תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיית רעש בחדר חזרות!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  שיבי  
הודעה פורסם: שישי 28 ספט',12 17:43   
אני מתנצל לאחרונה אני עסוק ולא יצא לי כמעט להגיע לחדר חזרות שלנו, אבל הנה הבאתי את זה ואני שמח סוף סוף להראות לכם את זה!

החדר שלנו מבפנים. מן הסתם אני לא מצפה מהספוגים על הדלת למנוע מהרעש לצאת החוצה, הם שם למטרות פנים אקוסטיות בלבד. יחד עם השמיכה הם עוזרים לנו למתן קצת את הריברב הארוך הזה שהיה קודם בחדר
IMG_7057

הדלת שלנו. כפי שניתן לראות השתמשנו בפסי אטימה בצורה מאוד לא מקצועית אבל את מבחן הפנס (מישהו עובר עם פנס חזק מסביב לדלת והבחור בצד השני בודק אם רואים את האור) הדלת הזאת דווקא עוברת (פרט לחלק התחתון, שם ערמנו שכבות של שטיח שמצאנו ברחוב, ולא הצלחנו לסגור אותו הרמטית אבל מאוד צמצמנו את הרווח).
IMG_7058

החלון: בתוך החלון יש מלא ניילונים, והוא סגור משני הכיוונים במדפי אצטבה ישנה שצמודים אחד לשני. הבד פשוט היה בהישג ידינו והוא שיפר משמעותית את האטימה. בריחת הרעש מהחלון היא כרגע מינורית, אנחנו עוד מתכננים לדחוף בתוכו לוח גבס שיהיה חתוך למידותיו כדי לסגור את הסיפור.
IMG_7055
IMG_7056

"הדלת של הצוללת" #dance (מצב פתוח) מונחת לצד גרם המדרגות שמוביל לחדר שלנו.
IMG_7061

"הדלת של הצוללת" (מצב סגור). שימו לב שרווח מלמעלה הוא רק בגלל שהצוללת נפלה מדרגה ולא היה לנו כח להרים אותה בשביל לצלם! בגדול היא מכסה הרמטית (עד כמה שפלטת עץ עטופה בשטיח מקיר לקיר יכולה) את הכניסה. הוא מאוד מנמיכה את בריחת הרעש!
IMG_7060

ולבסוף, אולי מכאן תגיע הישועה. בפאתי המדרגות לקומה הראשונה בבניין, ישנה דלת:
IMG_7066
מול אותה הדלת, ישנו המשרד של החבר'ה שטוענים שהרעש שלנו מפריע להם. כמובן שעלינו לשם לשמוע במה מדובר: שומעים בעיקר תדרים נמוכים ולואו מידים, וזה נשמע כאילו מישהו מגנן "בבניין ממול". אבל לך תתווכח אם בנאדם שאומר לך שזה מפריע, בזמן שהוא משלם פי ארבע יותר שכר דירה ממך לבעל הבית.
בקיצור אטמנו את החריצים באמצעות ניילון וסלוטייפ וזה עשה את העבודה, אבל זה עדיין לא מספיק.
IMG_7065

אחרי שנטשנו את הרעיון המטומטם של לבנות מחסום עם פנימיות של אופניים עלו רעיונות נוספים:
לבנות דלת וקיר בפאתי המדרגות שלנו, להחליף את דלת הברזל למעלה למשהו שייסגר הרמטית ויהווה מחסום אקוסטי טוב יותר (האם דלת עץ פשוטה תעשה עבודה טובה יותר מדלת ברזל דקה?)
מה אתם אומרים? #clap
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שישי 28 ספט',12 18:08   
אני מבין שהמשרד נמצא באותו הבנין, לכן הנמוכים ימשיכו לעבור
דרך קירות ועמודי הבנין.
ואתה צריך להבין כמה זה מפריע לשבת במשרד או בית ולשמוע
רק את המהום הנמוכים.
הודעה פורסם: שישי 28 ספט',12 18:13   
לא יודע למה, אבל אני אוהב אתכם. אולי בגלל שזה מזכיר לי אותי בגיל 13-14 בערך עם אותם תנאים...

אם זו דלת מתכת, היא איומה במצב כזה, ודלת רגילה מעץ לא תעזור הרבה. או בנית משקוף עם דלת רצינית בקצות המדרגות, לפני הדלת הקיימת, או יצירת 'פקק' אטימה עבה במבואה הזו שעולה למעלה, רצוי קרוב למקור הצליל - ביציאה מאצלכם למדרגות.
שיקולי בטיחות למקרה חירום נדרשים כאן.
הודעה פורסם: שבת 29 ספט',12 19:04   
אולי תוכלו לסדר במה מוגבהת קטנה (לא ראיתי, אולי כבר יש...) למערכת תופים, או לפחות לתוף באס - יש מצב שזה ימתן בהרבה את הבומים שמרעידים את הבנין. כנ"ל לבוקסות (הגבהה, Decoupling), אבל סביר להניח שעיקר ההפרעה לשכנים היא מהתוף באס, בגלל אופיו הקצר ורפטיטיבי - אז טפלו בזה נקודתית בהתחלה.
ייש כח! מקווה שאתם מצליחים לקבל שמה מספיק חמצן למח #wink
איזו מוסיקה אתם מנגנים?
הודעה פורסם: ראשון 30 ספט',12 18:01   
אנחנו מנגנים רוקנרול

ראובן זה מחמם את הלב שהבוס הגדול של הקהילה הזאת מסמפט אותנו!

אני עדיין אשמח לדעת האם דלת עץ פשוטה שתעבר שדרוג (יש כל מני פסי אטימה מרעש) תוכל לעשות את העבודה. חוץ מזה עלינו לבנות קיר ומשקוף, האם קיר בעובי של 5 ס"מ מכוסה בפלטות גבס בכל צד יעשה את העבודה? איזה חומר כדאי לדחוף באמצע כדי להגביר את הבידוד? הבנתי שהאידיאל הוא צמר סלעים יחד עם זאת אחרי קריאה של השרשראות בפורום אינני מעז לעבוד עם החומר הזה בלי עזרה של איש מקצוע שיודע מה הוא עושה.
ofir_segal
הודעה פורסם: שני 01 אוק',12 07:10   
דבר איתי, אני אקפוץ לראות.
053-2777420
facebook :
http://www.facebook.com/ofir.segal
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד הקודם  1, 2
עמוד 2 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון