תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מקלדת שליטה יד שניה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  evil beats  
מקלדת שליטה יד שניה
הודעה פורסם: רביעי 21 ינו',04 08:48   
שלום,
אני כרגע צריך מקלדת שליטה 4-5 (עדיף 5) אוקטבות, עם after touch וכמה נובים טובים כאלה שיהיו...
הבעיה היא שחיפשתי מקלדות ויש בהן כל מיני אופציות שאני לא צריך בכלל כמו מאגרי סמפלים ענקיים ותכנותים ומליון ואחת דברים שאני לא רוצה.
אני רק מחפש מקלדת שתהיה נוחה, טובה ותחזיק להרבה זמן-בעיה נוספת היא שאני גם לא יודע איזה..
אם למישהו יש הצעה או רעיון מה כדאי לי לחפש, מאיזה להתרחק וכו'
ועוד דבר- האם יש הבדל בלייטנסי בין USB למידי רגיל?
תודה :razz:
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 21 ינו',04 09:07   
ציטוט:
אני כרגע צריך מקלדת שליטה

בשביל זה מחפשים בבזאר או מציבים שם מודעה.

ציטוט:

לא. אין קשר בין ממשק MIDI לעכבת. העכבת בהעברת מידע MIDI היא בלתי ניתנת לאבחנה אנושית (בדרך כלל). העכבת שאתה שומע כשאתה מנגן על מקלדת נובעת מהזמן שלוקח למחשב שלך (שמריץ את הסינטי שלך) לשלוח מידע AUDIO מהרגע שכבר קיבל את מידע הMIDI - אל הכרטיס קול. כבר נכתב רבות על הנושא בפורום, והיית יכול למצוא תשובה מיד עם מנוע החיפוש.

בועז
  evil beats  
הודעה פורסם: רביעי 21 ינו',04 17:27   
BoazP_MES_Frm :
ציטוט:
אני כרגע צריך מקלדת שליטה

בשביל זה מחפשים בבזאר או מציבים שם מודעה.

ציטוט:

לא. אין קשר בין ממשק MIDI לעכבת. העכבת בהעברת מידע MIDI היא בלתי ניתנת לאבחנה אנושית (בדרך כלל). העכבת שאתה שומע כשאתה מנגן על מקלדת נובעת מהזמן שלוקח למחשב שלך (שמריץ את הסינטי שלך) לשלוח מידע AUDIO מהרגע שכבר קיבל את מידע הMIDI - אל הכרטיס קול. כבר נכתב רבות על הנושא בפורום, והיית יכול למצוא תשובה מיד עם מנוע החיפוש.

בועז

את התשובה לשאלה השניה לא מצאתי למרות חיפוש נמרץ,
ולשאלתי הראשונה, שאלתי דבר אחר לגמרי סימן קריאה
ביקשתי המלצה על מקלדת, מה כדאי לי לחפש לפני שאני יוצא לחפש בעצמי ומאיזה מקלדות כדאי להתרחק .
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 21 ינו',04 20:34   
המממ מוזר... עכשיו כשאני מחפש את זה אין באמת ת'רד שמגדיר בצורה מסודרת מה זה עכבת, שבעזרתו השאלה שלך הייתה יכולה להיות מראש עם תשובה. יחד עם זאת יש הרבה ת'רדים לגבי איך להיפטר מעכבת...

מכיוון שרצית מקלדת יד שנייה זה נראה לי לא רלוונטי שתבקש כאן כי אם תשים מודעה בבזאר שאתה מחפש מקלדת ותפרט אותן דרישות בדיוק כמו שפרטת עכשיו אז כל מי שיש לו משהו למכור לך שעומד בדרישות יפנה אליך (המוכר יפנה אליך, לא המקלדת :razz: ). במקרה כזה אתה יכול לפתוח ת'רד ולשאול ספציפית על מה שהוא מציע לך לפני שאתה קונה.

כמו כן, אני בטוח שיש פה הרבה סקירות לגבי מקלדות שליטה שאתה יכול לחפש ולקרוא.

בינתיים טיפ שראיתי מהרבה ת'רדים כאלו שקראתי. יש לא מעט אנשים שמתלוננים על מקלדות שליטה של M-AUDIO\MIDIMAN - בעלות כפתורים\סליידרים\פיטץ'-בנד\מודולטור ששולחים מידע גם כשלא מזיזים אותם, דבר שיכול לסתום זרימה שוטפת תקינה של מידע MIDI, שלא לדבר על מידע זבל שזה מכניס לטראק. יחד עם זאת לא לבלבל מקלדות אלו עם מקלדות EVOLUTION אשר מקורן בחברה אחרת שנקנתה ע"י M-AUDIO. זוהי תופעה שלמיטב הבנתי יש לבדוק אם היא קיימת במקלדת שליטה זולה לפני שמחליטים לקנות אותה.

בועז
radomsk
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',04 00:40   
היי,

המלצות:

Evolution - לפי דעתי ניתן למצוא בכלי זמר.
אתר אינטרנט: Evolution

FATAR - ליקרות יותר יש TOUCH מאוד רגיש. ניתן למצוא במרום.
אתר אינטרנט: Fatar

אני יודע שגם לROLAND יש מקלדות שליטת מידי - אבל לא יודע מה הטיב שלהן - שווה לבדוק - אותן כמובן אתה יכול להשיג בחלילית.

בהצלחה,
סהר
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',04 05:50   
BoazP_MES_Frm :
המממ מוזר... עכשיו כשאני מחפש את זה אין באמת ת'רד שמגדיר בצורה מסודרת מה זה עכבת, שבעזרתו השאלה שלך הייתה יכולה להיות מראש עם תשובה. יחד עם זאת יש הרבה ת'רדים לגבי איך להיפטר מעכבת...
בועז

ככה זה שבכל פעם שואלים על עכבת ללא קריאה מקדמת, ואז נוצרות שרשראות מסוגים שונים ובעלות כותרות מטעות.
אכן, יש עכבת באודיו, ועל כך יש שרשרת בפני עצמה, שגם מסבירה מה זה.
לגבי מידי, כיוון שממשק ה-USB, ביחוד בגירסתו הראשונה, יודע להעסיק את המחשב בצורה משמעותית, אפשר שיווצר צאוור בקבוק המשפיע גם על פרמטרים אחרים (אודיו או כלי נגינה וירטואליים באודיו כדוגמא), או אפילו השהיית נגינה->תגובת מידי ממנה אולי חושש השואל. לא קריטית לרבים השהיונת זו, אבל יש נגנים שלא מסוגלים לעבוד ככה, ביחוד פסנתרנים.
מכאן, רצוי לבחור בממשק מידי מהיר ואולי 'חכם' (היודע לטפל במסות של מידע בו זמנית, וזאת במקרה של ריבוי כניסות מידי), כמו גם בממשק USB 2.0 ומעלה, כולל תמיכת המחשב במהירות זו.
BoazP
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',04 12:58   
ראובן, גם השרשרת הזו לא ממש מסבירה מה זה עכבת. פה אנחנו רק ניסינו לדעת מה המילה הנכונה בשביל זה בעברית. אני מדבר על משהו שממש יפרט את כל השרשרת של רכיבים החל מלחיצה על תו במקלדת שליטה עד למצב שבו הנגן שומע את התוצאה, ושם להראות בדיוק את הנקודות בהן יכולה להיות השהייה, ואיפה היא זניחה ואיפה לא.

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',04 13:38   
ועל זה דיברתי הודעה אחת למעלה, שעושים סלט בין לטנסי להשהיית מידי ולהשהייה-אפקט בכלל.
באותה שרשרת רשום במפורש כל מה שאפשר להגיד על לטנסי/עכבת, ושם גם המלצה לקרוא על דרכי מניעה/הקלה בשרשראות אחרות, המתייחסות לתוכנה/חומרה ספציפית.
אם לא מצאת שם, הריני מביא:
ציטוט:
העיקר שמבינים על מה מדברים במקרה שכאן:
מדובר על תהליך שלוקח זמן, ויש עיכוב על ידי המערכת בהעברת האות מנקודה אחת לשניה.

Latency בא להדגים עיכוב במסלול שבין צד שולח לצד מקבל.
במונחים שימושיים זה אומר "ביזבוז זמן".
שכך, הוא מכיל יותר פרטים מאלה הקיימים בהשהייה, וביניהם נתוני המערכות בהן נעשה שימוש, רוחב פס, תגובה ויעילות (לא רק במוסיקה, כאן הכוונה כבר כללית בכל התחומים)
אפשר אולי להתייחס לזה במונחי השהייה, אך השימוש במינוח השהייה יטעה עוד יותר את עשרות החוזרים על שאלה זו כאן בפורום, לדוגמא, ולכן מסוכן שבעתיים
!

בוא נגמור עם זה כאן, כי זה רק לדרוך על המקום.
  evil beats  
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',04 13:52   
ציטוט:
בוא נגמור עם זה כאן, כי זה רק לדרוך על המקום.

אני מסכים, עיקר ההודעה שלי הייתה בכיוון של מקלדות ולא שאלה על לייטנסי בכללי,
בקשר לשאלה שלי על ההבדל בין USB למידי ראובן הצליח להבין מה שאלתי וגם ענה, אחלה תודה, מזה (usb) אני אתרחק #thumbsup

בקשר לאבולושן, מצאתי את המקלדות הנ"ל (2: 4 אוקטבות ו5 אוקטבות) בכלי זמר,
הייתי מאמין שצריך להיות בכלי זמר יותר ממבחר ענק של 2 מקלדות מחברה אחת בלבד, הייתי בחנות בסנטר בתלאביב.
בכל מקרה רק להזכיר לכם שאני מחפש מקלדות יד שניה- האם יש בחלילית כאלה? (אפילו עם סינט מובנה
אורח
הודעה פורסם: חמישי 22 ינו',04 15:21   
לא ממליץ לך במיוחד להתעסק עם מקלדות Midi למיניהם מהסיבה הפשוטה שהם הרבה פחות איכותיות (אני משתדל שלא להכליל) ממקלדת הופעות למיניהם.

לכן אמליץ לך על כמה דגמים ישנים שיעשו את העבודה בצורה הטובה ביותר וכמובן יעלו זול.

Yamaha SY-25 / SY-35
כזו יש לי בבית. אך יש הבדל קטן בין מה שאני רציתי לבין מה שאתה רוצה. היה מאוד חשוב לי שיהיה למקלדת סאונדים מכיוון שיש לי רצון לנגן עליה גם בלי קשר למחשב. כמו כן היא סינטי ווקטורי שהרבה לא נותן (קצת פאדים נחמדים).

Yamaha DX-7

אולי אפילו אם אתה דל בתקציב אפשר לקחת כל מקלדת Yamaha PSR או Casio לחבר לה כבל מידי ולעבוד כמו גדול.
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון