פורסם: שני 01 אוק',07 11:15
חברה יש לי בעיה שמציקה לי קשות, יש לי גיטרה אקוסטית של YAMAHA לא מוגברת שנשמעת באמת מצויין , יש לה תהודה מטורפת , בואו נגיד שלהופעות ולנגן עם החברה זה אחלה, אבל בהקלטות (עם קונדנסר) אני מקבל את התהודה כמו עיסה ענקית הכל מסטיק והפריטה והתהודה מתמקססים להם בכל הדייסה הזאת,
השאיפה שלי בהקלטת אקוסטית היא לשמוע (כמו ברוב השירים הישראליים אם תשימו לב) שהפריטה נשמעת חזק וכמעט שלא נשמעת תהודה רק המיתרים וטיפונת תהודה ממש טיפה.
יש למישהו עצה אך מגיעים לזה? יש לציין שיש לי מייתרים ממש קשים לניגון שלא כמו אצל חבר שאצלו המיתרים קלים יותר לניגון ואצלו אגב אין תהודה אבל הגיטרה אחרת
יש איזשהו אפשרות אם זה במיקס או במיקום קונדנסר או החלפת מיתרים או משהו לקבל את הפריטה מודגשת מאוד ואת התהודה הרחק מאחורה?
דוגמא לסאונד שאני מעוניין בו זה האקוסטית בשיר "נשל הנחש" של מאיר אריאל.
תודה.
S.Supporter
פורסם: שני 01 אוק',07 11:59
את נשל הנחש הבאת כדוגמה, אבל לא נתת דוגמה של הסאונד שיש לך כרגע, וגם לא כתבת עם איזה מיק אתה מקליט
אם אתה מרגיש שהבעיה היא במיתרים, נסה להחליף אותם, בסה"כ אבל אם תשים לב לדיונים על גיטרות, לכל גיטרה יש את הסאונד שלה, יש אפשרות שהגיטרה שלך לא יכולה להוציא סאונד מסוג XYZ
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שני 01 אוק',07 17:27
ועל זה היה אומר מאיר אריאל ז"ל: "תן לי נקודת משען איתנה ואוכל להזיז את הארץ".
אם תתאר את מיקום המיקרופון יחסית לכלי הנגינה בזמן ההקלטה - נוכל להתחיל לשער מהיא הבעיה ומהו הפתרון.
סאונד ובוץ בהקלטות נובעים לרוב מהצבת מיקרופון לא נכונה ולא מבעית מיקרופון ו/או כלי נגינה.
פורסם: שני 01 אוק',07 19:28
אם הגיטרה נשמעת טוב בכללי, אין סיבה שהיא לא תשמע טוב גם בהקלטות. פשוט צריך להגיע למצב בו המיקרופון מצליח לשקף את מה שאתה שומע בחדר.
פורסם: שני 01 אוק',07 20:51
המלצה בדוקה!
אל תקליט עם קונדנסר , נסה את sm57 shure המיקרופון הזה מייצר צליל הרבה יותר שטוח