תומך
פורסם: חמישי 04 אוק',07 02:10
חוזר על ההמלצה להצבה ליד האוזן.
המיקרופון במצב אומני, פונה כלפי מטה, ליד אוזן ימין של הנגן. זאת אחת ההצבות החביבות עלי.
S.Supporter
פורסם: חמישי 04 אוק',07 12:26
ברמת כלל האצבע, מקרופון צריך להיות מוצב במקום שהאוזן שומעת את מה שהיא רוצה לשמוע.
תפקידו של המיקרופון לשחזר את מה שהאוזן שומעת/מצפה לשמוע ולא להמציא שום גלגל.
אם, במ?קום הזה המקרופון שלך מביא תוצאה שאינך שבע רצון ממנה (כלומר, יש פער בין מה שהאוזן שומעת לבין מה שהמקרופון משחזר) הרי שיש בעיה.
מאחר והמקרופון שלך די מתאים להקלטת אקוסטית (אפילו בהיר מידי לטעמי), ונניח שאתה מבצע פרקטיקת הקלטה הגיונית, הרי שצפוי שיש בעיה שאינה קשורה לשרשרת.
אם גם הנגן סביר והגיטרה מוציאה צליל טוב (כפי שהעדת) הרי שהבעיה היא כנראה בהחזרים אקוסטיים והדהודים שהמוח מסנן והמיקרופון לא.
איך החדר?
פורסם: חמישי 04 אוק',07 14:47
החדר שלי לא מוזנח אקוסטית כלל, הוא אומנם לא בוצע על ידי מיקצוען אלא על ידי עם המלצות של אנשים מבינים בתחום ומידע שלמדתי בספרים והאינטרנט , בקירות החדר יש לוחות אקוסטים (לא על הכל אבל על הרוב) יש לוכדי באס בפינות ויש שטיח, אני מניח שזה או הצבה מסויימת או מיתרים - על פי מה שאני קורא כאן בתשובות שלכם.
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: חמישי 04 אוק',07 20:43
בהנחה שהמקרופון במצב קרדיואיד
ובהנחה שחזית המקרופון פונה אל הגיטרה (כבר נקראתי לשפר סאונד לא מספק וגיליתי שהציבו מיקרופון הפוך...)
ובהנחה שהמיקרופון תקין...
1.התרחק עם המיקרופון למרחק 30-40 ס"מ מהכלי והקטן כמות נמוכים מאפקט הקירבה
2. מקם את המיקרופון כשחזיתו מקבילה לצוואר על קו ניצב דמיוני מהגיטרה. לא מתחת ולא מעל.
הצבת מיקרופון באמצע הצוואר אמורה לתת סאונד בהיר עד קטן. משהו נשמע לא סביר בתוצאה שאתה מתאר. הצבה בין שריג 12-14 תיתן הרבה יותר גוף למיתר.
הגיטרה בנשל הנחש הוקלטה עם נוימן U87 מול הצוואר וAKG 460 מול הגשר...