תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:39
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Axe-fx דעתכם
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (340) ›
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 24 נוב',10 12:13   
ציטוט:
האם שווה לרכוש אקס-אפקס בשביל האפקטים בלבד (כמו שרוב המשתמשים הבולטים במכשיר עושים)

אני לא חושב שרוב המשתמשים קונים אותו בשביל האפקטים בלבד, הגדולה של המכשיר הזה זה בעיקר הדימויים.
ללכת ולקנות אותו רק בשביל האפקטים כאשר השיקול הכלכלי לא מהווה פרמטר ? אם אני הייתי בנעלים האלה לא הייתי קונה אף אחד מאלה שהזכרת, היתי הולך על Eventide H8000 לדוגמא

אני חושב שהמכשיר הזה (Eventide) נמצא בטופ מבחינת אפקטים, אבל אני לא מכיר את כולם.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 05 מרץ,14 18:49   
אני מנער קצת את האבק בשביל לפתוח את הדיון שוב ועל מנת להוסיף רשמים אישיים לגבי הציוד שהוזכר פה.

אז ככה, לדעתי האישית ה HD500 היה ועדין נשאר המלך הבלתי מעורער מבחינת best bang for the buck או במילים פשוטות יותר תמורה מול מחיר ובמיוחד כיום עם סדרת ה X ששיפרה את ה"קוצר נשימה" שהיה עם ה DSP ב HD הקודמים המכשיר הזה פשוט מדהים במיוחד גם שהמחיר נשאר פחות או יותר אותו הדבר.

אחרי הרבה זמן עם ה Axe II ולפניו עם ה ULTRA באמת לוקח קצת זמן להבין את המכשיר הזה ולהיכנס לראש של קליף צ'ייס, ידע והבנה של איך עובד מגבר מנורות יכולים לעזור מאוד לבניית סאונדים לא מהעולם הזה וכן, גם ברמה של 1:1 למקור כולל כל הניואנסים בלי יוצא מהכלל!
אני לא אתחיל להיכנס כרגע לאיך ולמה המכשיר כה אותנטי בסאונד, אני רק אומר שהרף שנקבע פה נמצא מאוד למעלה הרחק מכל מכשיר אחר וזה גם מבחינת הסאונד מגבר נטו, האפקטים (פאקינג וואו!) נוחות משתמש ומחיר, לדעתי האישית הוא אפילו זול יחסית למה שהוא עושה.

לגבי נושא ההגברה, הדיעות חלוקות, יש כאלה שלא מוכנים לוותר על פאוור מנורות ובוקסה מסורתית ויש כאלה שהולכים עד הסוף עם פתרון frfr.
מניסיון של כל האפשרויות אני חושב ששילוב עם פאוור מנורות איכותי ובוקסה איכותית מקבלים סאונד בנXונה #faint פצצה לפנים ברמה בלתי נתפסת בכלל, אבל המחיר (תרתי משמע) הוא גבוה בגלל הפאוור - אני לדוגמא עבדתי איתו בעבר עם מסה 2:90 (יקר וצובע) ודבר שני שמפריע פה זה המשקל.
לא אהבתי frfr, הייתה חסרה לי מאוד ה"נביחה" בגב.
בסופו של יום אני נמצא באמצע בערך, מגבר frfr (סקירה) עם בוקסות מסורתיות טובות (סקירה).
המגבר כאמור שקוף ומעביר את החותם האמיתי של ה Axe והבוקסות נותנות את הבעיטה הרצויה "במחיר" צביעה מסוימת, לא בשמים (כשמשווים להקלטה ישירה).
היכולת "לצבוע" איך שרוצים ע"י IR למינהם (או שילוב של כמה יחד) פשוט מדהים, אין מילים.

לסיכום, אם למישהוא יש עדיין ספק בנוגע לדיגיטל, שילך לשמוע את המכשיר הזה ויעשה לעצמו סדר בראש אחת ולתמיד.
לא חייבים להסחב עם מגבר ששוקל כמו טנק בשביל לקבל סאונד לא מהעולם הזה או לחילופין סאונד מגבר א מ י ת י !

נ"ב: אני רוצה לתקן את מה שכתבתי בזמנו למעלה, כן! שווה ועוד איך לקנות אותו אפילו רק בשביל האפקטים, המחיר פשוט שווה כל שקל ותכלס לא חייבים לקרוע את הכיס עם ה II אפשר "להסתפק" ב ULTRA שנותן גם כן תמורה נהדרת לכסף וכיום כבר אינו יקר כל כך.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: חמישי 06 מרץ,14 04:53   
כמגבר נטו מעניין לשמוע אותו ראש בראש עם ה - KEMPER שלי שגם מבחינתי נשמע כמו מגבר RAW - ממש הקלטה ב - 90% אחד לאחד.

האפקטים ב AXA בטוח שמורכבים וכנראה גם יותר איכותיים, למרות שאין לי טענות לאפקטים בקמפר.

כאחד שמתעסק גם בהקלטות, רק לפי יוטיוב הקמפר נשמע לי יותר אמיתי אבל עד שלא בדקתי בעצמי אין לי באמת מושג מי יהיה אמיתי יותר.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 06 מרץ,14 16:34   
מנסיוני (הדל) יש הבדל בין מדמה מגברים שנשמע אמיתי (סאונד) לבין מדמה מגברים שמרגיש אמיתי (דינמיקה). יש מדמים שמגיבים מצוין לנגינה\דינמיקה אבל לא מחקים ב-1:1 את המגבר המקורי.

לגבי ה-Axe FX, ראיתי שיוצא מודל חדש בקרוב (XL). יצא לך להתעניין, אריאל?
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 06 מרץ,14 17:18   
ה Axe מרגיש, נשמע, מתנהג כמו מגבר לכל דבר, הדינמיקה מורגשת בצורה בלתי נתפסת, צריך לנגן תקופה בשביל להבין ולהרגיש את כל הדקויות שעושות אותו לא "כמו" או "ליד" אלא בדיוק!
דינמיקה זו דווקא אחת התכונות הקלות שלו, זה משהוא שכל אחד ישר מרגיש כשמנגנים עליו פעם ראשונה #smile
כל התחלואים הקטנים והמעצבנים שנלוים ברוב המקרים לציוד דיגיטלי אינם כאן.
אני החזקתי תמיד לכל אורך התקופה שאני מנגן גם דיגיטל גם אנלוג, אני מדבר על דברים באמת טובים, מנורות היו תמיד ה א', ב, בשיא החזקתי לצד הפוד גם Rack בגובה 10U מלא כולו בציוד בעשרות אלפי ש"ח והציוד הדיגטלי (מדמים) היו כבחירה שנייה.
עברתי כל מדמה מגברים שיש לכל אורך התקופה מאז שהופיע הפוד הראשון, את כולם היה לי בשלב זה או אחר וגם של חברות אחרות.
אבל ברגע שהגיע ה Axe והבנתי מה בדיוק קורה פה, זה היה הסוף מבחינתי.
הכל נמכר, כל ציוד אחר שהיה לי כולל דברים שירקתי דם לקנות ונשבעתי שילכו איתי לקבר, הכל הלך כי פשוט הפסקתי להשתמש בהם והבנתי שגם לא אשתמש ואני באמת לא מתגעגע לכלום, לא חסר לי כלום (זה משפט נדיר אצל גיטריסטים #wink ).

ה XL שיצא בקרוב מאוד הוא מין שדרוגון ל II, תכלס זה אותו מכשיר בכל מה שנוגע לתוכנה וה DSP, הכניסו אנקודר אופטי לנוב בחירה הראשי שגם עובד הכי הרבה, הוסיפו עוד כניסת דוושה (כאילו שחסר) יש חיבור FAS link (חיבור שמעביר יחד מתח ו data על גבי XLR רגיל עבור הלוח מידי) בנוסף על החיבור מיד הסטנדרטי וחיבור ה RJ45 שלו שגם מעביר מתח ו data יחד, יש לו יותר זיכרון (כאילו ש 384 תאי זיכרון עם 8 סצנות לכ"א אינם מספיקים) ויש עוד כמה דברים קטנים, לא משהוא היסטרי ובטח שלא מצדיק מכירה של ה II וקניה שלו.
אם הייתי כיום לפני רכישה של ה II אז כן, הייתי הולך על ה XL אבל כרגע אני ממש לא רואה צורך בזה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
עמוד 4 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון