תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Axe-fx דעתכם
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (340) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  groomage  
Axe-fx דעתכם
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 15:37   
צהרים טובים

למי שלא שמע, axe-fx של fractal מתסתן כמולטי אפקט פרוססור המוצלח ביותר עד כה,
עם מדמי מגברים פרהאמפים כל האפקטים בערך, ואומרים שהסאונד נשמע כמו מגבר מנורה
ואפילו יותר טוב ופחות רועש. העלות בהתאם....

אני לא הכי אשמח להחליף את כל הציוד האנלוגי שלי, בטח שלא על סמך סרטוני יוטיוב, אבל איפה שאני לא
מחפש הביקורות משבחות את הדבר הזה, בייחוד של אמנים מהשורה הראשונה (פטרוצ'י, ואי..)
ואם זה נשמע טוב על הז*ן שלי אם זה אנלוגי או דיגיטלי
אגב ככל שהביקורת נכתבה לאחרונה, היא יותר חיובית (נראה לי נעשו מודיפיקציות בדגמים האחרונים, או
שאז יצרו רק אבטיפוסים, לא יודע)

אין לקנות את המכשיר בארץ (יש? איפה?)
רציתי לשמוע לדעתכם כי שמעתי שבפורום הזה יש את האנשים הכי מנוסים ותותחים, בכל תחום
ואם למישהו יש בבעלותו את המכשיר או שמע אותו אשמח אם ישלח לי הודעה פרטית

תודה
miko
תומך
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 17:33   
מהניסיון שיש לי עם מכשירים דומים מחברות שונות ומול מגברים שונים, המכשירים היותר "נחשבים" בתחום שייכים לחברה בעלת שם וניסיון בשם "LINE6" ומאוד קשה לי להאמין שיש הצדקה למחיר המטורף (כ1500 דולר) של המכשיר הנ"ל מבחינת המשתמש.
אין לי מושג לגבי המכשיר אבל אני מניח שהבדל רציני מאוד מול המכשירים המתקדמים של LINE6 לא יהיה פה, אולי יהיו גוונים שונים לאותו דימוי של מגבר אבל לאו דווקא בהקשר של "זה טוב וההוא פחות".
יש הרבה מוצרים בשוק וייבוא מסודר של מכשירים שלדעתי לא יהיו פחות טובים מהמכשיר הנ"ל, אם הכיוון שלך זה למצוא משהו שיתן לך גיוון וגמישות הייתי מציע לך לבדוק על הPod X3 PRO (אם אתה לא צריך חומרה - תברר על התוכנה POD FARM).
לחלילית יש גם דגמים שונים של בוס וליין6 ולכלי זמר את Digitech ו zoom שגם להם יש מוצרים שונים בתחום.
שווה לעשות סקר שוק ולשמוע דברים שנעשו עם המכשירים האלה מאחר והם מכשירים שקיימים בייצור המוני בשוק ולדעתי בתחום הזה, יש להמנע מייצור לא סידרתי או בכמוייות נמוכות מאוד עקב העלות הגבוהה של טיפול\תיקון תקלות, יש לי מכשיר מסויים (לא לגיטרה) שיצא בכמות מאוד מצומצמת ואז הופסק ייצורו - ביררתי לגבי תיקון "קטן" והתיקון עולה יותר מעלות המכשיר עקב כך שצריך לייצר במיוחד חלק חילוף כי אין גם בחברה....
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 18:59   
ציטוט:
אין לי מושג לגבי המכשיר

זה די ברור...

ציטוט:
אבל אני מניח שהבדל רציני מאוד מול המכשירים המתקדמים של LINE6 לא יהיה פה, אולי יהיו גוונים שונים לאותו דימוי של מגבר אבל לאו דווקא בהקשר של "זה טוב וההוא פחות".
יש הרבה מוצרים בשוק וייבוא מסודר של מכשירים שלדעתי לא יהיו פחות טובים מהמכשיר הנ"ל, אם הכיוון שלך זה למצוא משהו שיתן לך גיוון וגמישות הייתי מציע לך לבדוק על הPod X3 PRO (אם אתה לא צריך חומרה - תברר על התוכנה POD FARM).

ההנחה שלך שגויה. זהו מדמה המגברים והאפקטים הטוב ביותר שקיים. אתה מוזמן לקרוא על רכיבי החומרה שיש בו והתוכנה שלו כדי להתחיל להבין כמה רמות הוא נמצא מעל לשאר.

ציטוט:
מהניסיון שיש לי עם מכשירים דומים מחברות שונות ומול מגברים שונים, המכשירים היותר "נחשבים" בתחום שייכים לחברה בעלת שם וניסיון בשם "LINE6" ומאוד קשה לי להאמין שיש הצדקה למחיר המטורף (כ1500 דולר) של המכשיר הנ"ל מבחינת המשתמש.

Line6 היא בדיחה, בטח השוואה ל-axe-fx. המחיר שלו, דרך אגב הוא ממש לא יקר בהתחשב באיכות ובזה שהוא מחליף את כל הציוד הקיים בדרך כלל.

אחד מחברי הפורום הוא בעלים של המכשיר, הוא בוודאי יגיד את דברו.
miko
תומך
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 20:09   
ציטוט:
זהו מדמה המגברים והאפקטים הטוב ביותר שקיים.

לפי מה קבעת את זה?

אני אומר רק שאם אתה כבר בראש של
ציטוט:
ואם זה נשמע טוב על הז*ן שלי אם זה אנלוגי או דיגיטלי

אז כדאי לך לבדוק מעבר לזה, לפי הנתונים שלהם באתר, הכניסות\יציאות של המכשיר הם סטנדרטיות לחלוטין.
גם הם לא מפארים את המכשיר מבחינת החומרה אלה יותר בקטע שיש 70 מגברים וכו.
בסופו של דבר - המכשיר מבוסס תוכנה (זה דימוי דיגיטלי) מה שאומר שהדבר העיקרי, לב המערכת, זאת התוכנה שמבצעת את הדימוי, לא רשום לגבי הממירים ומה המעבד שיש שם (לא שזה משנה כלכך, אם יש לך קישור לנתונים - תביא לינק).

אם להשוות נתונים יבשים אז ללין6 יש יתרון על המכשיר הנוכחי גם מבחינת כמות דימויים וגם מבחינת תוספות (כניסות מיקרופון וכו) ובשורה התחתונה, גם הם וגם החברה שציינת משתמשים במכשיר מבוסס תוכנה וזאת בעיקר הנקודה במכשיר ולאו דווקא החומרה (מעניין מישהו איזה מעבד יש בפנים?)....
בחלילית אגב יש גם את ה Eleven Rack של Avid שאתה גם מקבל את האפשרות איתו לעבוד עם פרוטולס.

ציטוט:

אבל איפה שאני לא
מחפש הביקורות משבחות את הדבר הזה, בייחוד של אמנים מהשורה הראשונה (פטרוצ'י, ואי..)

אחד הדברים שאני נמנע מהם לחלוטין זה להקשיב ל"ביקורות משובחות מאומנים מהשורה הראשונה" שלרוב הם בסה"כ פירסום ממומן למכשיר.
יש תמונה אחת שתסביר את מה שאני אומר לגבי האומנים:
התמונה שלפני - הלהקה ממומנת ע"י Marshall .

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

ועכשיו מהצד:

למרות התשבוחות בפרסומים על מארשל מהלהקה הזאת - הם בהופעות והקלטות משתמשים ב ENGL .
מה שאומר - לקחת כל ביקורת מאומן בספק....

אני לא בא להכנס איתך לוויכוח לגבי המכשיר רק אני לא מקבל את הטענה של "המכשיר הטוב ביותר שקיים".
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 22:33   
להגיד על ליין 6 שזו בדיחה זה כמו להגיד שאוודי לדוגמא זה חרא אוטו, חליק, מה זה השטות הזו ? #smile
ליין 6 חברה מצוינת עם אחלה מוצרים.
גם שאר החברות שהוזכרו פה לא חסר להם.
מה שמיחד את axe fx (אחד הדברים הבולטים) זהו כוח העיבוד והדגימה הגבוהים שלו, המכשיר מתהדר במעבד כפול ליבה (אם אני זוכר נכון) ועוד מני תופינים.
סדרת ה X3 של ליין 6 בהחלט חזקה אבל במקרה זה ה AXE לוקח בגלל אותם דברים שהוזכרו מה שכן, יש שמועות מאוד חזקות ודיבורים ברשת על כך שהפוד החדש (HD) עושה שימוש גם כן בטכנולוגיה מאוד דומה ולכן מהווה כעת פייט רציני.
ה HD500 שלי צריך להגיע בקרוב מאוד ואז לפחות אוכל לחוות דיעה לגביו בהשוואה לפוד X3 שהיה לי זמן רב ואולי אולי יצא אפילו להשוות מול ה AXE.

