תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטת קונדנסר ללא אקוסטיקה...
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Kirkagur  
Expert
הקלטת קונדנסר ללא אקוסטיקה...
הודעה פורסם: שלישי 18 נוב',03 21:42   
אני מקליט את הקונדנסר (B1 של ברינגר) בחדר נפרד מחדר האולפן על מנת שהרעש של המחשב לא יכנס. אני גר באיזור שקט בעיר שקטה (חיפה) ככה שבשעות הערב כשאני סוגר את החלונות ומשתיק את הזבובים יש שקט כמעט מוחלט. בכל אופן ההקלטות עם הקונדנסר יוצאות באיכות טובה בהרבה מאשר עם המקרופון הדינמי. הבעיה היא שאין לי חדר מטופל אקוסטית ואני גם לא יכול לארגן כזה. מבחינת החזרים מהקירות, איפה הכי כדאי לי להציב את המיקרופון? (מה שיותר במרכז החדר? בזוית מסויימת מהקיר? מול ארון עץ?). יש לי סלון גדול מאד שחשבתי להתחיל להקליט שם. זה עדיף מחדר קטן?
אני שואל בעיקר לגבי ההחזרים מהקירות ולא לגבי הסאונד באופן כללי.
danny_bar
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 18 נוב',03 22:16   
תקליט בארון בגדים אם אתה יכול.
הודעה פורסם: שלישי 18 נוב',03 23:44   
תלוי מאד מה אתה מקליט, אם אתה מקליט שירה , רצוי להימנע מקרבה של פחות ממטר לקיר, היותר וההחזרים עלולים לצבוע את הסאונד בתדריי הדיבור, לגבי כלים עם סאונד יותר בעייתי, למשל בס ,תנסה לשחק עם ההצבות של המיק, ומקור הסאונד כך שיתקבל הסאונד הרצוי, לא תמיד התגובה האקוסטית של החדר היא דבר רע.
כמו כן גם בלי טיפול אקוסטי מקיף בחדר , כדאי לפחות לבנות מחיצות/משטחים אקוסטים ניידים מספוגים וכו , שניתן להציב בסביבת המיק (ביחוד בשירה).
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 10:06   
אם השאלה שלך ספציפית למיקום בו יש מינימום החזרים (וזה לא תמיד זה רע כל כך), התרחק מכל מה שקשיח ומתוח, או התקרב לכל מה שרך ורפוי.
בשביל זה אתה כבר יכול להשתמש בעינים, אך אוזניים ואוזניות בזמן כיול (או טכנאי) יביאו לך תוצאה אופטימלית, יחסית.
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 10:25   
אם אני אכסה את כל הקירות ועצמים קשיחים בשמיכות, כריות, מגבות ושאר דברים רכים (מעין אקוסטיקה מאולתרת) זה יכול לעזור משמעותית או שחבל על הטרחה?

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 11:19   
אם תתחילו לפתוח אזניים ולהקשיב, החיים של אמן יהיו לכן הרבה יותר נוחים, מגוונים וחסרי נוסחאות.
תהנו מהסביבה, נצלו אותה במיטבה, אל תשתיקו אותה יתר על המידה, ואם נדרש, עשו זאת על בסיס: רך=בולם, קשיח=מקרין, או כל קומבינה הגיונית בסגנון זה.

למה ללכת מהסוף של תהליך הלמידה?
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 12:16   
ציטוט:
למה ללכת מהסוף של תהליך הלמידה?

סתם תהיתי אם ההשפעה של זה זניחה או לא... הזמן שיש לי לנסות דברים הוא מוגבל והמצב מסתבך מעצם זה שאני גם המבצע וגם הטכנאי - לכן כל התהליכים של התנסות איטיים ומסורבלים יותר ממה שהם היו אם היה עוד אחד כמוני... #smile חשוב שאני אשים לעצמי עדיפויות על מה לעבוד יותר ופחות... תודה בכל מקרה, אני פשוט אפעל לפי עצתך.

בועז
  Kirkagur  
Expert
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 15:22   
ראובן, אתה כמובן צודק לגבי אנשים כמוני שמחפשים קיצורי דרך במקום ללמוד את הדברים לפי הסדר, אני פשוט לומד דברים אחרים כרגע כמו שצריך, ואני מקוה שאגיע גם לנושא האקוסטיקה מתישהו. פשוט בינתיים אני צריך להקליט ומנסה להגיע בדרך מהירה לתוצאות הטובות ביותר שאפשריות לי כרגע. בכל אופן העקרון ברור עכשיו: קשה מחזיר, רך בולע. לקחתי לתשומת ליבי #thumbsup

שם טוב, נראה לי שאני ינסה ללכת על הפתרון שלך: יצירת סביבה אקוסטית באזור המיקרופון שניתן לנייד אותה.
נראה לך שמשהו בסגנון המסך האקוסטי הנייד שיש כאן יכול להתאים? יש המלצות למשהו אחר?
תודה.
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 19:29   
יתכן מאד, צריך כמובן לבדוק נתונים באופן ספציפי, אבל אני מניח שזה לא דברים זולים
אתה בהחלט יכול לנסות פתרונות של עשה זאת בעצמך ואפילו לתלות ריבועים של ספוג אקוסטי כמו תמונה, או על סטנד וכך תוכל לתלות ולהסיר כרצונך.
וכפי שכבר צויין האקוסטיקה של החדר יכולה גם לתרום.
  Kirkagur  
Expert
הודעה פורסם: רביעי 19 נוב',03 20:22   
תודה רבה! #thumbsup
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון