תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:06
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

החלטת בית הדין להגבלים עסקיים בנושא אקו"ם מונופול? מה דעתך?
אולי יש מקום לעוד גופים דומים
22%
 22%  [ 2 ]
מה פתאום - אוי ואבוי ליוצרים !!! - ירוצו בין תחנות הרדיו...
44%
 44%  [ 4 ]
נמאס כבר מהם - גוזלים את כספי! די לשחיתות!
33%
 33%  [ 3 ]
סך-הכל הצבעות : 9

dNivgo  
החלטת בית הדין להגבלים עסקיים בנושא אקו"ם , מונופול?
הודעה פורסם: חמישי 01 אפר',04 00:42   
קיבלתי היום מייל מאקו"ם - (בתור חבר)
אני מצטט
ציטוט:
אקו"ם - יום שחור ליוצרים
לאחר כ 6 שנים שבהן נבחנה פעילות אקו"ם
החליטה מדינת ישראל להעניק ליוצרים חברי אקו"ם, "מתנת חג"
מדינת ישראל קבעה שאקו"ם הינה "הסדר כובל" - קביעה זו משמעותה :

1 - החלשת אקו"ם וסירוס יכולתה להיאבק להשגת תמלוגים ראויים והוגנים.
2 - ירידה דרמטית בגובה התמלוגים שנקבל

לכן,
אנו מגישים בימים אלה ערעור לבית הדין להגבלים עסקיים כנגד קביעה אומללה זו
ונאבק בה בכל דרך.
נעדכן בהמשך,
שלך,
יוריק בן דוד
גם בYNET יש כתבה בנושא
בכלל לא ידעתי - שנעשה מהלך שכזה - וכעת, אני באמת תוהה על עניין האלטרנטיבה - כלומר האם יהיו מספר גופים שונים שיעסקו באכיפת תמלוגים והגנה על זכויות יוצרים?
האם אוכל לבחור - כי חלק מהם יתנו לי תנאים טובים יותר ?
ומה פתאום מונופול?
מוזר כל הסיפור הזה.. מה דעתכם?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 01 אפר',04 10:41   
אקו"ם הינה גוף שעוסק בתיווך וייצוג הזכויות של האמנים, ושכך, ובמקור, הוקמה כדי שיהיה גוף אחד, אחיד ומרכזי לטיפול בכל הקשור למטרה שבשבילה היא קמה. זאת, כדי למנוע את המצב בו כל אמן יצטרך לדאוג לעצמו, ייאבק בכוחו מול גופים, ויגבה זכויות ושלמונים, במקום לעסוק ביצירה (לדוגמא).
עד כאן אין מונופול ואין הסדר כובל. כמו כל איגוד שמרכז את כוחו למען חבריו.
הבעיה מגיעה כאשר מתחילות לחלחל הספקות, צצות בעיות מנהליות, יש ויכוחים בין החברים, עובדים 'מתריעים' על קלקלת (ראו מקרה גולדברג שפתאום הפכה יושבת הנהלה) ושאר משחקי כוחות.
כל אלו, לא יכולים לבוא ממצב תקין, או מצב בריא, (ויסלחו לי ידידיי הקרובים בהנהלה והעובדים, כולל יוריק), ולא משנה מה הסיבות כרגע, וגם אין לי אצבע מאשימה כלפי מישהו, כיוון שסיבות לכך יכולות לבוא גם חיצונית לגוף עצמו, כמו למשל גופים אחרים החומדים את הארנק ורוצים להכשיל את אקו"ם. אפשרות, תודו. ואני אפילו לא אציין כמה שמות שנקשרו לכך בשנים האחרונות, אבל חלקם הם אמנים בעצמם, שידם מאסה באמנות ובושם הפקידות קסם להם לעת פנסיה.
דווקא גוף או מוסד עם אנשים תמימים, רגישים ואכפתיים, יכול ליפול ברשתם של חומדי הרוע והגזל, ובפחדם כי רב, יאות לתת להם את מבוקשם (במילים אחרות זה נקרא "פרוטקשן"). לא שאני משליך את זה על אקו"ם, אבל מרחוק הכל נראה שטוח, או כפי שהעתונות מציגה, מבפנים יש בליטות, וגם חצ'קונים.
אבל כאן יש כבר ענין משפטי.
חוק.
יש מירשם להסדר כובל ומונופול, וכשזה מופיע בתפריט, המדינה באה לגונן במהירות על אזרחיה. זה אחד הדברים היפים בדמוקרטיה, ולפחות קצה החוט של האזרח הפשוט, זה שלא נמנה על אחת המשפחות העשירות בישראל, שמושכות את הקצה השני של החוט.
ואם זה הועלה כמפגע, לא נותר לנו אלא לשבת ממול ולראות מה יפול במירשם של אקו"ם, וכיצד היא מסבירה שהיא לא כובלת את עניניה וכופה הסדרים, שכן זה כדור שעשוי (מונופולית, זהו) לפגוע גם באמנים שהיא מייצגת.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 01 אפר',04 10:50   
לגבי השאלה אם יש מקום לעוד גופים:
כנראה שלא, שכן כל גוף נצרך לסידור הוצאות, ושגם כך זו אגדה לאסוף מזון מתחנות הרדיו ורשימות השמעתן, לך תסבך אותן עם עוד כמה גופים - אנדרלמוסיה שהפסד ופרצות להתחמקות בצידן (ולא אפתח רעיונות למי שלא צריך #biggrin ).

בעיתיות של מירכוז גוף שכזה, ניתנת לפיתרון באמצעות פיקוח חיצוני. בלתי משוחד, מבוסס חוק ופרמטרים ברורים, עם הבנה עמוקה בכלכלה ותקשורת. פיקוח שכזה יוכל לקבוע או לאזן קביעות חד-כיווניות של אקו":ם בדבר תמלוגים, שלמוני מספרה/מסעדה/מועדון וכו', כמו גם הגדרות נקובות לרמת פיצויים וסיעוד.
שכפול גופים טוב במקרים שדרושה תחרות, אשר עשויה לגרום לאותם גופים להתייעל, ואולי להוריד עלויות תפעול. רק השאלה היא תמיד עד כמה אפשר לרדת מבלי לפגוע במטרה.
  dNivgo  
הודעה פורסם: חמישי 01 אפר',04 15:11   
ציטוט:
לגבי השאלה אם יש מקום לעוד גופים:
כנראה שלא, שכן כל גוף נצרך לסידור הוצאות, ושגם כך זו אגדה לאסוף מזון מתחנות הרדיו ורשימות השמעתן, לך תסבך אותן עם עוד כמה גופים - אנדרלמוסיה שהפסד ופרצות להתחמקות בצידן (ולא אפתח רעיונות למי שלא צריך ).

אם ככה, למה באה החלטה שכזו?
כלומר, למה הם מצפים אחרי שהם מחליטים את זה?
יש להם פתרון חלופי?
הרי הגבל עסקי משמעו - מונופול - משמע יש מקום לעוד גופים דומים - אבל אם זה יצור יותר בלאגן ואנדרלמוסיה ופתח להתחמקויות (לא שאין עכשיו כאלה - ראה מקרה גלגל"צ ועוד עשרות גופים קטנים ועסקים - DJ - חנויות וכו'...)
אז למה זה טוב? - למה לא לחזק את ידיהם ולתמוך בהם על מנת לתמוך באמנים \ יוצרים \ אמנות?
לא קשה לנו גם ככה?
אני עדיין לא מבין את העניין לצערי - נשגב מבינתי עדיין בשלב זה. #read
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 01 אפר',04 16:41   
ציטוט:
למה לא לחזק את ידיהם ולתמוך בהם על מנת לתמוך באמנים \ יוצרים \ אמנות?

אף אחד מבחינה ממשלתית לא טען (על פי הכתבה) שהוא מתכונן להכשיל את אקו"ם או את פועלה. אקו"ם גם לא ממש צריכה תמיכה, אקו"ם בדרך כלל רק צריכה היענות.
דווקא השאלה שהעלת "לתמוך באמנים \ יוצרים \ אמנות" היא זו שצריכה להנחות אמנים בכיוון המחשבה הטורדני הזה נכון לעכשיו, בעוד היועץ הממשלתי וצוות עורכי הדין שבדקו את הפעילות בהיבט המשפטי/חוקי שלה, מגינים מהצד האחר, על האמנות כמובן.
כי אם הם היו מגינים על מוסד שלמען רווח, מוסד פיננסי או כל גוף פרטי כלכלי אחר, אזי אקו"ם היתה זוכה לכינוי שלילי, בנוסף לכל החבטות שהיא קיבלה לאחרונה.

ושוב: " לתמוך באמנים \ יוצרים \ אמנות", זו השאלה ששואלים (או חייבים לשאול) דווקא אלה שצריכים עזרה ותמיכה.
בוא נגיד... סליחה, בוא נבדוק בדיוק כמה קיבל מי, ועל סמך מה, מי זכה בפרסי "מעשיר אקו"ם" ומי נשכח, על סמך מה נקבעים תמלוגים, ומה עולה בגורלם של תמלוגים של אמנים "זניחים", נשכחים, אלמונים וחד-פעמיים, שהושמעו פה ושם, ואפילו הרבה לתקופה מצומצמת. ו"אל תשכח להחתים שלשה חברים קיימים כדי לזכות בהכרה..."
לא טוב. #ugh
שמע... במקרה אומר לך את זה מי שהיה צריך גם לקחת החלטות, להציע שיפורים ולתקוף אלטרנטיבות שגויות, לא תמיד בהצלחה, כי יש בעיתיות בכל הקשור לתפוצת מוסיקה.
זה לא קל, לא קל גם להנהלת אקו"ם. אני אישית הייתי מעדיף לראות את יוריק בן-דוד ממשיך לעשות עיבודים מדהימים (אני מעריץ אותו מהבחינה הזו, והבן שלו ממש אותו דבר) מאשר סופג עלבונות מהסוג הזה, אבל חוק יש לכבד, ובמקרה הזה הוא קיים ממש בשביל "לתמוך באמנים \ יוצרים \ אמנות", למרות שזה נראה לגמרי הפוך, כולל המכתב המתייפח.
והמיותר.

RIAA, מאחורייך!
ml
Supporter
הודעה פורסם: שישי 02 אפר',04 19:59   
באקו"ם הדברים הולכים קצת עקום... אולי זה מה שהוביל אותם להתגונן בפני הסדר כובל.
בכל מקרה יש לי שתי הארות:
1. כנראה משהו באקו"ם דרך על קצה היבלת של משהו אחר וקצת "הרגיז" אותו..
2. אם אקו"מ הסדר כובל אז מה עם מס הכנסה... הם דורכים על אותה יבלת ו"מרגיזים" את אותם משהו.....

חומר למחשה.

ML
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון