פורסם: שבת 16 פבר',13 20:36
האם אקשן מעט גבוה בגיטרה עוזר במתיחות?
אני יודע שהרדיוס, עובי המיתרים וגובה הפרטים הם לרוב הדברים שמשפיעים על הקלות במתיחות אבל ניסיתי המון גיטרות סטראט עם רדיוס 9.5 פרטים גבוהים ומיתרים 0.10 ועדיין יש גיטרות שיותר נוחות לי במתיחות וחלק שפחות
תודה לעוזרים
פורסם: ראשון 17 פבר',13 03:18
הכוונה שלי הייתה שניסיתי הרבה גיטרות עם מפרט ממש דומה למפרט של הגיטרה שלי ובכל זאת שלי פחות נוחה במתיחות..
יש לי גיטרה של פנדר עם מפתחות וגשר וינטייג', צוואר עם רדיוס 9.5, מיתרים 0.10, 21 סריגים.. וכשניסיתי לדוגמא את הגיטרת סיגניצ'ר של ג'ון מאייר עם כמעט אותם נתונים...היא הייתה לי יותר נוחה במתיחות בעיקר במיתר הראשון- היא ממש הרגישה לי כאילו אני מנגן על 0.9!
משום כך חשבתי שאולי האקשן או יותר נכון עקימות הצוואר, משפיעה ועוזרת למתיחות, יכול להיות שאני טועה, משום כך אני שואל?
לגיטרה שלי יש אקשן ממש אבל ממש נמוך, היא נוחה בטירוף לטכניקה ולקלות בנגינה אבל אני מרגיש שזה פוגע לי טיפה בסאונד, בעיקר כשאני מותח ושומעים זמזום קטן ומציק..לא משהו רציני אבל עדיין.
בכללי עם כל הגיטרות שלי אני לא מנגן עם אקשן כל כך נמוך
הייתי מגביה את האקשן בעצמי אבל זה סיפור כי אני צריך לפרק את כל הצוואר בשביל זה
מה אתם אומרים?
Act Compatible
פורסם: ראשון 17 פבר',13 11:33
רדיוס הצוואר משפיע.
פורסם: שני 18 פבר',13 10:51
סריגים 6105, חדשים (גיטרה חדשה)
אני בטוח שאני צריך להגביה מעט את האקשן, כי יש לי זמזום קטן ומציק כשאני מותח(לא משהו קיצוני שפוגע בססטיין, אבל זה מפריע לי קצת באוזן)
בדקתי את כל הסריגים והם ישרים, ככה שזה לא אחד שבולט החוצה
השאלה אם להגביה את האקשן מהאוכפים או מהטראס רוד(שזה מסובך בשבילי, כי אני צריך לנתק את כל הצוואר בשביל לסובב את הבורג)
עוד סיבה שבגללה אני רוצה להגביה את האקשן היא כי שמעתי בעבר שכשמגביהים אקשן מהטראס רוד אז זה מקל על המתיחות-מישהו שמע על זה?
אני מאמין שזה נכון בגלל שכמו שאמרתי בהודעות הקודמות ניסיתי גיטרות עם מפרט כמעט זהה לשלי שהיו לי נוחות יותר במתיחות
בכללי הגיטרה נשמעת מדהים רק המתיחות זה מה שמפריע לי
Act Compatible
פורסם: שלישי 19 פבר',13 15:07
השאלה היא שאלה טובה, אבל אין לה תשובה.
בד"כ נרצה לעשות זאת מהטראסרוד - אבל תלוי במצב הצוואר - צריך לבחון אותו.
שים קאפו בפרט הראשון, ותלחץ על המיתר בפרט 17.
תבדוק מה המרחק בין המיתר לקצה העליון של הפרטי בפסק 7. אצלי בד"כ 0.09 או 0.1 אינטש עובד. אפשר לעשות זאת עם מיתר ראשון, להעביר אותו כך שייגע בפרט ובמיתר אבל לא ירים את המיתר. מדובר בעבודה עדינה...
אם זה המרחק, אז מבחינתי הטראס רוד בסדר בד"כ, וצריך להגביה אקשן. אם המיתר לא עובר חלק, אז הייתי מנסה קודם כל רבע סיבוב שמאלה לשחרר את הטראס רוד.
או הכי טוב - לך למישהו שמתמחה בסטאפ... סביר להניח שבגיטרה כמו שלך זה מה שהייתי עושה.
פורסם: חמישי 21 פבר',13 16:25
כן - זו מבחינתי נקודת פתיחה. אם זה המצב - אז אני חושב שבד"כ - וזה תלוי בעוד גורמים - קשת הצוואר היא כזו שמספיקה לרטט המיתר בלי זמזומים באקשן נמוך מספיק בשבילי.
אם זה המצב, אז אפשר להוריד בגשר.
אבל כל גיטרה היא מקרה כשלעצמו, וזה תלוי בעוד גומרים - למשל גובה המיתרים בנאט.