תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אופנים חשמליות כמה? ואיך?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  אביעדדרעי1  
נציג עסק/מוסד/שירות
אופנים חשמליות כמה? ואיך?
הודעה פורסם: שבת 18 אוק',14 07:59   
היי חברה שבת שלום

החלטתי להיפטר מהקטנוע שלי אחרי 6 שנים
אני גר ביקנעם והמרחק שלי לעבודה הוא 5 דקות נסיעה
אין שום סיבה להחזיק קטנוע ולשלם קרוב ל 5000 שח ביטוח

עלה לי הרעיון לעבור לאופניים חשמליים ולפי הרשת יש המון דגמים וסוגים .

למי שגר במרכז אני מניח שנתקל בהמון כאלה ולמי שיש רציתי לשמוע קצת חוות דעת מנסיון מה עדיף
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 אוק',14 08:17   
לא יודע לעזור בענייני מחירים וכו',
רק לציין שנסיעה על הכביש, ללא קסדה, היא סכנת חיים אמיתית!
כבר נודע על כמה וכמה תאונות מחרידות שכללו רוכבי אופניים חשמליים.
מצד שני, אם אתה רוכב על מדרכות - שמור על בטיחותם של הולכי הרגל!
עד שהמחוקק לא יחליט מה לעשות עם יצור הכלאיים הזה (הוא מחריש כבר יותר מדי זמן) ועד שלא יוקצו נתיבים ייעודיים, סע במשנה זהירות!
tamuzstudios
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 18 אוק',14 08:44   
מעבר לכך שהמחוקק החליט לאחרונה (שוב) מה צריך לעשות עם זה, כל תקנות האופנים הרגילות חלות גם על אלו ומכך יש להסיק שהרכיבה מותרת על הכביש או על שביל אופנים מסומן בלבד. אסור רכיבה על המדרכה בכל מקרה וזו מסכנת חיים הרבה יותר אגב...
הרכיבה על הכביש היא בצד ימין כאשר יש קסדה, פנס או מחזיר אור ועוד כל מיני תקנות שכדאי לציית להן. אם תיסע כמו בנאדם באחריות ובאופן זהיר, תציית לכללי התנועה ותצטייד במה שצריך - זה לא יותר מסוכן מקטנוע.

מבחינת אופניים חשמליים -
אפשר לחלק ל - 3 סוגים בגדול:
1. קורקינטים חשמליים (עמידה או ישיבה) שלרוב מצויידים במנועים חזקים יותר ומהירים יותר. פחות יציבים ואם נתקעת בלי סוללה או עם תקלה חשמלית תיאלץ להזמין מונית #smile
2. אופני הרים חשמליים שאלו בעצם אופני הרים רגילות לכל דבר מבחינת גודל, מבנה שלדה, הילוכים וכו' - רק שהוסיפו להם מנוע וסוללה. אופציה מצויינת אם אתה מעוניין שיהיו לך גם אופניים "רגילים" שנסיעה לא חשמלית עליהם היא נוחה וכל זה בתנאי שיש לך מקום לאחסן בבית (בדומה לכל הדוגמאות הערך גבוה ולא מומלץ לקשור מחוץ לבית או אפילו לא במחסן חיצוני).
3. אופניים חשמליים קומפקטיים (מתקפלים וגם כאלו שאינם מתקפלים אך קטני מימדים). אלו אופניים עם סוללות של 24V / 36V / 48V בהספקים שונים שמגיעים ל-25 עד 35 קמ"ש. נוחים מאוד לרכיבה חשמלית אך פחות לרכיבה רגילה עקב גודלם. גם ההילוכים לרכיבה רגילה הם לרוב בסיסיים מאוד. היתרון הוא הוא הגודל המאפשר התניידות, קיפול, אחסון, עליה לרכבת או אוטובוס גם אפשרית עם חלק מהדגמים, הכנסה לתא מטען וכו'. המחיר שלהם לרוב הוא הנמוך מבין 3 האופציות ונע בסביבות ה 3,500 - 6,000 ש"ח תלוי בדגם.

מומלץ בחום לרכוש מנעול טוב שאינו ניתן לפריצה עם "תוכי", ובאופן כללי רצוי להישאר בסביבת האופניים גם אם קושרים בחוץ ולאחסן בתוך הבית אם ניתן.
www.tamuzstudios.co.il

אולפן הקלטות
squeezo
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 18 אוק',14 09:34   
היי. בדיוק קניתי השבוע בשביל לנסוע לעבודה (~5 ק"מ לכל כיוון) אז אני רק אתן לך את התוספות שלי.

מנוע - המנוע הנפוץ בארץ כרגע עם ביקורות טובות הוא ה FUN8
בהספק של 250W (זה התקן בארץ אסור יותר מזה כרגע)

סוללות - בדיוק כמו מה שהבחור מתמוז אמר. אני הייתי הולך על ה 36V בתצורת 12A ולא פחות (יספיק לך לבערך 30-35 ק"מ). 48V לדעתי זה OVERKILL כרגע וזה יעלה עוד כ 1000 שקל.

עכשיו אלו הם המכלולים החשובים של החשמליים.
הנופצים באמת זה ה 20 אינץ'. מכיוון שהן יותר נכונות לאופניים חשמליים. יותר קל להניע גלגל של 20 מאשר של 26. הן מתקפלות, קטנות, נכנסות בכל אוטו.

אני אישית התבלטתי בין 2 דגמים - אחד זה פישר גולד שזה סוג של אופניים סיניות שנמכרות ב EBIKE1 באבן גבירול. לבין אלפא - אופניים איטלקיות (כמובן שגם הן מיוצרות בסין) שנמכרות ברשת ECOFUN. הראשון עולה 4150 השני 4500.

על שניהם היה כיף לרכוב, בסוף הלכתי על השני כי יש לו 2 מעצורי תוף ולא רק אחד (יותר מתקדם ממעצור V שיש בדרך כלל באופניים)

שמעתי דברים טובים על המוסכים שלהם. קיבלתי שרות טוב. הבחור בקבלה היה מתופף (בהרצליה)

וכמו שאמרו לך - מנעול טוב - חובה. כשאומרים מנעול טוב. בערך 8% מערך האופניים. אני קניתי ב 300 שקל של קריפטונייט שזה נחשב הכי טוב (מנעול פרסה ולא חוליות חשוב). הוא קצת גדול. אבל עדיף להיות זהיר פה כי זה לא אופניים של 500 שקל וגם לא של אלף.

אם אתה צריך עוד שאלות או רוצה לנסות את האופניים שלי אתה מוזמן.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 אוק',14 11:37   
יש לך הזדמנות לעשות בחינם פעילות גופנית 15-20 דקות ביום.
תארגן לך בעבודה ביגוד להחלפה ודאודורנט ותהנה מהאוויר, ותהנה מלראות את הישבן מתכווץ ומתחטב.

במילים אחרות, מה לך עם כל החשמל הזה?
לך על אופניים רגילים, איכותיים (שיעלו מחצית מאופניים חשמליים). לפחות 10 חודשים בשנה אתה מסודר.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 18 אוק',14 14:30   
+1
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון