כי אני לא מהתחום ואשמח לקבל תשובה בנושא.
המון תודה.
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 09:41   
קודם כל, תרגע.
השאלה שלך לא גורלית ודרמה היא תוספת מאד לא הכרחית במקצוע הזה, אלא אם את זמרת... #sorry

אז עשית קצת סלט.
במיקסר יש מספיק כניסות ללהקה שלך.
ואם שתי שליחות מוניטור מספיקות אז יש גם מספיק שליחות מוניטור (למרות שניסיתי לגלגל במוח איזה קונסולה מודרנית 24 ערוצים מכילה רק 2 שליחות מוניטור ולא הצלחתי להיזכר...)
מכל מקום, נניח שיש רק שתי שליחות מוניטור.
זה לא אומר שיש רק 2 מוניטורים על הבמה, אם כי גם זה אפשרי, אבל זה אומר שהאינפורמציה שאתה רוצה לשמוע על הבמה יכולה להיות מנותבת לשני מסלולים שבכל אחד מהם ניתן יהיה לשמוע דברים אחרים בעוצמות אחרות.

אשר ל DI עוכר השלווה:
DI זה מכשיר (פשוט או מורכב, יקר או זול, זה לא העניין) ולמקום (לדבריך) יש כרגע רק 2 כאלה.
על סמך הרשימה שפירטת בהודעה שלך, ומתוך ההנחה שהמחשב יוצא סטריאו, הקלידים יוצאים סטריאו ואולי גם הבס והאקוסטית יוצאים דרך DI זה אומר שאתה צריך 5-6 קופסאות כאלה...
אז לא, 2 DI לא מספיקים לך.

יש הרבה פתרונות אבל הן כבר לא קשורים לשאלה שלך.
תתקשר למקום ותתיעץ איתם.
מקסימום, תקנה/תשכור 3-4 DI פשוטים לערב הזה. לא הוצאה בשמיים
  precious  
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 10:21   
תודה על המשוב, אני חשבתי שגיטרות מתחברות למגבר ולא ל DI, אני מבין ש DI משפר את הצליל אבל מדוע גיטרות לא מתחברות למגברים?

אז אם כבר DI יש לך מושג איפה שוכרים DI? זה לא הגיוני שלמקום שיש בו הופעות חיות לא יהיה מספיק DI.
מודה מראש על עזרתך
הבהרה ושאלה נוספת
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 10:34   
אוקיי הובהר לי הנושא והובהר לי שכל כלי חייב DI על מנת "להנחית" את הצליל, גם בדקתי כמה זה עולה ואיפה אז הנושא הזה סגור, רק עדיין תמוה לי שלמקום שמופיעים בו לא יהיו DI.

שאלה חשובה לא פחות ומוזרה לא פחות; בחזרה האחרונה שלנו ברגע שחיברתי את המחשב הנייד לחשמל יצא מההגברה פידבק צורם משהו כמו היססססססססססססס כזה.
כשהוצאתי היה תקין. יש לך מושג במה מדובר?
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 10:39   
אקוסטית בדרך כלל מחברים ל-DI ולא למגבר, אלא אם כן יש לך מגבר ייעודי לגיטרה אקוסטית.

אני מאמין שתוכל לשכור קופסאות דיירקט מחברת הגברה כזו או אחרת.

אם יש לך מיקסר קטן תוכל לחבר אליו את הסינטי והמחשב ולצאת מיציאה מאוזנת ישירות אל המיקסר של ההגברה - תלוי במיקסר וצריך לבדוק איזה כניסות ליין יש לו, PL מאוזן או XLR ולהיערך עם מעבירים בהתאם.

הכי טוב כפי שאמר יורם לדבר עם המקום או יותר נכון עם הסאונדמן של המקום שיהיה שם בערב. רוב הסיכויים שיש לו הפתרונות.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 10:46   
לגבי תכולת הציוד של המקום.... אני לא לוקח אחריות.
הבלום בר אינם חברת הגברה. לכל הרכב מפרט משלו וצרכים משלו.
כן, נראה לי שמקום שמציע במה להרכבים צריך להצטייד בכמה פריטים אבל אין איזה סטנדרט מחייב.
בוא נאמר, שזו לא מגבלת האודיו היחידה שתיתקל בה בבואך לנגן שם, וגם לא המורכבת שבהן.

לגבי הפידבק או ההיס... תחליט: פידבק או היס. מכל מקום, זה יכול להיות מלא דברים.
מה שכדאי זה שתבדוק את הנושא לפני הערב הגורלי כי אם יש לך איזה בעיה במוצא של המחשב, או סוגיית הארקה כלשהי, יהיה לך קשה לתפקד ולתקן זאת בזמן אמת.

אשר לגיטרות:
אקוסטית מוגברת (אני מקווה שזה מה שיש לכם) כדאי בהופעה להגביר באמצעות הפיקאפ המובנה ישירות ל-DI. הכי נוח והכי פחות בלגן. אם הגיטריסט מחזיק איזה ריג יוצא דופן ומתחבר למגבר שלו, אז תלכו על זה אבל במצב הסטנדרטי תעדיפו פיקאפ.
בסיסטים זה תופעה האמן לי. תן לו ווליום והוא יהיה מאושר. לגבי צורת החיבור המועדפת אז בהחלט כדאי לחבר את הבס ישירות לקונסולה באמצעות DI. זה יתן לסאונדמן את מעט השליטה שהוא זקוק לה על מנת לאלף את הבסיסט. בהחלט כדאי להוציא לינק למגבר בס שישמש כמוניטור לבאסיסט. אלה - כמה שתיתן להם תמיד ירצו עוד, אז שלפחות יפריע רק לעצמו.

אשר לשאר השאלות או הדברים שהבנת לגבי DI, אם תחליט החלטה קונקרטית, לקנות לשכור, לשאול, להיעזר... שים אותה על השולחן ונראה איך ממשיכים.
יש כלמיני פתרונות דחק ופתרונות לטווח רחוק

כמובן שיובל הקדים אותי... אתה לא מספיק לומר "ריג" בפורום הזה וכבר עונים לך... איזה מין מקום זה? #thumbsup
  precious  
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 10:54   
אז ככה; התקשרתי לאולפן כלשהו והוסבר לי שאני זקוק ל"הלבשה" על התקע של הכבל מחשב על מנת לבטל הארקה ולמנוע פידבק.

אז לסיכום:

אקוסטית D.I אחד
גיטרה באס למגבר משלה
חשמלית-למגבר משלה
3 מיקרופונים מצריך DI?
מחשב- D.I x2 סטריאו
סינתיסייזר - D.I x2 סטיראו
סה"כ 5 D.I

תקנו אותי אם אני טועה.
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 11:04   
מיק לא מצריך DI
nimrod
Supporter
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 13:05   
ציטוט:
התקשרתי לאולפן כלשהו והוסבר לי שאני זקוק ל"הלבשה" על התקע של הכבל מחשב על מנת לבטל הארקה ולמנוע פידבק

תתקשר שוב לאולפן (כלשהו...) ותציע להם שאת ה'הלבשה' ישימו על משהו אחר... #wink

נכון שניתוק הארקה משתיק את הרעש (וזה לא פידבק... תבקש מהסאונדמן בהופעה להדגים לך מה זה פידבק... #think )
אבל זה במחיר של סכנת התחשמלות #faint

יש פתרונות לביטול 'רעשי לפטופ' שלא ע"ח בטיחות. נכתב על כך כאן המון. חפש בפורום.

#smile
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 22 יונ',12 13:29   
precious, תקשיב ותקשיב היטב.
אני לא מכיר אותך, אתה נשמע לי בחור צעיר ונלהב, וזה מקסים כל עוד זה יושב בשטח של יצירה וביצוע.
אבל אתה שולח זרועות לכיוונים שיכולים להיות סכנה ואפילו סכנת נפשות.
על מנת שלא נגיע למצב שהשאלות שלך יהיו באמת גורליות נעשה סדר:
אתה בא להופעה עם כלים תקינים.
לעניין זה, מחשב הוא כלי נגינה.
אתה מספק למקום מפרט טכני והמקום אמור להתמודד איתו או להנחות אותך במדוייק מה לעשות.
אתה לא מתחיל לעשות מודיפיקציות במקומות שאתה לא מכיר, לטובתך כדי לא לגרום נזק לכלי ולטובתך על מנת לא לגרום לך או למישהו אחר על הבמה נזק בנפש.

פורומים הם לא המקום ללמד את כללי הגברת הבמה מהיסוד.
והם בוודאי לא המקום ללוות ולפקח על אותם מקומות שבהם מעורב חשמל קו שיכול להיות קטלני.
השאלות שלך מוכיחות חוסר בקיאות יסודי ביותר.
אין עם זה שום בעיה (למרות שכפרפורמר, מומלץ לך ללמוד קצת את רזי המקצוע).
אבל יש מקומות שבהם אתה מסכן את עצמך ופה אני מרגיש חובה לגלות אחריות.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון