Act Compatible
פורסם: שישי 07 דצמ',07 11:57
באמת הפיק- אפ של המידי כמעט ולא בשימוש אצלי, מאחר ומאז שרכשתי אותו
(לפני כמעט 20 שנה....) הטכנולוגיה כל כך התפתחה ונותנת תשובות רבות להרבה מצבים. ביחוד העובדה שאפשר היום, להבדיל מאז, פשוט להקליט גיטרה אמיתית באיכות מצויינת וגם לערוך אותה וגם לעשות עליה הרבה מניפולציות ואפילו
לסנטז אותה בפילטרים שונים.
גם תוכנות הסקוונסר השתכללו מאוד, כך שאני יכול לנגן במקלדת ואחר כך לשנות, לתקן ולשכלל במהירות ובקלות.
עדיין אחת לכמה זמן ישנה סיטואציה שאני אצטרך את הפיקאפ כל כך עד כדי שאהיה מוכן לשלם את מחיר הזמן שמוקדש אחר כך לעריכה.
למשל לצורך מוסיקה לסרט הייתי צריך להלחין קטע בסגנון יווני וכמובן התבקשה נגינת בוזוקי. ברור שבעזרת הגיטרה הרבה יותר קל להגיע לנגינה וסאונד אוטנטיים אז השתמשתי בפיקאפ מידי לנגינת דגימת בוזוקי ואחרי עריכה הצלחתי להגיע לתוצאה מספקת.
אני רוצה לציין שעניין הדילי בנגינה הוא פחות משמעותי מבחינתי ועליו הצלחתי להתגבר גם על ידי כיוון נכון של רגישות הפיקאפ וגם על ידי כך שאני מנגן
ברגיסטר הגבוה של הגיטרה, שם הדילי הרבה פחות מורגש מאשר ברגיסטרים הנמוכים, ובזמן הנגינה או אחר כך - קובע בטראנספוז את הגובה הרצוי.
רצוי גם לכוון את ערך הפיטצ'באנד לזה שעושים בפועל.
לגבי העריכה, אז צריך לדעת להשתמש בפונקציות המידי. למשל יש פונקציה המאפשרת לך למחוק את כל הצלילים אשר מתחת לאורך מסויים. רק פונקציה זאת יכולה לעשות את רוב עבודת העריכה.