תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רזולוציה של נובים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מונחים בשרשרת
  shahar  
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 11 דצמ',01 03:20   
מה נחשב טוב?
אני רוצה לקנות מקלדת שליטה עם נובים ברזולוציה של 7 ביט.
זה מספיק?
sushi
הודעה פורסם: שלישי 11 דצמ',01 03:53   
שאלה למה ישמש כל נוב.
הרזולציה של כפתור 7 ביט נותנת 128 דרגות של שינוי.
ב-8 ביט זה כבר 256.
יש פרמטרים שאתה משנה בזמן אמת, ויש כאלה שאתה רק קובע ומשאיר.
הרזולוציה חשובה כיש לך יכולת להעמיד את הכפתור על ערך שנשמע לך הכי בסדר מבחינת התוצאה.
יש מקרים שזה מספיק ויש שלא. בסינטים זה פחות שמיע, ואילו בציוד אודיו אולפני זה מאוד קריטי - מספר הביטים או תעדי השינוי של כפתור.
אם אתה משנה עם נוב של 7 ביט תדירות של פילטר בתור אפקט, זה יכול להספיק ( נגיד אפקט וואו). אם אתה לעומת זאת רוצה לבחור תדר מאוד מדויק, כי שמת את הרזוננס על מקסימום לסאונד מצפצף, ואתה מחפש בדיוק את התדר, אז ב-7 ביט אולי תקלע ואולי לא.
אבל שוב, בסינטי הדיוק המספרי חשוב פחות ממה שאתה שומע, וברוב המקרים זה בהחלט מספיק.
באולפן הקלטות, כשיש במיקסר פיידרים לויסות הווליום, אז אם אתה מקבע אותם בנקודה אחת, אז 7 ביט רזולוציה אולי מספיקה.
אם אתה רוצה לעשות פייד-אאוט - שכח מ-7 ביט, הסאונד יישמע מדורג במקום חלק (בדעיכה). שוב, לא כולם מבחינים בזה, ולפעמים בתוצאה הכללית כל הקפיצות האלו מחליקות ונעשות מטושטשות.
זכור שמדובר בכמות הצעדים או השינויים שיכול הנוב לעשות.
לפעמים אתה יכול להיעזר במיפוי קונטרולרים בתוכנה. אני למשל משנה התנהגות של נוב דרך הלוג'יק (ב-Enviroment), כדי לקבל את התוצאה שאני רוצה.
בילבלתי אותך?
אני מקווה שלא. אז אני הייתי מציע לך לחבר בחנות את הקונטרולר (נובים) לאחד הסינטים ולהתחיל להזיז פרמטרים הקשורים לסאונד בצורה ישירה. פילטרים, תדרים, Pan ווליום למשל. אם אתה מבחין שזה בקפיצות ולא חלק, 7 ביט לא בשבילך.

הודעה פורסם: שלישי 11 דצמ',01 04:15   
לא בילבלת אותי, להיפך!
תודה על התשובה.
בכל מקרה זה יהיה יותר טוב ממה שיש לי עכשיו.(עכבר) :smile:
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 11 דצמ',01 10:58   
ציטוט:

בתאריך 2001-12-10 20:53, sushi כתב:
באולפן הקלטות, כשיש במיקסר פיידרים לויסות הווליום, אז אם אתה מקבע אותם בנקודה אחת, אז 7 ביט רזולוציה אולי מספיקה.
אם אתה רוצה לעשות פייד-אאוט - שכח מ-7 ביט, הסאונד יישמע מדורג במקום חלק (בדעיכה).

7 bit rez is not enough 4 an audio fader IMHO.
Evenly spread that will get U level steps > 0.7 dB.

That’s less than desired when placing a track within the picture.
With panning it’s even worse.
Fading as mentioned, is out of the question.

If U’re stuck with a 7bit knob, sushi’s idea of manipulating values may come in handy.
By using a real-time transformer, use the full range of the knob 4 the area where the fader is more likely 2 b.

Make the fader move only from +6dB to -20dB. Level will increase in ~ 0.2dB steps.

Peace,

Zooot.

bilbobagginz
הודעה פורסם: רביעי 19 דצמ',01 22:39   
אם אף אחד לא בלבל אותך מקודם אני אבלבל
:smile:
תשמע, לפי פרוטוקול MIDI
לכל בקר יש 128 ערכים.
לכן, לא משנה מה העומק של הספרה המייצגת של הערך - אם זה MIDI, רק 128 ערכים יהיו בשימוש.
די ברור שסינתים הולכים לפי הסטנדרט של MIDI, לכן זה יספיק בהחלט.
אם זה מיקסר לעומת זאת, אז כן, רצוי שיהיה מחובר עם תוכנית שיודעת לעבוד עם רזולוציות גבוהות, ואז הרווחת,כי אחרת (במקרה שהתכנה המבוקרת מבינה רק MIDI) אין טעם ברזולוציה גבוהה מ-7 סיביות.

במידה וכן הרזולוציה נמוכה מ128 מצבים... אז אפשר לתקן בעזרת העכבר.

יהי שלום

#headphones
Places
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',01 10:19   
בתוספת להודעה מעליי, ובפשטות:

כל הסינטים הדיגטלים היום עובדים עם רזולציה של 7bit, הסיקוונסרים הממוחשבים - כנ"ל.

אין לך מה לעשות עם מקלדת שליטה עם רזולציה של יותר מ-7bit.
פשוט אין.
רות סוף.
  shahar  
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',01 10:38   
תודה על התשובות! :smile:
קניתי את המקלדת לפני שבוע (EVOLUTION MK-249C)
ואני מאוד מבסוט ממנה עד כה. #biggrin
Fractal
הודעה פורסם: ראשון 11 ספט',05 13:26   
למיטב הבנתי ה-vst הוא אוסף דגימות של צלילים הנשלטים על ידי ה-midi.זאת אומרת שהרזולוציה של ממשק ה-midi משפיעה על ה-vst? אם כן, כיצד ניתן "להחליק" את שינויי הפרמטרים כשמשתמשים ב-vst?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 11 ספט',05 13:52   
שאלה טובה, שרבים לא תמיד לוקחים בחשבון.
אם הרזולוציה בעייתית, לאמור - במקום ליניאריות ככל-האפשר אתה שומע דירוג, או לחילופין - חסרים לך ערכי-ביניים קריטיים, הדרך האפשרית באמצעות מידי היא שימוש בנתוני שלט רחבים יותר. שים לב לערכים LSB ו-MSB, כאשר בדרך כלל משתמשים בערך הנחות יותר (כי אין צורך ביותר או שלא צריכים), ולרשותך שלטים מתויגים במידי עם רזולוציה גבוהה יותר.
מה שנשאר זה לעשות ניתוב או מיפוי לשטל ה-VST הרצצוי, ולקוות שהוא בעצמו יודע לנוע בנאנו-צעדים #smile
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 11 ספט',05 16:32   
רוב תוכנות האודיו נותנות אפשרות שליטה על פרמטרים פנימיים (מיקסר וכו...) של עד 14 ביט
ככה שיש יתרון לרזולוציה גבוהה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מונחים בשרשרת

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון