הצטרף: 01 אפר' 02
הודעות: 42
מיקום: סוף היקום
פורסם: שני 15 נוב',04 15:43
ADK כמו המיקרופונים של מרשל, ועוד כמה וכמה יצרנים בעלי שמות משונים הם למעשה אותם מקרופונים סינים ארוזים תחת שם אחר כדי לבלבל את האויב.
מנסיוני עם שני המיקרופונים בעלי הדיאפרגמה גדולה A51 מדובר במקרופונים מצויינים, יותר נכון מדובר במקרופון ממש מצויין בעוד שהשני הוא רק בסדר.
זו הבעיה הגדולה עם המקרופונים של ADK היא אחידות, ניסיתי כמה וכמה שלהם וכל פעם התוצאה נשמעת שונה מהקודם. ככה שזה בפרוש עניין של מזל.
חבגדול אופי הצליל של המיקרופון נוטה להיות רחב על הגבול של העכרת הנמוכים (מאוד תלוי בפרה-אמפ שמניע אותו ) , הוא אינו מומחה גדול לקליטת התדרים הגבוהים ממש, אולם דווקא "פגם" זה מקנה לו איכות משונה שמייצרת להרבה כלים וזמרים רזים, נפח שלא ממש קיים בהם.
בשביל המחיר שלו (עלה משהו כמו 190 דולר וקבלתי במתנה עוד מיקרופון קונדנסר קטן דיאפרגמה נחמד ביותר) מדובר במציאה אדירה, אבל קח בחשבון שהתפס שעליו הוא יושב נוטה להישבר במהירות ואם אין לך חבר בע מסגריה צמודה אתה צריך אז צריך לאלתר כדי לשאת אותו על סטנד המיקרופון (מומלץ להשיג מארז עכביש אם אתה יכול ).
בכל מקרה רק כדי לסבר את האוזן, באחת ההקלטות שעשיתי עמד לרשותי (מהשכרה ) הנוימן המהולל שעליו הקליטו מיטב זמרי ארצינו (כוורת, איינשטיין רק כמה שמות ) ועוד כמה וכמה קונדנסרים בעלי דיאפרגמה רחבה בינהם הAT, AKG 414, SHURE, וRODE CLSSIC. עם כל השמות הכבדים האלו בסופו של דבר המיקרופון שגם הזמר וגם אני העדפנו שוב ושוב היה דווקא הADK שהיה הכי זול מכולם.
בסופו של דבר החיבור בין המיקרופון הפרה והזמר. (שזה בכלל נשמע כמו כותרת לשיר של נושאי המגבעת ) הוא שעושה את הקסם.
מיקרופון פרה וזמר ה
הזמר שהתלהב מאוד מהתוצאה מיהר והזמיןם לעצמו מחו"ל עוד ADK אחד זהה לזה שהיה לי, והתוצאה היתה מקרופון ממש בסדר אבל לא מבריק. ככה שהייתי אומר יותר מכל שמדובר בעניין אקראי, אז תשאל את עצמך האם אתה מרגיש LUCKY?