פורסם: ראשון 02 נוב',14 11:11
יש לי שקע ברקים ששמתי לאיזה לקוח שהתעקש על קלידים שלו (שיגעון של קלידנים הוא בא עם השקע הזה)
כשחיברתי את השקע ברקים באולם דרך הרובוט שלי שהוא 16A היה רעש ברמקולים כמובן שלקח לי איזה כמה דקות להבין שבכלל שהרעש בא מיזה
ולאחר ניתוק שלו הרעש נעלם
לעומת זאת בחיבור 220 רגיל אין רעש
מישהו נתקל בתופעה?
פורסם: ראשון 02 נוב',14 11:48
גם אני מהקלידנים שנדבקו בשיגעון הנ"ל (אחרי שהתחברתי פעם לשקע עם מכונת קפה ונהרס לי מעגל ראשי בסינטי שעלה כמה אלפי שקלים...) אבל אף פעם לא נתקלתי בתופעה כמו שאתה מתאר.
מה הכוונה בחיבור 220V רגיל? לאיזה חיבור הוא היה מחובר לפני כן? האם ניתקת את מגן הברקים והחזרת את המקלדת לאותו השקע והרעש נעלם או שהחלפת למקור חשמל אחר?
פורסם: ראשון 02 נוב',14 18:13
יש חיבור 220 על פאזה אחת שקע כמו בבית
ויש רויבורים של 16A 32A 63A לצרכנים גדולים תלת פאזי
למשל שאתה מחבר גשר תאורה שכל צרכן למשל הוא 3A אתה לא יכול חבר אותה ככה בלי חיבור מתאים
העניין הוא שהקלידים זה היה מחובר על חיבור רגיל לא תלת פאזי ולא מחובר לרובוט ועבד ללא רעשים לאחר שחיברתי את זה לרובוט עם המגן ברקים היה רעש
ניתקתי את המגן ברקים והמשכתי ישירות לאחת מהפאזות והבעיה נפתרה
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שני 03 נוב',14 09:11
"שקע ברקים" מגן בדר"כ על...הכיס של מי שמוכר לכם אותו.
אם אתם מדמיינים שהפלסטיק המצחיק ב99 ש"ח יגן על הציוד שלכם, אני מציע לחסוך 99 ש"ח בתיקון הבא ופשוט לא לקנות אותו.
מייצב מתח הוא המנגנון שיגן בזמן עבודה מפני מפלי מתח פתאומיים.
מנגנון כזה נועד לשמור באמת על הציוד גם במקרי קיצון שאינם מכת ברק ומאפשרים עבודה רציפה ובטוחה גם כשהשקע במקום לא מספק מתח יציב ו/או אתם חולקים את הפאזה עם צרכנים משמעותיים אחרים.
אני מדבר מנסיון לאחר ששקע ברקים לא שמר על ציוד שלי במקרה אחד, ומייצב מתח (שאמנם נפח את נשמתו באותו מקרה) הגן בעוז וגבורה על הציוד שקיבל 380V בזכות "חשמלאי" מוכשר במקום מסויים.
יש כאן מספיק אנשי מקצוע שמבינים יותר ממני ברמה החשמלית ויוכלו להסביר את התהליך ברמה הטכנית (ולתקן אותי אם אני טועה).