שורה תחתונה ? אמרתי את זה לא מעט ואומר את זה שוב, אין דבר כזה יותר דיגיטל מול אנלוג, הויכוח הסתיים מזמן, עם העוצמה, יכולות, עלות, נוחות ומשקל שמציעים כיום המכשירים הדיגיטלים הטובים אי אפשר להתווכח.

נ"ב: עוד "פרט שולי" שצריך לזכור, הפוד עולה שליש מה AXE #think
arch23
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 22:55   
ציטוט:
מעניין מישהו איזה מעבד יש בפנים?

זה בהחלט מעניין כשמדובר במחשבים.
מדובר ב- ADSP-TS203S TigerSHARC® processor — a 500 MHz, 4Mb of on-chip DRAM.
ביצועי חישוב ה-Floating Point שלו הם מליון בשנייה. זה אומר שאם למשל צריך לבצע FFT (Fast Fourier transform) שזה אחד החישובים הנפוצים בעיבוד אות, הaxe-fx עושה אותו הרבה יותר מהר - הרבה יותר פעמים ובדיוק הרבה יותר גבוה.
עד לא מזמן זה היה יותר יותר חזק מאשר כמה מחשבי PC.
רוב הקוד של התוכנה כתוב ב-Assembly. שפת התכנות הכי קרובה לשפת מכונה שיש - כלומר היעילות של הקוד היא גבוהה ביותר.
אני לא יודע מה הרקע שלך במחשבים אבל עם כל הכבוד לכניסת מיקרופון, כשזה נוגע להדמיית מגברים המעבד והקוד הם שניים מהדברים הכי חשובים.
אפשר גם להוסיף לרשימה ממירי A/D ו-D/A (נפרדים) מהאיכות הגבוהה ביותר שיש.

ה-Eleven Rack הוא מכשיר לא רע. לא ברמה של ה-axe-fx אבל גבוה מעבר לבינוניות של Line6, בוס והשאר.
jonathanbarak
תומך
הודעה פורסם: חמישי 04 נוב',10 23:33   
אני גם שומע הרבה דברים טובים על המכשיר והקשבתי להמון דוגמאות סאונד שלו, אבל מישהו שמע אותו באמת?
ואם אפשר בהשוואה ישירה למגבר אחר שהוא מדמה?
כי רק ככה אפשר באמת לדעת, נתונים יבשים והדגמות סאונד זה לא ממש זה....

הכי קרוב שהגעתי לשמוע אותו באמת זה בכל מיני סרטוני יוטיוב של משתמשים שלו שהעלו הדגמות מול מגברים שיש להם. לפי זה הוא נשמע מעולה, מאוד קרוב לדבר האמיתי. אבל הברזל ניצח בפוטופיניש.

אבל עד שלא נרגיש אוויר זז איך נדע בוודאות? #smile
miko
תומך
הודעה פורסם: שישי 05 נוב',10 04:02   
ציטוט:
רוב הקוד של התוכנה כתוב ב-Assembly.
האם יש לזה יתרון בסופו של דבר?
כלומר אני מגיע מתחום התוכנה והחומרה וכל הדברים המקשרים, אני מודע למה הדברים חשובים ביחד עם ממירים טובים אבל בשורה התחתונה - האם המכשיר הזה נשמע יותר טוב מדברים אחרים שקיימים בשוק? האם בכלל ניתן להשוואת את זה? האם הדמייה של מגבר X במכשיר הזה תשמע כמו הדבר האמיתי? האם בכלל ניתן להשוואת מכשירים כאלה כל עוד באמת, אין משהו שנשמע בדיוק כמו הדבר האמיתי?
אני זורק פה שאלות כי לפעמים אנשים נתפסים לנתונים יבשים על הניר ולא למציאות.
הודעה פורסם: שישי 05 נוב',10 04:50   
באמת תהיתי מתי יתחילו לדבר על המכשיר הזה פה...

