פורסם: שני 15 ספט',14 16:38
אהלן לכולם,
יש לי שני רמקולים בלתי מוגברים 135w/6ohmתוצרת LG מימי נעוריי. המערכת עצמה, שהוותה מגבר לעניין, נשארה בבית הוריי בעיקר משיקולי מקום.
כרגע האינטרס שלי הוא לא להשקיע ים של כסף (מה שמובן לאור הבחירה ברמקולים שכבר יש לי), אך אני לא מתנגד להשקיע אם זה ישתלם לי גם בעתיד.
ההתלבטות שלי היא כזו - האם קיים מגבר סטריאו שאני יכול לקנות (סביבות 1500 ש"ח) שייתן תשואה טובה יותר, ויוכל אף לשמש אותי להגברת מוניטוריי העתידיים?
מה שמוביל לשאלות נוספות -
1. האם יש טעם, כאשר בעתיד רק שימושים ביתיים (מיקס בחדר לא מטופל ושכנראה גם לא יזכה לטיפול), להשקיע בהגברה מסוג זה, או שעליי ללכת לכיוון של מוניטורים אקטיביים קרובי שדה?
2. איזה ספציפיקציות צריכות להיות למגבר המדובר? אני שואל משום שלא לגמרי הבנתי את התחשיב להספק ולהתנגדות.
3. האם אצטרך גם קדם מגבר? יש לי כרטיס Phonic808, אבל רק לערוצי ההקלטה יש קדם מגבר. האם אוכל להשתמש בו לצורך הזה?
תודה רבה.
אציין רק שאני לא מעוניין באזניות מוניטור, אני מחפש גודל של צליל, לפני שקיפות ודיוק.
S.Supporter
פורסם: שני 15 ספט',14 23:48
1. שים לב שמלבד כמה רמקולים ברמות הגבוהות (ושאריות של מוצרים ישנים), כמעט ולא תמצא מוניטורים פאסיבים כיום.
3. מה שאתה מכיר אולי כ״קדם מגבר״ מעולם הסטריאו הביתי, לא קיים כאן. ה״קדם מגבר״ שיש לך בכרטיס קול הוא ״מגבר מיקרופון״. היציאה של הכרטיס היא בעוצמת ליין סטנדרטית ומתאימה לכל מגבר רציני שתמצא היום.