תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סרטונים חדשים בנושא מיקרופונים וכלי נגינה ב YOUTUBE
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (540) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  kobifarhi-studio  
Expert
סרטונים חדשים בנושא מיקרופונים וכלי נגינה ב YOUTUBE
הודעה פורסם: חמישי 06 מאי,10 21:14   
The Mic Sootout- educational videos on YouTube
היי חברים .
במשך השנים האחרונות היוטיוב משריץ כל יום סרטונים חדשים בנוגע לציוד סאונד, אבל מעטים הסרטים שבאמת מאפשרים למידה של הדבר האמיתי בכל מה שקשור למיקרופונים.
אני מדי פעם מקשיב להשוואות איכותיות שעושים החבר'ה בGEARSLUTZ ,אבל יש להם שם נטיה להתחכם לפעמים עם ציוד אקזוטי ויקר ,והקבצים גדולים ומסורבלים להורדה.
באולפן אני אוהב תמיד לנסות ולהשוות בין כמה שיותר מקרופונים על כל כלי לפני הקלטה אבל כידוע: זמן=כסף, והשוואה כזאת עלולה לפגום את ההמשכיות והיצירתיות של האמן שמקליט, ולעיתים קרובות אני מוצא את עצמי לצערי נאלץ ללכת על ה"סוסי עבודה" המוכרים: ,u87 / c414 / sm57 וכו'...
כך עלה לי הרעיון להעלות סרטונים עם כל הכלי נגינה שיוצא לי להקליט וכל המקרופנים שהייתי רוצה לבדוק...
פה נוצרה בעיה קלה -- יש מאות מקרופונים,אלפי סוגי כלי נגינה ואינסוף אפשרויות הצבה .... אז כמובן שאי אפשר לנסות הכל והייתי צריך ללכת על מספר אפשרויות מצומצם.
למרות ה"פשרה" נראה לי שהתוצאה מוצלחת. מוזיקאים יכולים ללמוד איך המיקרופון מהווה מרכיב משמעותי בעיצוב הסאונד שלהם ואיך הוא משפיע על הכלי, מפיקים יכולים לקבל מושג על ההבדל בין משפחות המקרופונים(קונדנסרים דינאמים דיאפרגמה קטנה וגדולה) וכמובן טכנאים יכולים לקבל מושג על עוד מקרופון שלא יצא להם לשמוע לצד הנפוצים יותר. כל המקרופונים הוקלטו על אותו קדם מגבר ואותו ממיר כך שיש רק את אלמנט ההצבה ובחירת המקרופון שמשתנה.
כרגע העליתי 2 סרטונים בנוגע לתופים - המתופף המעולה מתן אפרת הקפיד על נגינה אחידה והביא סט מעולה , היום יעלה סרטון על היי-הט, ובהמשך יעלו סרטונים על טמטמים-פלור-טם, OVERHEADS, ומקרופוני חדר.
יש כבר כ30 סרטונים בשלבי עריכה ובין שאר הכלים יהיו גיטרות -בס אקוסטיות קלאסיות וחשמליות, כל משפחת הסקסופונים - פסנתר ושירות.
לפי התגובות אני אבחן אפשרות להמשיך עם זה עוד לעוד כלים כמו כלי מיתר , נבל וכלי הקשה ...
אז אני אשמח לתגובות פה וביוטיוב- תסלחו לי מראש על האנגלית הלא מושלמת.. ואם זה לא הפורום הנכון אז אפשר להעביר לפורום אחר ... (חשבתי לשים בקידום עצמי אבל נראה לי שפה זה יותר לטובת הכלל... )
אז הנה שלושת הסרטונים הראשונים שעלו
הקדמה -באנגלית-אפשר לדלג#smile... זה בערך מה שכתבתי פה למעלה רק לטובת עוברי האורח ביוטיוב שידעו במה מדובר...

מיקרופוני תוף רגל :

הסנר :

וכאמור בקרוב הHIGH HAT
תהנו ,תבקרו (תרתי משמע)ותפרגנו #smile
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 06 מאי,10 22:25   
שגעון
גם אחלה הדגמה על ההבדלים בין קידודים (ממליץ להקשיב לרוורב בקטע פתיחה בסרטוון הראשון ב360 ואז ב720)

באופן אישי, הTLM127 נשמע לי ממש טוב, יותר משתפסת שם את הבייסדראם יש שם לדעתי התחלה של הצבה שלמה עם סאונד טבעי ומאוזן. גם ה87 על הסנר נתן לי הרגשה דומה (ולא רק כי הם קונדנסרים, ה414 נשמע אחרת לגמרי). הייתי שמח לשמוע הצבה שלמה שמערבת את שניהם.

מגניב, מחכה לשאר #thumbsup
alon tavory
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 06 מאי,10 22:49   
כול הכבוד קובי על הפרוייקט #thumbsup

תענוג ...

שחר נראה לי התכוונת ל TLM 127 וגם באוזניי הוא נשמע ממש טוב

גם הDM 104 שלא הכרתי נשמע ממש טוב בעיני ... מפתיע

בסנרים לדעתי BETA 57 לוקח ובגדול .....

( לא יודע לאיזה משימה אבל ....)

מחכה לסרטונים הבאים

#sorry
הודעה פורסם: חמישי 06 מאי,10 23:00   
מעולה! #thumbsup
אפילו ברמקולים המעפנים למדי שיש לי במשרד אפשר היה לשמוע הבדל ברור בין המיקרופונים. מחכה לשמוע הכל בבית על המוניטורים.

קיבלתי כבר כמה רעיונות לנסות בהקלטת תופים הבאה...
הודעה פורסם: חמישי 06 מאי,10 23:23   
יוזמה מגניבה לחלוטין.
כל הכבוד על ההשקעה, נהנתי לצפות.
  kobifarhi-studio  
Expert
הודעה פורסם: שישי 07 מאי,10 01:15   
והנה יש לנו את ההיי-הט

אני חושב שכאן הHD ממש קריטי. מעניין לשמוע איך הצבע של הסנר מושפע מהמקרופונים. הפריאמפ שאיתו עשיתי את כל הסרטונים הוא לא הראשון שהייתי בוחר (2610 מנורתי) אבל עדיין הרעיון עובר .
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שישי 07 מאי,10 02:51   
יוזמה ברוכה ומבוצעת כהלכה ,

ה- DPA לוקח בגדול בעיני על ההיאט
yraziel
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 07 מאי,10 05:17   
הייי קובי
סחטין על ההשקעה (ועל הסאונד בהופעת הבכורה של אסנת הראל בה הייתי לפני שבוע #thumbsup ))
שאלה: איך נעשים הצילומים ואיך בעצם הם מסונכרנים לDAW שלך?
הרבה זמן אני רוצה לעשות כל מיני קטעים כאלו בתחום הג'ינגלים ואני מחפש אופציות נורמליות ונוחות...
הודעה פורסם: שישי 07 מאי,10 06:59   
יוזמה וביצוע מבורכים #thumbsup
כמובן שעשיתי מנוי לטיוב שלך #wink
כן ירבו כחול לבן שכאלה !
#clap

(חצי OFF - למה בעצם כשסרטון מקודד באופן מסוים, בטיוב, הוא לא מוצג במיטבו, כברירת מחדל ?!)
shahar
Supporter
הודעה פורסם: שישי 07 מאי,10 07:59   
מעניין מקצועי ולא טרחני. #thumbsup
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 1 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון