הסמבה היא במשקל זוגי.כלומר 4/4 או 2/2("אלה ברווה") במהירויות גבוהות.
מה שגורם ל"הטעייה" היא העובדה שהתבנית הריטמית של הסמבה (וגם הבוסה נובה) היא של שתי תיבות-חלקה על הDOWNBEAT וחלקה לא(היינו סינקופה).
לצערי,אני לא יכול לכתוב לך את התבנית(צריך להמציא לפורום איזה דף תווים וירטואלי שאנשים יוכלו לדבר בשפת המוסיקה ).
על מנת להבין טוב יותר את הFEEL הברזילאי כדאי לך להתחיל להאזין לבוסה נובה(אולי סטן גטץ-ככה גם תרוויחי סקסופוניסט דגול) שם המהירויות נמוכות יותר ויאפשרו לך לעקוב אחרי הקלווה(שהיא התבנית הריטמית העיקרית).
עוד אני רוצה להמליץ על 2 ספרים מסדרת ESSENTIAL STYLES שמראים(ומשמיעים-הספרים כוללים 2 דיסקים) עיבוד בס/תופים במגוון סגנונות רחב.ספר חובה למי שעוסק בעיבודים ובכלל לכל מוסיקאי.
הבעיה הנוספת בסמבה, היא גם שלרוב הריט'ם סקשיין מורכב גם מפרקשיין וגם ממערכת תופים ולכל אחד יש את התפקיד שלו שגורם לקצב להשמע כל כך "תוסס".
כל תפקיד לבד יהיה די אוף ביט ולכן קשה לתרגם העניין למידי.
תתחילי עם תוף בס שנותן רבעים.
על כל פעימה שניה תני סנר.
ושחקי עם הי הט ע"י כל מיני סינקופות פה ושם...
הנה מקצב סמבה בסיסי ביותר,
התוים הנמוכים הם התוף בס, האמצעים סנר והגבוהים הי הט.
מפה את יכולה להמשיך בהוספת פרקשיין, מעברים (תחשבי סינקופות וטריולות...)
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
מכל מקום, הנה לך כמה מקורות חשובים לכל הנושא הזה של מוסיקה לטינית:
בגדול:
המקצב והחשיבה הבסיסית של מוסיקה לטינית היא "אלה בראבה" 2/2.
עכשיו, יש המון סגנונות אשר נכנסים תחת הקטגוריה של מוסיקה לטינית ולא מעט שנכנסו לשם בלי שום קשר תיאורתי, מוסיקולוגי או גיאוגרפי.
המפעם הביסי של מוסיקה לטינית נקרא טומבאו .
הטומבאו שונה מאד ממקצבים ברזיליים כך שאם הכיוון שלך הוא סבמה ברזילאית אז אנחנו בעולם אחר. בכל מקרה, רב האנשים ששמעתי אומרים "סבמה" , התכוונו למעשה ל"סלסה" או "בוסה נובה".
אני מייעץ לך לבדוק טוב למה את קוראת באיזה שם.
אני מתמקד בתשובה הזו בסלסה ובוסה = מוסיקה אפרו קובנית.
אם את בעניין של בראזיל או צ'ילה אז תוכלי לחפש דרך המקורות שקיבצתי לך.
המקצב העקרוני של המוסיקה הזו נקרא קלאבה (CLAVE) והכל עובד לפי החוקיות שלו: