תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטות פסנתר לייב
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Ondine  
הקלטות פסנתר לייב
הודעה פורסם: שישי 27 ספט',13 20:54   
יש לי פסנתר בבית (רוניש- גרמני) ומיקרופון קונדנסר אחד TLM193
חשבתי להקליט את הפסנתר בבית לאחר שמוסיקאי מנוסה אמר ש"עדיף שיהיה סאונד פחות טוב, אבל פסנתר אמיתי מאשר מידי".
עכשיו, כמה אני מסכימה עם זה , אינני יודעת. הרי יש פסנתרי מידי מדהימים בימינו. קודם כל מה דעתכם על פסנתר לייב- אולי באיכות פחות טובה מול פסנתר מידי שהכל מדוייק ואפשר גם לשחק עם זה אח"כ.
דבר שני, אני יודעת שצריך להקליט בסטריאו. האם אני אמורה להשיג עוד קונדנסר שהוא בדיוק כמו הניומן שלי? או שזה לא משנה?
איך אני מציבה את המיקרופונים?

מבחינה אקוסטית החדר שלי מפוצץ בפלטות לכן החדר שקט מאוד.
אשמח לכמה שיותר דעות.
תודה
shayshez
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 27 ספט',13 22:30   
אין תשובה נכונה ולא נכונה כמו שאין סאונד נכון ולא נכון.
כדאי לך להקליט בסטריאו עם צמד מיקרופונים זהה אבל אין שום חוק שאוסר עלייך להקליט אחרת.
אני מציע לך לנסות להקליט באמצעים שעומדים ברשותך ולשמוע אם התוצאה שמתקבלת מוצאת חן בעינייך.
z-music
הודעה פורסם: שישי 27 ספט',13 23:27   
יש הרבה דרכים להקליט פסנתר.
לא ציינת לאיזו מטרה ההקלטה,סקיצה?(פסנתר בלבד)
או להקלטת שיר(בשילוב כלים נוספים)וכ׳...
בגדול,פסנתר גרמני,מקרופון גרמני במיקום נכון
יעשה את העבודה ובתוצאה טובה,תלוי גם באקוסטיקה בחדר.
לאן מקליטה איזה ציוד,תוכנה?
אגב יש היום פלאגינים מעולים של פסנתרים
שהוקלטו באולפן מקצועי בציוד מקצועי ב5-6
מקרופונים וכל מה שאפשר רק לבקש.
אבל זה כבר עניין כספי.
תפרטי יותר וככה תקבלי תשובה נקודתית יותר.
GCmusic
הודעה פורסם: שבת 28 ספט',13 12:10   
אני מקליט בבית עם NT1 ומופתע לגלות שהכל עינין של מיקום.

לענינו אני פתחתי את הפסנתר, ומיקמתי את המיקרופון באמצע ( במקום בו היתרים מצטלבים שזה פחות או יותר דו אמצעי)
התואות ביוטיוב שלי :

מיקרופון בודד

כאן
כאן
כאן
כאן

2 מיקרופונים של NT1
כאן
כאן
כאן

http://www.giladchatsav.com
nati patishi
הודעה פורסם: ראשון 29 ספט',13 01:26   
לפעמים פסנתר מידי עם סאונד מתאים ליצירה ועושה עבודה מצויינת, במיוחד ביצירות בהם משתתפים עוד כלים כגון : גיטרות בס תופים שירה, אז הוא נמצא שם בפנים אבל הוא לא רק בפני עצמו, והוא מוסיף עומק, ומימד ה"אמיתיות" שלו בפלייבק נעלם בדרך כלל.
במידה והפסנתר הוא הדבר המוביל ואולי היחיד בתוספת שירה, אז פסנתר אקוסטי ישמע בדרך כלל מתאים יותר, ודרמטי יותר בבלדה למשל.
הקלטת פסנתר אקוסטי, מורכבת יותר מבחינת הצורך בציוד : מיקרופונים מתאימים, בדרך כלל קונדנסרים, וכמובן אקוסטיקה מתאימה, פסנתר מכוון שמצלצל טוב, ולבסוף נגן שיביא את הטאץ הנכון.
כתבת שיש לך רק קונדנסר אחד. אם תרצי להקליט את הפסנתר מונו המיקרופון שברשותך מתאים לעבודה. ברוב המקרים מקליטים פסנתר סטריאו, למרות שהוא כלי מונו.( אם תתרחקי מהפסנתר 2 מטר, אותה אינפורמצייה תגיע לשני האוזניים)
הסיבה להקלטה סטריאופונית בפסנתר היא שבעצם הנגן מנגן בשני ידיים תפקידים שונים, ואנו רוצים לקבל הפרדה בין יד ימין, שמנגנת אמצע וגבוהים, לבין יד שמאל שמנגנת אמצע ונמוכים, אנו רוצים למנוע מיסוך תדרים.

בשמוש במידי בדרך כלל ההפרדה נשמעת טוב בדגימות.
אם את משתמשת בשני מיקרופונים להקלטת אקוסטית בסטריאו, זה ממש לא חובה שיהיו מאותו סוג, אין פה חוקים בנושא. דווקא יש אפשרות שתקבלי סאונד מעניין ושונה.
הדבר החשוב בהקלטה אקוסטית עם שני מיקרופונים ושממנו צריך להשמר זה phasing. פשוט לבדוק את הפאזות עם הופך פאזה במערכת בה את משתמשת להקלטה.
לגבי הצבת מיקרופונים, זה ממש תלוי באקוסטיקה וברצון להשיג סאונד קרוב או רחוק. קרוב זה קצת נוקשה בצבע ( 20 סנטימטר מהפטישים ) ויותר רחוק זה צבע רך יותר ( 75 סמטימטר ומעל ). מה שחשוב בהקלטה, להקשיב לתדרים הנמוכים של הפסנתר, שיוקלטו טוב וללא נמוכים מיותרים שמערפלים את הסאונד. את המבריקות של הגבוהים, תוכלי להוסיף גם לאחר הקלטה באיקיו. הנמוכים זה הבסיס לסאונד פסנתר גדול, שמן, חם, או כל מילה אחרת שמתארת את זה.
מקווה שתרמתי לך כמה דברים, שיהיה בהצלחה.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון