תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:45
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
התאמת רמקולים לארוע
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  אסא  
הצטרף: 10 ספט' 11
הודעות: 5
מיקום: בארות
התאמת רמקולים לארוע
הודעה פורסם: שלישי 31 יול',12 21:33   
שלום לאנשי אקט . לצורך הגברת אירוע קהילתי (טקס יום זיכרון ) אני רוצה להתאים את הציוד שיש לי (או לקנות ) ו... נעבור לשאלה- ארוע ל כ200-300 אנשים בשטח פתוח (רחבה/מדשאה) בגודל של כ 1500 מ'ר, איזה רמקולים נדרשים?כמה וואט או RMS.? .... כמו שהבנתם אני לא מבין את המשמעות... אם אפשר להרחיב...אשמח
UV
Supporter
הצטרף: 20 מאי 01
הודעות: 1707
מיקום: ירושלים
הודעה פורסם: רביעי 01 אוג',12 09:05   
כדי לענות על השאלה צריך לדעת מה מקורות הצליל שאתה רוצה להגביר.

למשל:
דיבור בלבד

דיבור + מוסיקה מוקלטת + מצגת

דיבור + מוסיקה חיה של כלי סולו אחד כמו חליל או גיטרה

דיבור + מוסיקה חיה של הרכב כולל בס וכלי הקשה

הרכב רוק (אולי לא בטקס זיכרון אבל לצורך ההמחשה)

אחר כך צריך לדעת מה הציפיות מבחינת העצמה, יש כאלה שרוצים שמערכת ההגברה לא תורגש יותר מדי ויהיה ניתן להבין את המלים ולשמוע בלי להתאמץ. יש כאלה שרוצים סאונד גדול ובומבסטי מכל מיקרופון.

פיזור האנשים בשטח, כמה הוא רחב או מצומצם ואם יש ציפיה לאירועים גדולים יותר בעתיד או אפשרות למספר גדול יותר מהמצופה.

צריך לזכור שקנייה עצמית של ציוד יכולה לחסוך כסף אבל צריך שיהיה מי שיתחזק ויפעיל אותו כמו שצריך אחרת תמצא את עצמך קונה מערכת כל שנתיים שלוש. צריך גם ציוד נלווה, כבלים, סטנדים, מיקרופונים, מיקסר וכו'. אם אתה רוצה סאונד טוב ומישהו שיהיה אחראי ויוריד ממך את הנטל יכול להיות שעדיף לך ללכת עם חברה לא יקרה ואפילו לסגור אתם חוזה קבוע במחיר סביר. בדוק את העלויות.
_________________
יובל עמית - אולפן הקלטות | הגברה והקלטת מופעים | הוראת סאונד
www.yuvalamit.com
https://www.facebook.com/YuvalAmitSoundRecording
  אסא  
הצטרף: 10 ספט' 11
הודעות: 5
מיקום: בארות
הודעה פורסם: רביעי 01 אוג',12 22:29   
א. תודה על ההתיחסות המהירה.
ב. אני מחזיק בתיק ההגברה לארועים בקיבוץ,מה שאומר שיש בהחלט דרישות שונות ומגוונות אבל כרגע אתמקד בארוע יום הזיכרון.
ציוד - יש לא מעט ציוד (כבלים , מיק'ים, סטנדים וכו')מגבר ומיקסר ו משולב של PEAVY ... זה מה ירשתי (PV-20, pv 8.5 , xr 560 ). וזה בד'כ עונה על הדרישות ל: דיבור+ מוזיקה מוקלטת+ פלייבק+ מקהלה+לפעמים הרכב של גיטרה/ חליל. הצליל והדיבור צריך להישמע ברור אבל לא לפוצץ אוזניים. אין לי הרכב רוק אבל בארועים אחרים יש צורך בעוצמות ....
הרמקולים שיש לי הם של PEAVY מדגם 1210 DL לא מצאתי שום מידע עליהם ואני לא יודע מה המפרט שלהם..
מפעיל- אנוכי....לא בעל מקצוע אבל בעל ענין והבנה... עשיתי קורס PA בהד ו..קורא באקט...
פיזור הקהל-כ 200-300 איש אישה וילד...נגיד קשת שהיקף כ50-60 מטר אורך רדיוס של כ20-25 מטר מהמוקד(מקהלה+ קריינים). יש בהחלט אפשרות לקהל גדול יותר.
-איזה רמקולים יתנו מענה ?
-אתה יכול לכוון אותי לחומר שמסביר על התאמה של רמקולים לדרישות ו על התאמה של מגבר לרמקולים?
תודה
UV
Supporter
הצטרף: 20 מאי 01
הודעות: 1707
מיקום: ירושלים
הודעה פורסם: חמישי 02 אוג',12 09:40   
חפש sound pressure level calculator.

אני מצאתי את זה באתר של קראון:
לינק

אל תסמוך רק על כלי כזה אלא גם על הגיון בריא והתייעצות.

במוסיקה מוקלטת + מקהלה, או דואו חליל וגיטרה בעיקרון אין דרישה לעצמה משמעותית בתדרים שמתחת ל-100 הרץ וזה מוריד הרבה את דרישות ההספק מהמערכת. לפי המחשבון של קראון, אם הבנתי נכון את דגם הרמקול שלך אתה יכול להסתפק במגבר של 200 וואט rms. בגלל שאני לא מכיר את הרמקול והוא נראה מדגם מיושן לא הייתי סומך על זה בלי בדיקה מקדימה, פריסת הרמקולים במקום המיועד והשמעת מוסיקה מוקלטת (רצוי בסגנון דומה) כאשר אתה הולך במרחקים שונים מהרמקול ומתרשם מהעצמה המתקבלת. מכיוון שמדובר במוסיקה חיה עם טווח דינמי גדול משמעותית ממוסיקה מוקלטת אתה צריך לקחת טווח ביטחון, ולוודא שהעצמה המתקבלת מספקת כאשר יש לך, נאמר, 6 די. בי "ספייר" מתחת לשיא העצמה הנקי של המיקסר, והמגבר והרמקולים מסוגלים לעמוד בהדרום הזה. זה בתנאי שמדובר באמת במשהו רגוע ברוח יום הזיכרון. למוסיקה יותר דינמית צריך הדרום גדול יותר.

מלבד העצמה יש לשים לב שאופי הצליל נשאר אחיד (ברמה סבירה) בכל השטח שאותו אתה מבקש לכסות. סביר להניח שככל שתתרחק תהיה ירידה מורגשת בתדרים גבוהים ובתחושת ה"קריספיות" והקרבה, מלבד הירידה בעצמה.

יצא לי לעשות אירועים עם אופי דומה לקהל של כ-800 תלמידי בית ספר על שטח של קצת יותר משני מגרשי כדורסל מחוברים. שני רמקולים מוגברים בכל צד, 15 אינטש בהספק של 350 וואט, עשו את העבודה בסדר גמור. מכיוון שמדובר בגזרת כיסוי רחבה יש יתרון לשני רמקולים בכל צד מבחינת הכיסוי ולא רק מבחינת העצמה. לא אמרת כלום על מוניטורים - בעיקרון סביר שיבקשו ממך.

הקושי הגדול יותר יכול להיות הגברת המקהלה לעצמה הנדרשת בלי שיהיה פידבק. כלומר, יש סיכוי טוב שזה יהיה הגורם המגביל ולא עצמת המערכת, וכך אמנם צריך להיות כדי לא לעבוד על הקצה. מיקום המקהלה יחסית לרמקולים קובע הרבה.

בקיצור, מבחינת עצמה יש סיכוי שהציוד שלך יספיק אם כי זה יהיה גבולי לדעתי ותלוי גם כמה אנשים יתפזרו על כל השטח וכמה יצטופפו ליד הבמה. מבחינת איכות ויכולת פיזור הצליל אני ממש לא מכיר את הרמקולים כך שקשה לי לחוות דיעה.
תלוי גם מה מצבם.

אם רוב האירועים שתצטרך להגביר הם מסוג דומה נראה לי נכון לקנות 4 רמקולים מוגברים מודרניים, שייתנו פתרון גם לפיזור, מוניטורים לאירועים קטנים וכו'.
שווה להתייעץ עם היבואן "שמע ג. ר." אולי הוא מכיר את הדגם ומדובר ברמקול מוצלח. יכול להיות שיוכל להציע לך עסקה משתלמת לשדרוג.
_________________
יובל עמית - אולפן הקלטות | הגברה והקלטת מופעים | הוראת סאונד
www.yuvalamit.com
https://www.facebook.com/YuvalAmitSoundRecording
giraffe
תומך
הצטרף: 14 ספט' 05
הודעות: 824
מיקום: חדרה !?!?
נתקלתי ברמקולים האלו פעם
הודעה פורסם: חמישי 02 אוג',12 11:14   
יש כמה וריאציות על הנושא ואני לא בטוח מה יש לך.
אם זה 3 טוויטרים, אזי הם פיאצו והם מאוד רגישים לעוצמות גבוהות, נטיה להישרף.
אם זה אחד בודד כמו שעושים היום, אזי אולי יש עוד סיכוי.

בכל מקרה, אני מחזק את נושא המוגברים. יש לשמע את המוגברים 15" שהם בסדר לקיבוצים, אם כי אני לא מת על הסאונד שלהם.

מכיוון שתקציב הוא הבעיה פה. הייתי הולך על משהו מוגבר, פלסטיק. ורצוי 15".
דגמים תבחר בהתאם לתקציב. 300-400W לרמקול זה מה שאתה מחפש. בערך.
_________________
"אנשים רצו דמוקרטיה ? נו, הם קיבלו...."
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון