פורסם: שבת 28 אוג',04 22:39
יש לי כמה שאלות, בקשר למיקרופון הדינמי שלי - AKG D880
1. בפרוספקט של המקרופון כתוב שמומלץ מאוד לא לשיר ישר לתוכו. כלומר, לכוון אותו למשל אל האף במקום אל הפה. וזאת משום שהאזור שבחזית המיקרופון הוא מאוד מאוד רגיש. ואכן, אני מגיע לתוצאות טובות יותר כשאני ממקם כך את המיקרופון. שאלתי היא - האם בכל מיקרופון דינמי זה ככה? תמיד בהופעות אני רואה את הזמרים שרים ישר לתוך המיקרופון, וממרחק אפס, הפה ממש נוגע. כשאני מנסה לעשות כך עם המיקרופון שלי - זה נשמע נורא. למה זה?
2. האם pop sheild יכול לעזור במקרה של מיקרופון דינמי? אם לא - למה? ואם כן - איפה קונים? כמה עולה? איך זה אמור להחזיק, צריך לקנות סטנד?
תודה!
פורסם: שני 30 אוג',04 14:06
תודה שם טוב!
לפעמים אני דווקא רואה ששרים מאוד קרוב וזה נשמע ממש טוב. האם יש כאן עניין של כיוון נכון של הפרה אמפ? של הוספת אפקטים (קומפרסור, de-esser)? או ששירה קרובה אמורה להשמע רע בכל מקרה?
בעניין התגברות תדרים נמוכים - זה באמת קורה לי כשאני שר קרוב. למה זה קורה? ולמה רק במיקרופונים בעלי קליטה חד כיוונית?
ובעניין הפופר - האם הוא יעיל במקרה של מיקרופון דינמי? האם אז כן יהיה ניתן לשיר קרוב? אף פעם לא ראיתי שמשתמשים בפופר חיצוני על דינמי. רק ספוג שמתלבש על הרשת. איפה קונים? כמה אמור לעלות?
Act Compatible
פורסם: שני 30 אוג',04 14:37
ואם אפשר עוד שאלה בעניין הפופר.
איך בדיוק זה עובד? כלומר מה העיקרון הפיזיקלי שלפיו הוא מצליח לחסום את התדרים הנמוכים המציקים ולא את כל השאר?
פורסם: שני 30 אוג',04 16:20
מדובר במפח אוויר רגעי גדול. ראו דיהסר, שורקני, deesser כאן בפורום, להסבר על התופעה.