פורסם: רביעי 26 נוב',14 00:25
שלום לכולם,
ירשתי מסבא של אשתי (נגר) קופסה של (כנראה) שנאי של 'המלפף'.
על הקופסה רשום
~V.a 1000 | 50
Pr.v. 220 | 4.5 pr.a
Sec.v. 220 | 4.5 sec.a
בפנים יש שני שנאים, ומאמ"ט 16A.
השקע והתקע הם ישראליים רגילים.
שאלות:
א. האם אני מבין נכון, והוא יכול לקבל עד 1000 וולט ולהוציא 220? ואם כן האם זה אומר שאפשר להשתמש בו כהגנה נגד קפיצות בזרם החשמל? רק לקפיצות למעלה, אך לא למטה?
ב. מה המשמעות של הראשי והמשני?
תודה מראש
קובי
S.Supporter
פורסם: רביעי 26 נוב',14 01:57
קודם כל, לא הייתי מחבר ומפעיל את הדבר הזה ללא בדיקה של גורם מוסמך.
נשמע כמו שנאי מבודד נגד התחשמלות (הגיוני אם הוא נגר, כלים חשמליים ממתכת וזה)
מקבל 220 וולט ומוציא 220 וולט, זרם עד 4.5 אמפר כניסה/יציאה
ה1000 הוא מכפלה של 4.5 ב220 בקרוב.
המאמ״ת לדעתי נמצא שם בעיקר כמפסק כי כאמור לפי הנתונים הזרם אפילו לא מתקרב ל16 אמפר
יש תמונות?
S.Supporter
פורסם: רביעי 26 נוב',14 15:35
לגבי המדידה, אם לא מדובר בשנאי מיוצב צריך לבצע אותה תחת עומס(שוב, אני ממליץ עלי בדיקה של אדם מוסמך, לפחות בעיניך) , אבל יש סיכוי שהליפופים לא שווים לגמרי , או שנוצר נזק עם השנים (חום שהמיס לכה על התיל וגורם להקטנת מספר הליפופים), בכל מקרה, נמצא לגמרי בתחום הסטייה ( +-10 אחוז), ההשפעה תלויה בצרכן ובתגובה שלו למתחים שונים.
לפי הלינק, על פיו אתה צריך שנאי עם הספק כפול פי 2.5 מהצריכה,, בהנחה שיש לך מחשב מודרני עם ספק של 400 וואט (ויש סיכוי שיש לך יותר) אתה כבר מחוץ לתחום. טכנית, זה יעבוד, אבל אם כבר העלית את הפלצפנות האודיופילית, אתה לא בתחום.
בלינק גם מומלץ סיכוך מוארק, משהו שקשה לי להאמין שיש אצלך.
הרבה ממבו ג'מבו, יש שם המלצות על ספקים ספציפיים, על 2-3 שנאים נפרדים (לצרכנים שונים במערכת)וגם סוגים ספציפיים של ליבות ובלה בלה, ככה שאם אתה כבר רוצה להשתמש בשנאי למטרה הזו, אתה ממש לא קרוב.
כרגיל, העולם ה"אודיופילי" מלא הגזמות וחצאי מדע. עם כל הכבוד למי שכתב את זה, אין שם שום תמיכה בטיעונים שלו.