תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כמה שאלות על מיקרופון דינמי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  יוני  
כמה שאלות על מיקרופון דינמי
הודעה פורסם: שבת 28 אוג',04 22:39   
יש לי כמה שאלות, בקשר למיקרופון הדינמי שלי - AKG D880

1. בפרוספקט של המקרופון כתוב שמומלץ מאוד לא לשיר ישר לתוכו. כלומר, לכוון אותו למשל אל האף במקום אל הפה. וזאת משום שהאזור שבחזית המיקרופון הוא מאוד מאוד רגיש. ואכן, אני מגיע לתוצאות טובות יותר כשאני ממקם כך את המיקרופון. שאלתי היא - האם בכל מיקרופון דינמי זה ככה? תמיד בהופעות אני רואה את הזמרים שרים ישר לתוך המיקרופון, וממרחק אפס, הפה ממש נוגע. כשאני מנסה לעשות כך עם המיקרופון שלי - זה נשמע נורא. למה זה?

2. האם pop sheild יכול לעזור במקרה של מיקרופון דינמי? אם לא - למה? ואם כן - איפה קונים? כמה עולה? איך זה אמור להחזיק, צריך לקנות סטנד?

תודה!
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 28 אוג',04 23:35   
ציטוט:
ואכן, אני מגיע לתוצאות טובות יותר כשאני ממקם כך את המיקרופון

אז תמשיך ככה, הסיבה לזה היא בד"כ , למנוע משבי אוויר מהפה ישירות לדיאפרגמת המיק', מה שעלול להגביר את תופעת הפופים, ושריקות וכו..

ציטוט:
תמיד בהופעות אני רואה את הזמרים שרים ישר לתוך המיקרופון, וממרחק אפס, הפה ממש נוגע. כשאני מנסה לעשות כך עם המיקרופון שלי - זה נשמע נורא. למה זה?

גם במקרה שלהם זה נשמע ככה, הסיבות העיקריות הם,
א- תאר לך שמישהוא יתקע לך את הפה במרחק מילימטר מהאוזן וישיר, זה בטח לא ישמע טוב.
ב- אפקט הקרבה, התגברות תדרים נמוכים במיקרופונים בעלי קליטה חד כיוונית.

pop shield הוא מעיין ספוג שמתלבש על הרשת של המיקרופון, לעומת ישנם פופרים אשר מתחברים בעזרת קליפס או קלמרה לסטנד של המיקרופון, או אפילו על סטנד נפרד, שניהם באים כדי להקטין תופעות של נשיפות/פופים וכו.., ופופר נפרד גם יעיל בהרחקת זמרים אלכוהוליסטים שלא ציחצחו שיניים מאז 74 , שכל מטרתם בחיים זה לירוק על איזה u47 או c-12 וינטא'ג.
  יוני  
הודעה פורסם: שני 30 אוג',04 14:06   
תודה שם טוב!

לפעמים אני דווקא רואה ששרים מאוד קרוב וזה נשמע ממש טוב. האם יש כאן עניין של כיוון נכון של הפרה אמפ? של הוספת אפקטים (קומפרסור, de-esser)? או ששירה קרובה אמורה להשמע רע בכל מקרה?

בעניין התגברות תדרים נמוכים - זה באמת קורה לי כשאני שר קרוב. למה זה קורה? ולמה רק במיקרופונים בעלי קליטה חד כיוונית?

ובעניין הפופר - האם הוא יעיל במקרה של מיקרופון דינמי? האם אז כן יהיה ניתן לשיר קרוב? אף פעם לא ראיתי שמשתמשים בפופר חיצוני על דינמי. רק ספוג שמתלבש על הרשת. איפה קונים? כמה אמור לעלות?
מרדכי
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 30 אוג',04 14:37   
ואם אפשר עוד שאלה בעניין הפופר.

איך בדיוק זה עובד? כלומר מה העיקרון הפיזיקלי שלפיו הוא מצליח לחסום את התדרים הנמוכים המציקים ולא את כל השאר?
הודעה פורסם: שני 30 אוג',04 15:09   
אני גם לא ממש מבין, על זה המומחים יענו.
אבל אפשר ממש לראות את זה - קח זוג גרביוני ניילון, תמתח קצת, ותשיר לתוכם (תשתדל לא לעשות את זה ליד אנשים כי זה לא נראה שפוי במיוחד #read )
אתה תראה שבעיצורים כמו - פ' הניילון ממש קופץ, סופג את המשב של האויר. ובעיצורים אחרים לא.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 30 אוג',04 16:20   
מדובר במפח אוויר רגעי גדול. ראו דיהסר, שורקני, deesser כאן בפורום, להסבר על התופעה.
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 31 אוג',04 17:24   
ציטוט:
למה זה קורה? ולמה רק במיקרופונים בעלי קליטה חד כיוונית

מיקרופונים חד כיוונים משיגים את צורת הקליטה (לפחות כאלה בעלי דיאפרגמה יחידה), ע"י פתח נוסף מאחורי הדיאפרגמה, ומערכת השהיה אקוסטית, שיוצרת ביטול לקול המגיע מאחור.
בתדרים נמוכים שבוקעים קרוב לקדמת המיק' נוצרת תופעה שהגל מתווסף לפתח האחורי ויוצר תיסוף בתדר, ומכאן ההתגברות, במיק' כלל כיווני אין את כל המערכת הזאת ולכן זה לא קורה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון