תומך
פורסם: שלישי 17 אוג',04 16:06
האם בדקת את ההמלצות שהמוכר קיבל ?
פורסם: שלישי 17 אוג',04 16:13
במייל שקבלתי מ ebay, היה כתוב שהם בדקו את אמינות המוכר, שהוא power seller, ושיש לו 20000$ סגורים בחשבון של ebay ל 30 יום. ושהם מתחייבים לתגמל אותי במידה שיקרה משהו בלתי צפוי. וכמו שכתבתי קודם TRUST שאחראים על ה security ב ebay אישרו שהמייל אכן מ ebay.
כמו כן, באתר של ebay, בדקתי לפי מס' המוצר, ראיתי את פרטיי המוכר, והביקורות עליו הראו שהוא אמין מאד...
אותו מוכר, מכחיש כל קשר לעיסקה. ואכן, הכסף נמשך מלונדון, למרות שהמוכר הנ"ל חיי בארה"ב, ומס' המוצר שלו היה על ההזמנה...
Administrator
פורסם: שלישי 17 אוג',04 16:29
יש דרך להתחזות באמצעות אימייל, הרבה נבלות עושים את זה, מה גם שכך נשלחים וירוסים ערמומיים (כאילו חבר שלח לך משהו לבדיקה).
בנמקרים כאלה מוטב לבחון את תוכן הכותרת של האימייל, ולבחון אם אכן השולח אותנטי, כמו גם לבחון את השורות:
received from
reply to
ידוע על מקרים בהם אנשים קמבלים אימיליים מ-PayPal על משהו שיש להסדיר בחשבון או בקשה לאימות פרטים, והתמים מגיע לאתר מתחזה שם הוא משאיר ברוב נדיבותו פרטים על החשבון, שלאחר מכן מתרוקן.
מסקנה: מהירות מהשטן (מכרזים זהו)
S.Supporter
פורסם: שלישי 17 אוג',04 22:00
העובדה שאי ביי הודיעו לך שניתן לשלם רק דרך ווסטרן יוניון הייתה צריכה להדליק אצלך נורה
פיי פאל שייך לאי ביי והיא מרוויחה שם על כל מכירה
תמיד עדיף לשלם באשראי, הכרטיס שלך תמיד מבוטח נגד הונאות (לא משנה כמה ינסו לסובב אותך בחברת אשראי) וכל מה שצריך לעשות זה להגיש תלונה ולאחר בירור קצר הכסף חזרה בחשבון כבר בחודש שאחרי.
בכל מקרה, אל תוותר לאי ביי, אם המכרז והמייל שקיבלת מהם תקפים, שלח להם מכתב נוסף ורצוי מאיים, ומען אותו לכל כתובת באתר שלהם שנראית רלוונטית.
גם תלונה לווסטרן יוניון לא תזיק.
לא ברור לי איך הם משחררים כסף על סמך מספר וזהו.
פורסם: שלישי 17 אוג',04 22:55
בסכומים כאלו לדעתי אסור לשלם למישהו שלא דרך paypal.
השיטות של העברות כספים הן די חסרות ביטוח, המוכר נרשם עם חשבון בנק וכל העברה מקבלת קוד, כשיש למוכר את הקוד הוא ניגש איתו ומושך את הכסף.
לדעתי - פנה ל- westren union , למשטרה, ואם אכן המייל הוא אותנטי של Ebay אז אל תוותר להם.
כל ספאמר מתחיל יכול להתחזות למי שהוא רק רוצה, בכל מקרה הפרטים שלו רשומים אצל Ebay עם חשבון בנק שהוא נתן כדי לפתוח משתמש שם, אני מקווה שייצא לך משהו מזה...
בכל מקרה - אם קונים מ- Ebay אז רק בכרטיס אשראי דרך paypal , כי אז אתה מבוטח מול חברת כרטיס האשראי בארץ ומול paypal , כבר זוכיתי על 400 דולר אחרי שנוכל גנב לי את הכסף.
פורסם: רביעי 18 אוג',04 05:22
משתתף בצערך. לי היה את אותו המקרה עם מוצר אחר ומישהו חזר אלי בדיוק עם אותו הנוסח שמסרו לך....
למזלי החשד שלי התעורר (למרות שאני משתדל להאמין לאנשים ולא כלכך הולך לי....) שלחתי את האיממייל לביטחון של איביי וקיבלתי את התשובה שהאימייל הזה לא הגיע מהם...
ווסטרן יוניון זה רק לשלוח כסף לחברה שנמצאת אי שם או לחבר שתקוע בהודו!!!
וגם אם זכרוני אינו מטעני היה לי עוד מקרה שמישהו התחזה למישהו אחר וניסה למכור לי G5 ואמר לי ברוב חוצפתו שאני ארשום לו שהכסף מיועד לחבר בשביל ה"מיסים"....
כל אימייל חשוד , ישר לביטחון שלהם והם יאמרו לך אם זה נשלח מהם.
פורסם: רביעי 18 אוג',04 12:18
israel
לחבר שלי יונתן מ VIOLET VISION קרה את אותו סיפור בדיוק
שסיפרתי לו על הת'רד הזה הוא אפילו חושב שאולי זה אותו בחור
הסיפור שלו דומה הוא הגיש הצעה על מוניטורים EVENTIDE על סך 8000 ש"ח
הבחור כמובן לא שלח את המוצר.
הכסף התקבל ונמשך, ואיביי אמרו שאין להם מה לעשות בנידון.
מתסכל עד טירוף לא ??
הוא מצידו כמובן רק מחפש אנשים לאחד כוחות ולתבוע את ה#$@%! האלה
אם אתה מעונין שלח לי הודעה פרטית