תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פיקאפ פגום
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  alaska  
פיקאפ פגום
הודעה פורסם: שישי 17 ספט',04 11:33   
יש לי איבנז RG כבר שלוש שנים כמעט.

הגיטרה כוללת 3 פיקאפים, 5 מצבים.

פיקאפ ה Bridge, הימני ביותר (שהוא האמבקר), נפגם.
מיקוד קטן של הבעיה- כפתור הווליום, ככל הנראה לעיניי.

אז ככה. כשאני מנגן בדיס' אז העוצמה של הפיקאפ חלשה. הווליום נמוך והגיין מאוד מאוד נמוך, כמו במצב שאני לוקח פיקאפ תקין ומוריד את הווליום כמעט לאפס.
בקלין הוא כמעט ולא נשמע בכלל.

לדעתי המקור הוא כפתור הווליום, כי חודש-חודשיים לפני שהתחילה הבעיה בפיקאפ, הסיבוב של הכפתור יצא מעט מצירו, כלומר היה משוחרר מעט.

כשאני נמצא על הפיקאפ שנפגם (אני משתדל לא לקרוא לו "מקולקל"), ולוחץ על הסיבובית של הווליום כלפי מטה, אז הפיקאפ פועל.
שוב, רק כשהסיבובית של הווליום נמצאת כלפי מטה.

רציתי לבקש שתעזרו לי לנסות לתקן את זה בעצמי, פחות או יותר.
כי אני מתכנן למכור את הגיטרה בעתיד הקרוב, וחבל לי להוציא כסף על תיקון, שיירד ע"ח גיטרה שאקנה.

תודה, רן.
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 17 ספט',04 16:03   
אם כפתור הווליום פועל ביתר המצבים אין סיבה להאמין שהבעיה בפוטנסיומטר של הווליום דווקא.
הבעיות העיקריות שיכולות לצוץ הם בעיה בבורר המצבים, או נתק, של חוט או הלחמה עכורה.
אם אתה מסוגל לפתוח את הגיטרה בדוק שאין נתקים, חוט שעומד להיקרע או בעיה בהלחמות, בתור דבר ראשון.
  alaska  
הודעה פורסם: שני 11 אוק',04 18:38   
אז מצאתי יום לשבת על כל הבעיות של הציוד, וסידרתי את הבעיה בפיקאפים.

פתחתי את הכיסוי מאחורה, ומצאתי נתק אחד- של כבל בצבע ירוק, המכיל בתוכו כבל אדום וכבל לבן.
האדום והלבן התחברו לאותו מקום בו אני בוחר את הפיקאפ, נכנסו בתוך הצינור הירוק, והירוק נכנס פנימה על עמקי הגיטרה. מן הירוק יצא גם מין חוט כסוף ודק, שלא התחבר לשום מקום, אבל היה פחות או יותר ליד הכפתור ווליום.
חשבתי תחילה להלחים אותו, אבל בתור אחד שלא מבין יותר מדי באלקטרוניקה העדפתי להשאיר את זה רק למקרה של "אין ברירה".

מה שכן, חיזקתי היטב את כפתור הווליום שהיה מעט רופף, ושמתי ספרי ש"שומר על המגעים".

הפיקאפ תקין לחלוטין כרגע. כנראה שזה היה קשור לכפתור ווליום.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 11 אוק',04 19:15   
החוט הזה אפשר שהוא חוט הארקה, המיועד להלחמה לגוף הפוטנציומטר (ראה אם יש עליו טיפת בדיל או סימני הלחמה).
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון