תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  EladM  
הקלטה ונגינה בסיסית - אורגנית או מקלדת שליטה ?(אנדרואיד+OTG)
הודעה פורסם: שישי 09 אוק',15 01:37   
היי חבר'ה,

קצת מתחבט בין האפשרויות והחלטתי להתייעץ איתכם, מביני דבר #smile

אז ככה, נתחיל מזה שאני "בוק" כמעט מוחלט בכל הנוגע להקלטות\סאונד\ציוד.
החלטתי אחרי לא מעט שנים של נגינה (גיטרה בעיקר) - שהגיע הזמן להפסיק לקטר על כך שאני לא מסוגל להקליט קטעים וסקיצות בצורה סבירה וראויה לשיתוף.

לונג סטורי שורט - ממשק,מיקרופונים ואוזניות בדרך אלי (מסתבר שבדואר ישראל החליטו שהמטוס מארה"ב כבר 5 ימים שלמים באוויר בלי צפי לנחיתה..)

אחרי כל זה, התקציב מאפשר עוד רכישה קטנ(טנ)ה וחשבתי לספק חשק נוסף שיש לי כבר זמן מה - פסנתר, בעבר ניגנתי מעט ויש דברים מעניינים שבא לי לעשות איתו במיוחד כשאוכל להקליט.

אחרי חקירה באינטרנט הבנתי שעומדות בפני שתי אפשרויות - או אורגנית או מקלדת שליטה (מחוברת למחשב)
(פסנתר חשמלי יקר לי כרגע, גדול מדי לדירה ולא ממש רלוונטי למה שאני יודע ומתכנן לנגן)

נכון לעכשיו ההעדפה היא למקלדת שליטה - חלקן באופן יחסי יותר זולות ויותר קומפקטיות גם במותגים לפי מה שראיתי ובנוסף לא כבולים לסמפלים (שבד"כ קצת עייפים באורגניות הזולות) ולהשתמש בVST (?..פלאגין ?... עוד לומד.. חלש בטרמינולוגיה #read )1
הקריצה באורגנית היא שאוכל לנגן באופן ספונטני בלי להיות כבול למחשב ובלי להתחיל להריץ כל מיני תוכנות ומה לא ובנוסף המחשב תפוס.

אז גיליתי שיש עוד אופציה וזה להתחבר למקלדת שליטה עם מכשיר אנדרואיד בכבל USB OTG ולהשתמש באפליקציות ייעודיות שהופכות את המכשיר למעבד MIDI (אם זה המונח המדויק) - פה למעשה נמצאת הדילמה והבסיס לפוסט הזה (אחרי שאכלתי לכם את הראש עם קורות חיי #think )
במקומות מסוימים מדברים על זה שזה פרקטי לחלוטין ומנגד גם דיבורים על לייטנסי גבוה שלא מאפשר נגינה נוחה..

האם יצא למי מכם להתנסות עם זה ?

תודה מראש לעונים,

אלעד.
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: שישי 09 אוק',15 19:37   
בעיני, (ויש שיחלקו עליי כן?) אבל כל נושא האפליקציות של הפקה
באמצעות אנדרואיד \ אייפד זה משהו שנועד לחובבנים ולא לאודיו מקצועי.
dzent
אלטרנטיבה מוצלחת למקלדת שליטה לגיטריסטים -
הודעה פורסם: שישי 09 אוק',15 23:32   
  EladM  
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',15 10:00   
היי מני, אני חושש שאני לא מבין מספיק בתחום בשביל להביע דעה בנוגע להפקה ע"ג מכשירים ניידים, כך או כך זה פחות נוגע לי מכיוון שמראש אין לי תכנון להפקה מקצועית אלא סקיצות וקטעים לשיתוף, ובנוסף - הכוונה שלי היא להשתמש באנדרואיד רק כדי שאוכל לקשקש\להתאמן על מקלדת השליטה בלי המחשב.

dzent - רעיון נחמד מאוד אבל לא קולע למטרה שלי מהסיבה הפשוטה שגם עם סאונד של פסנתר, עדיין לא ניתן לנגן את אותם דברים על הגיטרה.
אני למעשה גם לא מחפש את הסאונדים השונים אלא רק צליל של פסנתר.

** יצא לי בימים האחרונים להמשיך לנבור באינטרנט ויכול להיות שמצאתי פתרון די פרקטי, אורגנית של ימהה (דגם PSR E353), לא יקרה ובנוסף יש לה יציאת USB ככה שבפועל אוכל להשתמש בה כמקלדת שליטה במידת הצורך (הבנתי נכון..? הכוונה לשימוש בקיובייס)

אם אני משנה את ההשוואה ל - PSR E353 מול מקלדת שליטה מחוברת למכשיר אנדרואיד עם אוזניות, מה תהיה הדעה במקרה הזה ? #smile

אלעד.
ranroby76
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',15 11:01   
אלעד, רצויי שתנקוב גם בתקציב שלך. לציין שזו "רכישה קטנטנה" זה לא מספיק. כבר ראיתי אנשים שהרכישות ה"קטנטנות" שלהם חצו את ה-3000 שקל.

באופן כללי, הלייטנסי בגרסת האנדרואיד הנוכחית (לולי-פופ) על הפרצוף. כרגע לא משהו שאפשר לקחת בחשבון. כך נשארנו עם ההתלבטות בין האורגנית למקלדת השליטה.

לגביי האורגנית הספציפית שציינת: כן, היא עושה קולות שדומים לכלים שהיא טוענת שהיא מדמה אותם, אבל אני חושב שאחרי חודש-חודשיים, הסאונד המתכתי הזול יימאס עלייך והיא תתפוס את מקומה בחדר כקישוט. אורגנית מסוג אריינג'ר מספקת ארבעה אלמנטים עיקריים ללקוח שלה: קלידים לנגן עליהם, רמקולים מובנים לשמוע מהם ללא תלות במקור פלט חיצוני, סאונדים מובנים ומקצבים. קשה מאוד להנות מהמוצר הזה ברמות מחיר נמוכות כי האיכות של כל האלמנטים נמוכה. בהשוואה למכשירים סלולריים: גם מכשירים של 60$ מציעים לך היום מצלמה, גלישה באינטרנט, צג מגע וחיבור אוזניות. אבל כשאתה נחשף לאיכות הפיצ'רים האלה במכשיר הזול, לא רק שבא לך לרסק אותו על הקיר, אלא שגם נפתח לך התיאבון למכשיר יקר יותר שבסופו של דבר אתה תלך ותרכוש.
מה גם שהאורגנית אומנם מציעה חיבור מידי, אבל אין לה יכולת לשלוט על כפתורי הכיוונון ב-VSTI (מה שנקרא MIDI LEARN ׂ) ואז אתה תמצא את עצמך מתמרן כל שניה בין המקלדת לעכבר (מעצבן משהו).

אני מציע שתלך על אופציית מקלדת השליטה ותוותר על חוויית אורגנית האריינג'ר הזולה. עם הזמן, תוכן להצטייד בטאבלט מבוסס WINDOWS (יש כאלה לא רעים בכלל היום שאפשר לייבא במחיר שפויי ) ואז תוכל להתקין דרייבר ASIO (אפילו דרייבר גנרי כמו ASIO4ALL ) ולנגן כמו בן אדם על VST איכותיים (גם בגרסת STAND ALONE שלא מצריכים הפעלת תוכנת עריכה כמו קיובייס כדי לנגן עליהם), ללא תלות במחשב ה"גדול" ואף להתנייד איתו מחוץ לבית.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',15 13:57   
סליחה אבל אני לחלוטין לא מסכים עם רוב קודמיי.

ציטוט:

הקריצה באורגנית היא שאוכל לנגן באופן ספונטני בלי להיות כבול למחשב ובלי להתחיל להריץ כל מיני תוכנות ומה לא ובנוסף המחשב תפוס.

זה.

בלמידה, אין תחליף למערכת חלופית למחשב, גם אם היא קצת פחות טובה.

כאמור, בלי לדעת את התקציב קצת קשה לכוון, אבל למה לא ללכת על משהו כזה?
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',15 19:42   
חבר'ה אתם צודקים, טעות שלי שלא רשמתי מה התקציב - מדובר כרגע על איזור ה 600-800 ש"ח, ברור לי שזה תקציב מגוחך לרכישת כלי אך מנגד אני לא פסנתרן\קלידן ואין לי יומרות מופרכות בנושא, לפחות לא בשלב הזה.
בנוסף חשוב לי לציין (אני משער שהנקודה עלולה לעלות) שגם אם לפעמים ממליצים לקנות מראש כלי יותר רציני ולהשקיע יותר, נכון להיום זה לא פרקטי מבחינתי, הסכום הנ"ל הוא קצה התקציב (אחרי מאסה של רכישות שונות) לפחות לשנה הקרובה כמו שזה נראה (לימודים וכו'..) ככה שזה לקנות במסגרת התקציב או לוותר בינתיים..

ranroby76 - קיבלתי לגבי האנדרואיד, הייתה לי הרגשה שזה יהיה הסיפור (אגב, מה הקטע שרוב תוכנות הסאונד מותאמות לאפל ולא לאנדרואיד ?... שם אין סיפורים של לייטנסי... ?)

שאלה - אם אני שואף לתחליף פסנתר בלבד, ז"א צליל של פסנתר, בלי משחקים בפיץ' או כל מיני תכונות סינטי\ פדים לתופים (לא שואף לכיוון האלקטרוני, חושב לדוגמא להקליט לעצמי ליווי בפסנתר לכינור.)
במקרה כזה - כפתורי הכיוונון ואפשרות ה MIDI learn עדיין רלוונטיים לי ?

האם אחרי כל אלו אפשר לצמצם ולשאול - האורגנית מהדגם הנ"ל מול מקלדת שליטה כלשהי בהמלצתכם ובתקציב דומה - מי מהן תאפשר נגינה נוחה יותר ?
כי אם מדברים על סמפלים, מכיוון ששתיהן יכולות לעבוד גם מול המחשב אז אפשר לומר שבפקטור הזה הפוטנציאל זהה. (צודק ?)
האם יהיה הבדל משמעותי בטאץ'\מידת ומשקל קלידים\דיוק תגובה לטובת מקלדת שליטה בתקציב הזה לעומת האורגנית הנ"ל ?

אסף - השאלה אם באמת פחות טובה כשמשווים למקדלת שליטה באותו תקציב.

הדגם שציינת מן הסתם חורג משמעותית מהתקציב. יצא לי לראות את הסדרה הזאת של ימהה, יש להם את ה NP11 שיש לו 61 קלידים והוא כמעט זהה בנתונים שלו ל PSR E353 לפי מה שהצלחתי להבין והוא גם יקר בעוד כמה מאות שקלים..
לא הצלחתי להבין אם יש הבדל בטאץ', במידת ובמשקל הקלידים ואם אין הבדל למעט הסמפלים - זה חוזר לנושא החיבור למחשב ששם לא משנה עם איזה צלילים המקלדת תגיע כי יש כבר את הVST.

אתה מכיר מקרוב את הדגמים במקרה ?

תודה ושיהיה אחלה שבוע ! #thumbsup
ranroby76
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 12 אוק',15 00:16   
ציטוט:
אגב, מה הקטע שרוב תוכנות הסאונד מותאמות לאפל ולא לאנדרואיד ?... שם אין סיפורים של לייטנסי... ?

אייפד זה סיפור אחר. מכייון שמדובר בשוק שידוע בחיבתו לקנות דברים שהוא אוהב ולא לחפש "חינמיים", היצרניות יצאו מגדרן כדי להתאים את עצמן לטאבלט הזה. וזה כולל פיתוח כרטיסי קול יעודיים שמשפצרים את הלייטסני וכמובן אפליקציות ייעודיות מצויינות ורציניות.

את התוצאה תוכל לראות כאן.

ציטוט:
שאלה - אם אני שואף לתחליף פסנתר בלבד, ז"א צליל של פסנתר, בלי משחקים בפיץ' או כל מיני תכונות סינטי\ פדים לתופים (לא שואף לכיוון האלקטרוני, חושב לדוגמא להקליט לעצמי ליווי בפסנתר לכינור.)
במקרה כזה - כפתורי הכיוונון ואפשרות ה MIDI learn עדיין רלוונטיים לי ?

זה תלויי בכלי הוירטואלי שתבחר להשתמש בו; מה רמת השליטה שהוא מעניק לנגן? האם הוא תומך בנגני פסנתר שדורשים שינויים תוך כדי הנגינה (לדוגמא, סשן לייב) מבחינת השליטה? האם הוא תומך בחיבור של פדל מידי?
כמובן שאתה לא חייב את כל אלה. אתה יכול להכין לעצמך כלי מכוונן מראש, לשמור אותו כפריסט ולשבת לנגן. אבל מה יקרה לדוגמא במקרה שבו תרצה להחליף את סאונד הפסנתר בלחיצת כפתור או לשנות את עוצמת אפקט הריברב\קורוס תוך כדי הסשן? אם השאלה הזו עלתה, סימן שה-MIDI LEARN רלוונטי.

לגבי נוחות הנגינה: כמו תמיד, כלל ה-WHAT YOU PAY IS WHAT YOU GET תופס גם כאן. קלידים טובים עולים כסף וזה לא משנה אם מדובר באריינג'ר או מקלדת שליטה. אם אתה משלם מחיר נמוך, ברוב המקרים, אתה גם מקבל סחורה זולה. לא יודע לגבי האריינג'ר הספציפי הזה, אבל במקלדות שליטה הכלל הזה תופס. לאחרונה, יש שיפור באיכות הבנייה\איכות החומרים גם במקלדות הזולות יותר (כמו זו לדוגמא) וזו כנראה תוצאה של התקדמות טכנולוגית + תחרות מטורפת בשוק הזה. בכל אופן, לא תהיה לך ברירה ותצטרך להתאהב במקלדת\באורגנית שלך בחנות, תוך כדי נגינה. זה מה קובע בסופו של דבר.
  EladM  
הודעה פורסם: שני 12 אוק',15 20:46   
וואו, מרשים בהחלט הסרטון ששיתפת. זה הפלוס האמיתי הראשון שאני רואה במכשירים של אפל מול מכשירי אנדרואיד #confused

הנגינה תהיה ביתית, נכון להיום אני די בספק שארצה לשנות אפקטים ופריסטים תוך כדי נגינה ואני מניח שבמידת הצורך תמיד אוכל לערוך קטעים ספציפיים בערוץ ולהוסיף קורוס\ריוורב בשלב העריכה למרות זאת אני לוקח בחשבון שהנסיון עלול כן ליצור את הצורך בגמישות הזאת בהמשך.

עזרת לי להגיע להבנות גם בעניין האנדרואיד, וכמו שאמרת - ההחלטה הסופית צריכה להתקבל בחנות אחרי נסיון של שתי האופציות. אין לי יותר מדי מה לחפור בנושא כי אחרי הכל, לא מדובר פה על כלי מקצועי באלפי שקלים #smile

תודה רבה על הסבלנות #thumbsup
ranroby76
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 12 אוק',15 21:34   
ציטוט:
זה הפלוס האמיתי הראשון שאני רואה במכשירים של אפל מול מכשירי אנדרואיד

את ההשוואה בין IOS לבין אנדרואיד ניתן לערוך רק בהקשר ספציפי של מכשיר מסויים (לדוגמא: סמארטפון, טאבלט). אי אפשר לעשות השוואה כללית כי זה לא הוגן ולא משקף. כמות המשאבים שיצרנים צד שלישי משקיעים בפיתוח ציוד היקפי\תוכנות כדי לזכות בכסף של ה"שוק המבזבז", הלא הוא האפליסטים היא לא פרופורציונלית ולכן, אנדרואיד היא בכלל לא פקטור בשוק המוסיקה\גרפיקה הסמי מקצועני. זו נישה שאפל יצרה וכרגע, נראה שהיא הולכת לחטוף חזק במגרש הביתי השלה מוינדוס 10 שתציע טאבלטים מבוססי תוכנה ולא סתם מכונת בידור\אפליקציות, הגם שהן מושקעות ומצויינות. יתרון התוכנה על האפליקציה הוא אבסולוטי ואני מעריך שמיקרוסופט תאכיל את אפל הרבה מאוד חצץ בגזרת הטבלטים, עד כדי כך שתכריח אותה לגנוז את ה-IOS ולחשוב איך משלבים את ה-OSX בנישה הזו לפני שתבוא מפולת.
המתחרה העיקרית של IOS ואייפד היא כרגע וינדוס 10; עוצמת התוכנה מול האפליקציה. הדרייברים היציבים של רוב היצרניות למערכת ה-10 מול כרטיסים יעודיים "חמודים" ויקרים לאייפד. חומרה אדירה מול חומרה נחותה שיודעת לנהל משאבים נכון כדי להריץ סרט ב-2K. גמישות ואין סוף אפשרויות פיתוח וקידוד מול ואן טריק פוני. לא סתם המלצתי לך על טאבלט וינדוס. גם תשלם פחות, גם תרוויח הרבה יותר.

בהצלחה!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון