תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 06:37
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך נדפקתי מ ebay... תזהרו!!!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה
  israel  
איך נדפקתי מ ebay... תזהרו!!!
הודעה פורסם: שלישי 17 אוג',04 15:56   
אז הסיפור הוא כזה, לפני בערך כחדש חיפשתי לקנות מכשיר virus C דרך ebay.
הגשתי הצעה על סך 900$ ולא זכיתי, אלא הגעתי מקום שני.
לאחר יומיים, קיבלתי מייל מ ebay, על כך שהזוכה התחרט והמכשיר מוצע לי.
פניתי למוכר דרך ebay, והוא חזר אלי במייל פרטי, ואמר שהוא מוכן למכור את המכשיר ב-900$ וביקש ממני את הפרטים שלי כדי שיוכל לפנות ל ebay וכדי ש ebay ינסחו חוזה עם הפרטים שלי ופרטיי המכירה כולל מכיר ומס' מוצר (Uniq ID).
לאחר יומיים קיבלתי את החוזה מ ebay שבו הם מתחייבים לקחת אחריות על הרכישה במידה ומשהו קורה.
לאחר שהסדרתי את תנאיי התשלום (המוכר ביקש שההעברה תתבצע דרך Western Union וגם ebay כתבו שההעברה יכולה להתבצע רק בדרך זו...) הפקדתי ב Western Union את הסכום, שלחתי למוכר מס' בן 10 ספרות שבעמצאותו הוא מושך את הכסף.
לאחר שלושה ימים בהם לא שמעתי כלום מהמוכר, פניתי אליו בכדיי לקבל מס' משלוח, המוכר לא חזר אליי עד היום...
דיוולתי על כך ל ebay והם טוענים בתוקף כי המייל שקיבלתי מהם (שהם מכותבים עליו) הוא מזוייף, ושהם אינם אחראים להונאה.
פניתי לחברת TRUST שהיא החברה האחראית על ה security ב ebay (ובעוד הרבה חברות) והם אישרו לי שהמייל אכן נשלח מ ebay. (ובכלל האם ניתן לזייף כתובת דומיין של מייל...? ועוד של חברה כמו ebay...?)

זה הסיפור, כרגע אני במלחמת התשה עם ebay, ואני מצטער על כך שבכלל נכנסתי לאתר הזה מלחתחילה.

עצתי לכם: המנעו מקניה דרך ebay, יש המון נוכלים ברשת, ו ebay לא עומדים במילה שלהם, ולא מחסים על ההונאה.

אם עוד מישהו נפגע מ e-bay בצורה דומה, ומכיר דרך להתעמת איתם ולקבל את הכסף חזרה, אשמח אם יפנה אלי.

israelrozen@yahoo.com

תודה.
mandela
תומך
למוכר היו אחוזי המלצה גבוהים ?
הודעה פורסם: שלישי 17 אוג',04 16:06   
האם בדקת את ההמלצות שהמוכר קיבל ?
  israel  
הודעה פורסם: שלישי 17 אוג',04 16:13   
במייל שקבלתי מ ebay, היה כתוב שהם בדקו את אמינות המוכר, שהוא power seller, ושיש לו 20000$ סגורים בחשבון של ebay ל 30 יום. ושהם מתחייבים לתגמל אותי במידה שיקרה משהו בלתי צפוי. וכמו שכתבתי קודם TRUST שאחראים על ה security ב ebay אישרו שהמייל אכן מ ebay.
כמו כן, באתר של ebay, בדקתי לפי מס' המוצר, ראיתי את פרטיי המוכר, והביקורות עליו הראו שהוא אמין מאד...
אותו מוכר, מכחיש כל קשר לעיסקה. ואכן, הכסף נמשך מלונדון, למרות שהמוכר הנ"ל חיי בארה"ב, ומס' המוצר שלו היה על ההזמנה...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 17 אוג',04 16:29   
יש דרך להתחזות באמצעות אימייל, הרבה נבלות עושים את זה, מה גם שכך נשלחים וירוסים ערמומיים (כאילו חבר שלח לך משהו לבדיקה).
בנמקרים כאלה מוטב לבחון את תוכן הכותרת של האימייל, ולבחון אם אכן השולח אותנטי, כמו גם לבחון את השורות:
received from
reply to
ידוע על מקרים בהם אנשים קמבלים אימיליים מ-PayPal על משהו שיש להסדיר בחשבון או בקשה לאימות פרטים, והתמים מגיע לאתר מתחזה שם הוא משאיר ברוב נדיבותו פרטים על החשבון, שלאחר מכן מתרוקן.
מסקנה: מהירות מהשטן (מכרזים זהו)
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 17 אוג',04 22:00   
העובדה שאי ביי הודיעו לך שניתן לשלם רק דרך ווסטרן יוניון הייתה צריכה להדליק אצלך נורה

פיי פאל שייך לאי ביי והיא מרוויחה שם על כל מכירה

תמיד עדיף לשלם באשראי, הכרטיס שלך תמיד מבוטח נגד הונאות (לא משנה כמה ינסו לסובב אותך בחברת אשראי) וכל מה שצריך לעשות זה להגיש תלונה ולאחר בירור קצר הכסף חזרה בחשבון כבר בחודש שאחרי.

בכל מקרה, אל תוותר לאי ביי, אם המכרז והמייל שקיבלת מהם תקפים, שלח להם מכתב נוסף ורצוי מאיים, ומען אותו לכל כתובת באתר שלהם שנראית רלוונטית.

גם תלונה לווסטרן יוניון לא תזיק.
לא ברור לי איך הם משחררים כסף על סמך מספר וזהו.
liyboviz
אני ממש מצטער לשמוע את זה
הודעה פורסם: שלישי 17 אוג',04 22:55   
בסכומים כאלו לדעתי אסור לשלם למישהו שלא דרך paypal.

השיטות של העברות כספים הן די חסרות ביטוח, המוכר נרשם עם חשבון בנק וכל העברה מקבלת קוד, כשיש למוכר את הקוד הוא ניגש איתו ומושך את הכסף.

לדעתי - פנה ל- westren union , למשטרה, ואם אכן המייל הוא אותנטי של Ebay אז אל תוותר להם.

כל ספאמר מתחיל יכול להתחזות למי שהוא רק רוצה, בכל מקרה הפרטים שלו רשומים אצל Ebay עם חשבון בנק שהוא נתן כדי לפתוח משתמש שם, אני מקווה שייצא לך משהו מזה...

בכל מקרה - אם קונים מ- Ebay אז רק בכרטיס אשראי דרך paypal , כי אז אתה מבוטח מול חברת כרטיס האשראי בארץ ומול paypal , כבר זוכיתי על 400 דולר אחרי שנוכל גנב לי את הכסף.
dreamag
הודעה פורסם: רביעי 18 אוג',04 05:22   
משתתף בצערך. לי היה את אותו המקרה עם מוצר אחר ומישהו חזר אלי בדיוק עם אותו הנוסח שמסרו לך....
למזלי החשד שלי התעורר (למרות שאני משתדל להאמין לאנשים ולא כלכך הולך לי....) שלחתי את האיממייל לביטחון של איביי וקיבלתי את התשובה שהאימייל הזה לא הגיע מהם...
ווסטרן יוניון זה רק לשלוח כסף לחברה שנמצאת אי שם או לחבר שתקוע בהודו!!!
וגם אם זכרוני אינו מטעני היה לי עוד מקרה שמישהו התחזה למישהו אחר וניסה למכור לי G5 ואמר לי ברוב חוצפתו שאני ארשום לו שהכסף מיועד לחבר בשביל ה"מיסים"....

כל אימייל חשוד , ישר לביטחון שלהם והם יאמרו לך אם זה נשלח מהם.
radomsk
הודעה פורסם: רביעי 18 אוג',04 10:01   
מזעזע!

אחי... אני מקווה שהכל יהיה בסדר!

שרתי SMTP באינטרנט (שרתי שליחת דואר) בדר"כ לא מיישמים מנגנון הזדהות עם שם משתמש וסיסמא - לכן עקרונית אפשר לשלוח מייל מכל כתובת.

וכמו שראובן ציין, בפרוטוקול SMTP יש משחק עם REPLY-ADDRESS, בגוף ההודעה עצמה אפשר להכניס כתובת שבמידה והUSER ירצה לעשות REPLY - השימוש יהיה בכתובת זו.

ככה שעקרונית אני יכול לשלוח לך מייל מ: sahar@ebay.com וברגע שתלחץ על מקש REPLY - בTO ADDRESS שלך תופיע כתובת אחרת (למשל: sahar@hotmail.com) - לכן באמת יש להקפיד ולשים לב איזה כתובת רשומה בTO אחרי שלוחצים על הREPLY...

סהר
icejoker
תגובה לעניין
הודעה פורסם: רביעי 18 אוג',04 12:18   
israel

לחבר שלי יונתן מ VIOLET VISION קרה את אותו סיפור בדיוק

שסיפרתי לו על הת'רד הזה הוא אפילו חושב שאולי זה אותו בחור

הסיפור שלו דומה הוא הגיש הצעה על מוניטורים EVENTIDE על סך 8000 ש"ח

הבחור כמובן לא שלח את המוצר.

הכסף התקבל ונמשך, ואיביי אמרו שאין להם מה לעשות בנידון.

מתסכל עד טירוף לא ??

הוא מצידו כמובן רק מחפש אנשים לאחד כוחות ולתבוע את ה#$@%! האלה

אם אתה מעונין שלח לי הודעה פרטית
ArielY
Supporter
חבר'ה....הלחצתם אותי לאללה...
הודעה פורסם: רביעי 18 אוג',04 20:25   
אני בהליך רכישה של מגבר (לא הרבה כסף, כ450$). זו רכישה ראשונה שלי ב EBAY.
אתם רוצים להגיד שגם PAYPAL לא בטוח ? אז מה כן ? (לפני שאני אוכל XXX לא נורמלי).
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון