אני מפרסם בסרטונים שלי, ועל אף שאני לא יכול לחלוק פרטים מדויקים (בשל החוזה עם גוגל), אני יכול לתת לכם סדר גודל של הכנסות: כ-1-2 דולרים על כל 1000 צפיות.
עד היום הרווחתי בערך 200$ מקטעי הוידאו שהעליתי, על תקופה של בערך כשנה, במהלכה צברתי כ-300,000 צפיות במצטבר בכל הסרטונים.
משתלם? לא אם מסתכלים על זה ביחסי עלות תועלת.
כבונוס? בטח, למה לא.
אספי, נכנסתי כעת אליך ולא ראיתי את הפרסומים (שאני רגיל לראות על גבי הווידאו בתחתית). היכן הם מופיעים, והאם מדובר בערך על חשיפות או הקלקות?
דווקא מעודד מה שאמרת. אם נשערך הפצה נכונה של הקישורים, אופי התכנים של קובי והגיוון, קהל היעד והשפה ביחס לכמות/סוג הווידאו (האיכותי) שלך, אז כבר זה יוצא פי חמש, בתור התחלה. אני מניח שהקלקה על פרסומים תביא הרבה יותר.
לשם כך יש:
- למקד מילות מפתח
- תיאור של התכנים בצורה טקסטואלית
- עידוד תגובות ומענה להן (כמו ההסברים שכתב כאן קובי - שיופיעו שם)
- כמו גם צילום נכון ומכוון (תוכן חשוב שיופיע תמיד מעל קו הפרסום כדי שהצופה לא יוטרד בסגירתו)
- אולי תרגום (CC כבר קיים, יש לבחון כיצד הוא מנתח את ההגה)
ומעל הכל, לכוח משיכה:
- זרימה נכונה של ההסברים
- יצירת סרטונים קצרים יותר (= חלוקה לתת פרקים) במקום ווידאו ארוך אחד. לא בושה ואפילו עדיף לחלק, לדוגמה, הקלטת בייס דראם, לחלק 1,2,3 ... בצורה תכנית כמובן - חשוב מאוד, מעלה ערכיות וחשיפה! _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
לא בכל הסרטונים של פרסומות, משום שחלקם מכילים קטעים שמוגנים בזכויות יוצרים (למשל, בשיעור אחד אני מסביר משהו באמצעות Let it Be. השימוש בשיר מוכר הוא טעות שלא אחזור עליה בעתיד, על אף שהוא מביא צופים). הנה למשל וידאו שמכיל פרסומות:
הכסף בא לפי הקלקות, לא לפי חשיפה. האמת היא שאף פעם לא טרחתי לבצע אופטימיזציה. בהזדמנות אשקיע בזה. בסך הכל גם אם אכפיל את ההכנסות לא מדובר פה בכסף הגדול .
אופטימיזציה חשובה, ולא רק להכנסות. ניתן לבצע הינדוס הפוך; למצוא סרטים בסגנון דומה שיש להם צפיית שיא וללקט את מילות המפתח משם, כדוגמה. כותרת הווידאו מאוד חשובה, אך רק שלא תהיה מגנובה (כמו אלה שמעלים קטע סולו שהם מנגנים משיר מפורסם ובכותרת שמים את שם השיר בלבד, זו הטעייה מעצבנת).
עריכה, אם צריך, כדי שהווידאו יזרום ללא שיהוי ושיהוק, לצמצם בדיבור כדי שלא יהיה ממושך (סך הכל זה ווידאו) ובטח שלא יהיה ארוך מדי בפתיחה. זו, ראוי שתהיה מאוד מושכת אל תוך הווידאו (hook), מעין פרומו שמרמז על המטרה הסופית (לדוגמה, לימוד סולו גיטרה לסגנון מסוים, כאן על הפתיחה ראוי לשים קטע מהשיר המלא בהתחלה, ומוטב שיהיה קטע מגרה מוסיקלית, או הקלטת בייס דראם - קטע מתיפוף מלא או שיר שמאופיין ברגל בריאה). אגו בצילום דיוקן ממושך מיותר, ולא בושה להיראות קצת צבעוני או מגניב, הייה הבימאי של עצמך עד הסוף.
ורצוי שעה אחת קודם שיגור ליוטיוב, למרות שאנחנו מהסוג של רצים-לספר-לחברה
האמת, ראוי לתכנן את הווידאו כבר על הנייר. פתיחה, תרשים זרימה, הקצבת משך לכל קטע בצורה מחמירה, תאורה, זווית צילום שאינה מעצבנת (מאלה יש מאות ביוטיוב, ביחוד מדריכים) וכאלה - ומעל הכל לבדוק כיצד מסר-המטרה מועבר ומתגשם. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אין הרבה מה להסביר -פשוט לצפות בHD-720 ולהאזין באוזניות טובות או מוניטורים.
בקרוב יעלו עוד סרטוני גיטרות (חשמליות קלין ודיסטורשיין וקלאסית) ויש גם כמה הפתעות... _________________ קובי פרחי
טכנאי קול-מוזיקאי.
http://www.mitzlol.com
הערה קטנה - בקליפ של הצ'לו, היה לי קצת חבל שרק הDPA הופיע בהצבה הרחוקה. באופן כללי אהבתי אותו הרבה הרבה יותר מהאחרים, והיה מעניין לשמוע גם את הנוימן וה414 בהצבת אומני רחוקה.
אגב, הDPA הזה מדהים באופן כללי. כמעט בכל הסרטונים ששמת הוא אצלי באחד המקומות הראשונים. _________________ http://www.myspace.com/orensteinitz