יש לי אותו מזה כחצי שנה (נרכש ב US ישירות מהחברה). והוא אכן המכשיר המתקדם ביותר מסוגו. הוא אמנם יקר משמעותית אבל כולל המון תכונות אטרקטיביות שאזכיר רק חלק מהן: מאגר משובח של מגברים, רמקולים ואפקטים, גמישות מוחלטת מבחינת הראוטינג, כח חישוב גדול מאד, הפעלה נוחה בעזרת התוכנה הנלווית, אפשרות לטעינת IR של רמקולים (מעבר לרמקולים שמגיעים עם המכשיר. מאפשר שימוש בסיפריות חיצוניות של רמקולים ! ), עידכוני תוכנה בקצב מטורף יחסית למתחרים.

נקודות חשובות שצריך להתייחס אליהן:
1. יש אפשרות שליטה בהמון פרמטרים. זו לא חובה, אבל הגמישות והעומק הזה לא מתאימים לכל אחד.
2. אני משתמש בו להקלטות אולפן ולא זקוק לדבר נוסף מלבד כרטיס קול וזוג מוניטורים אולפניים טובים. לעומת זאת, מי שמייעד את המכשיר לשימוש בלייב, צריך לקחת בחשבון:
א. שיש להוסיף גם מידי קונטרולר. הקונטרולר של החברה עולה כ 700$ ב US.
ב. הגברה - וזה נכון לגבי כל מכשירי אמפ מודלינג: מי שרוצה להנות לא רק מהחלק של מדמה המגברים והאפקטים אלא גם ממדמה הרמקולים צריך מוניטורים Full Rage Flat Response ( בקיצור - FRFR). וזה חלק קצת טריקי לגיטריסטים שרגילים למגברי גיטרה בעיקר בהופעות. הבעיה היא לא כל כך עם הסאונד כמו שעם התחושה. כדי לקבל תחושה הקרובה יותר למה שגיטריסטים רגילים, יש צורך במוניטורי במה עם תכונות מיוחדות (אוכל לפרט אם תרצו).

בשורה התחתונה, זה מכשיר מצויין ואני מאד מרוצה ממנו לשימושים שלי. יחד עם זאת, גם המתחרים לא קופאים על השמרים. לאחרונה יצאו LINE 6 עם סדרה חדשה HD XXX בעלת תג מחיר נמוך יותר שמציגה שיפור ניכר מבחינת החברה בכל הנוגע להדמיית מגברים. זה לא AXE FX אבל בתלות במשתמש ובצורך, זו יכולה להיות אלטרנטיבה בכלל לא רעה.

אילן
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 05 נוב',10 08:12   
זה בדיוק העניין, הגמישות הכה רבה שלו לא מתאימה למשמש הבינוני ++ אלא (לדעתי) לאנשים שזו פרנסתם, נגני אולפן וכו שבאמת צריכים מכשיר שנותן all in one.
אין ספק שהוא מאוד מעניין, האם הוא מצדיק 1500$ ? לא יודע.
לפחות לגבי המידי קונטרולר שלו לדעתי הוא בהחלט מצדיק 700$.
אני משתמש ב ground control pro של Voodoolab והוא נחות מהלוח הזה ועולה בארה"ב 400$, הלוח של fractal מציע הרבה יותר ולכן לדעתי שווה את הסכום.
רק מלהסתכל על הפנל האחורי שלו, על כמות ההרחבות שהוא יכול לקבל נהיה לי חם בכל הגוף, והוא זול משמעותית מהחברה האחרים כגון Axess Electronics FX-1 ושו"ת.

אילן, ה HD500 צריך להגיע אלי תוך כמה שבועות, אולי תרצה לערוך טסט A/B בשביל הכיף ועבור שאר החברים, יכול להיות מענין.
נ"ב: אני חושב שאנחנו מכירים לא ? נדמה לי שניפגשנו לפני כמה שנים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון