Administrator
פורסם: חמישי 01 אפר',04 10:41
אקו"ם הינה גוף שעוסק בתיווך וייצוג הזכויות של האמנים, ושכך, ובמקור, הוקמה כדי שיהיה גוף אחד, אחיד ומרכזי לטיפול בכל הקשור למטרה שבשבילה היא קמה. זאת, כדי למנוע את המצב בו כל אמן יצטרך לדאוג לעצמו, ייאבק בכוחו מול גופים, ויגבה זכויות ושלמונים, במקום לעסוק ביצירה (לדוגמא).
עד כאן אין מונופול ואין הסדר כובל. כמו כל איגוד שמרכז את כוחו למען חבריו.
הבעיה מגיעה כאשר מתחילות לחלחל הספקות, צצות בעיות מנהליות, יש ויכוחים בין החברים, עובדים 'מתריעים' על קלקלת (ראו מקרה גולדברג שפתאום הפכה יושבת הנהלה) ושאר משחקי כוחות.
כל אלו, לא יכולים לבוא ממצב תקין, או מצב בריא, (ויסלחו לי ידידיי הקרובים בהנהלה והעובדים, כולל יוריק), ולא משנה מה הסיבות כרגע, וגם אין לי אצבע מאשימה כלפי מישהו, כיוון שסיבות לכך יכולות לבוא גם חיצונית לגוף עצמו, כמו למשל גופים אחרים החומדים את הארנק ורוצים להכשיל את אקו"ם. אפשרות, תודו. ואני אפילו לא אציין כמה שמות שנקשרו לכך בשנים האחרונות, אבל חלקם הם אמנים בעצמם, שידם מאסה באמנות ובושם הפקידות קסם להם לעת פנסיה.
דווקא גוף או מוסד עם אנשים תמימים, רגישים ואכפתיים, יכול ליפול ברשתם של חומדי הרוע והגזל, ובפחדם כי רב, יאות לתת להם את מבוקשם (במילים אחרות זה נקרא "פרוטקשן"). לא שאני משליך את זה על אקו"ם, אבל מרחוק הכל נראה שטוח, או כפי שהעתונות מציגה, מבפנים יש בליטות, וגם חצ'קונים.
אבל כאן יש כבר ענין משפטי.
חוק.
יש מירשם להסדר כובל ומונופול, וכשזה מופיע בתפריט, המדינה באה לגונן במהירות על אזרחיה. זה אחד הדברים היפים בדמוקרטיה, ולפחות קצה החוט של האזרח הפשוט, זה שלא נמנה על אחת המשפחות העשירות בישראל, שמושכות את הקצה השני של החוט.
ואם זה הועלה כמפגע, לא נותר לנו אלא לשבת ממול ולראות מה יפול במירשם של אקו"ם, וכיצד היא מסבירה שהיא לא כובלת את עניניה וכופה הסדרים, שכן זה כדור שעשוי (מונופולית, זהו) לפגוע גם באמנים שהיא מייצגת.
Supporter
פורסם: שישי 02 אפר',04 19:59
באקו"ם הדברים הולכים קצת עקום... אולי זה מה שהוביל אותם להתגונן בפני הסדר כובל.
בכל מקרה יש לי שתי הארות:
1. כנראה משהו באקו"ם דרך על קצה היבלת של משהו אחר וקצת "הרגיז" אותו..
2. אם אקו"מ הסדר כובל אז מה עם מס הכנסה... הם דורכים על אותה יבלת ו"מרגיזים" את אותם משהו.....
חומר למחשה.
ML