תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 05:22
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם ניתן להשתמש בגיטרה כשלט מידי עם תוכנת סיקוונסר?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 07:30   
אכן, כל הנילווים לצליל הבסיס חיוניים כדי שזה יישמע גיטרה. כשמנגנים על גיטרה-למידי פתאום מגלים ממה מורכב ההבדל בין הפעלת דגימה של גיטרה ממקלדת לבין נגינה על גיטרה אמיתית - הכל נשמע פתאום "גיטרות".
ולגבי הרעשים, צודק אפי, אלו אכן סממני נגינה וכלי, ולהם יש תדרים משלהם, אותם הממיר מנסה לזהות ולשגר כאותות מידי מכוונים (tuned) ולפרקי זמן קצרצרים. תוריד אותם בעריכה בסיקוו'נסר והגיטרה תישמע כמו אורגן!

והנה שוב שרשרת שחוזרת על עצמה בדיוק כמו אלה שהיו לפני 6 שנים.
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 08:14   
ראובן עצוב מאד שעברו שש שנים ואפילו אין רמז לפתרון מוחלט לבעיה.
לא יעזור כלום ,גיטריסט ימשיך לנגן ויבקש עזרה מקלידן, וקלידן יכול לשחק עם דגימות גיטרה כמה שהוא רוצה אבל בחיים הוא לא יגיע לתחושה של גיטריסט.
מה הקשר לעצוב?
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 09:26   
יעקב, כנראה שעוד לא הבנת עדיין. לא מדובר ב"פתרון" וגם לא יהיה כזה. מדובר בגיטרה, וכל עוד זו גיטרה מסורתית לא יהיה "פתרון", כיוון שקיים תרגום בין רעידת מיתר לנתוני מידי, וזה תמיד יקח זמן.
להבדיל, מקלדת היא מכשיר המפעיל מגעים אלקטרוניים מיידית, ואין כאן תרגום ממשהו אקוסטי, מה גם ש"תחושה" של קלידי פסנתר לעתים מספיקה, ולרוב אינה נדרשת בנגינת תפקידים שונים.
בגיטרה הסיפור שונה, והיד והטכניקה וכל סמ"ר של הגוף והפיקאפים.. כל אלה יוצרים את הצליל. את אלה קשה לתרגם בצורה ישירה, אך אם גיטריסט אומר שהוא רוצה "לשלוט" עם הגיטרה על נגינת סינטים וכו', עליו להבין ש:
- יש להתפשר
- או לדעת לנגן בקומבינה הזו
- או לתמוך בקומץ החברות שהוציאו בזמנו גיטרות אלקטרוניות להן לא היה קשר לגנינת גיטרה אמיתית, אלא נבנו במיוחד להפעלת מידי. אלו נחלו מפלה, כיוון שהגיטריסטים בעצמם לא תמכו בזה, וחבל, כי אז יכל להתחיל מהפך והתקדמות בתחום.
אבל זה המצב. אין לך מה לחכות ל"פתרון", כי אין מה לפתור כאן. לא יצליחו להמהיר את זה בדורינו, רק כאר ימציאו התקן שידע מראש מה אנו הולכים לנגן בשניה הבאה.
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 09:38   
ראובן אני דיברתי עם אנשי מקצוע שחיפשו את אותו פיתרון שאני חיפשתי ,והמסקנה של כולנו היתה שלחברות לא משתלם מבחינה כלכלית להתעסק עם זה יותר מידיי,מפני שגיטריסטים לא יוכלו (מבחינת פריטה בגיטרה )לנגן אקורדים של פסנתרן ושזה ישמע אמיתי,גם בגלל כיוון הגיטרה,וגם בגלל הפריטה על המיתרים.
ראובן אם החברות היו ממש רוצות והיה להם סיבה כלכלית לחשוב שיהיה פרנסה מזה ,היו מושיבים על התחת כמה מלוכסנים שימציאו פיקאפ שידע לסנן את כל רעשי הגיטרה המיותרים,כלומר יזהה רק את הצליל עצמו.
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 10:33   
לפני כמה שנים יצא לי לעבוד עם נגן בס שהשתמש בפיקאפ מידי של רולנד (לא זוכר דגם, אבל משהו ישן משנות השמונים) וזה עבד מעולה !
הנגינה הייתה לייב, ככה שאני לא יודע כמה פרקטי זה כקונטרולר לסיקוונסר, אבל בוודאות הייתה שם אפשרות לקנפג את ה"מוח" ככה שיתעלם מרעשי מיתרים והתאמת גבולות הפיטצ'.
  צנובר  
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 15:25   
Eric, זה בדיוק מה שאני מכוון אליו.
יכול להיות שמראש לא הובנתי טוב ואם כך אני מצטער על ההסבר הלקוי שלי.
אבל הרעיון הוא להשתמש באפשרות הזאת לנגינה live , רק במקום "מוח" כמו שכינית את זה , להשתמש בסאונדים של תוכנת סיקוונסר במחשב.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 16:23   
" יש ים של מידע לקוי והתעקשות יתרה לא להבין"
זה בערך מה שאומרים כל היצרנים על גיטריסטים, וזה מתאים לצערי גם לשרשרת הזו. והסיבה שהיצרנים חוזרים תמיד ל"מה שמוכר לגיטריסט" (אפילו ברמה של אפקטים והכינויים שלהם, שמא זה לא יובן לנגן המצוי) היא הרצון של גיטריסטים להוציא יותר מבלי להבין כיצד, ועוד יותר להתעקש לא להתקדם טכנולוגית.
זה מה שתוקע את כל התעשייה בתחום הזה. חס וחלילה אם גיטריסט יבין דבר או שניים במידי, בממשק אודיו, בסינטי או "ממיר". זו שפה שאסור לדבר ליד רובם.
זה גם מה שגורר את היצרנים והמפיצים להשתמש במונחים מטעים, שלא באשמתם, וזאת כדי לקלוע להבנה של גיטריסטים רבים.
הנה: "פיקאפ מידי"
והנה עוד דוגמאות.
עד כדי, ש-sweetwater רכשו מגוגל את מילות המפתח "פיקאפ מידי" כדי להציג סינטים לגיטרה וכל המסביב (והיא לא היחידה).
ריבס גברלס מנגן פסנתר על גיטרה
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 16:33   
החל מ-3:03 - תפקיד פסנתר על גיטרה.

הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 16:38   
גם אני
ציטוט:
יכול להיות שמראש לא הובנתי טוב ואם כך אני מצטער על ההסבר הלקוי שלי.

פיקאפ המידי שדיברתי עליו היה מורכב משני חלקים, פיקאפ שחובר לגיטרה ו"מוח" שקולט את פקודות המידי,
ה"מוח" עשה על המידע הנקלט מהפיקאפ פעולות עיבוד (מידי) שונות כגון: ארפג'יו, "ניקוי רעשים" וכו'...ומוציא את המידע למודול חיצוני / מחשב דרך פרוטוקול מידי ולפעמים ל"מוח" גם יש מודול פנימי עם סאונדים משלו.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',07 17:35   
בדיוק #smile #thumbsup

ובנוסף יש מודולים פחות מורכבים, בהם יש מזהה פיץ' שמשתמש בזה להפעלת סאונד ישירות, בלי תיווך מידי באמצע. ניתן למצוא כזה בהרבה מולטי אפקטים, כמו סדרת ה-GT וה-BR.
לי יש גם פיק-אפ הקספוני (רולנד), גם "מוח", שאליו הוא מחובר ומוציא מידי, וגם מכשיר אפקטים של BOSS GT-3 שבו יש סקציה של סאונדים המנגנים בהתאם לפיץ' של הגיטרה (מתאים רק בסולואים!).
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 2 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון