Supporter
פורסם: שלישי 11 דצמ',01 03:20
מה נחשב טוב?
אני רוצה לקנות מקלדת שליטה עם נובים ברזולוציה של 7 ביט.
זה מספיק?
פורסם: שלישי 11 דצמ',01 03:53
שאלה למה ישמש כל נוב.
הרזולציה של כפתור 7 ביט נותנת 128 דרגות של שינוי.
ב-8 ביט זה כבר 256.
יש פרמטרים שאתה משנה בזמן אמת, ויש כאלה שאתה רק קובע ומשאיר.
הרזולוציה חשובה כיש לך יכולת להעמיד את הכפתור על ערך שנשמע לך הכי בסדר מבחינת התוצאה.
יש מקרים שזה מספיק ויש שלא. בסינטים זה פחות שמיע, ואילו בציוד אודיו אולפני זה מאוד קריטי - מספר הביטים או תעדי השינוי של כפתור.
אם אתה משנה עם נוב של 7 ביט תדירות של פילטר בתור אפקט, זה יכול להספיק ( נגיד אפקט וואו). אם אתה לעומת זאת רוצה לבחור תדר מאוד מדויק, כי שמת את הרזוננס על מקסימום לסאונד מצפצף, ואתה מחפש בדיוק את התדר, אז ב-7 ביט אולי תקלע ואולי לא.
אבל שוב, בסינטי הדיוק המספרי חשוב פחות ממה שאתה שומע, וברוב המקרים זה בהחלט מספיק.
באולפן הקלטות, כשיש במיקסר פיידרים לויסות הווליום, אז אם אתה מקבע אותם בנקודה אחת, אז 7 ביט רזולוציה אולי מספיקה.
אם אתה רוצה לעשות פייד-אאוט - שכח מ-7 ביט, הסאונד יישמע מדורג במקום חלק (בדעיכה). שוב, לא כולם מבחינים בזה, ולפעמים בתוצאה הכללית כל הקפיצות האלו מחליקות ונעשות מטושטשות.
זכור שמדובר בכמות הצעדים או השינויים שיכול הנוב לעשות.
לפעמים אתה יכול להיעזר במיפוי קונטרולרים בתוכנה. אני למשל משנה התנהגות של נוב דרך הלוג'יק (ב-Enviroment), כדי לקבל את התוצאה שאני רוצה.
בילבלתי אותך?
אני מקווה שלא. אז אני הייתי מציע לך לחבר בחנות את הקונטרולר (נובים) לאחד הסינטים ולהתחיל להזיז פרמטרים הקשורים לסאונד בצורה ישירה. פילטרים, תדרים, Pan ווליום למשל. אם אתה מבחין שזה בקפיצות ולא חלק, 7 ביט לא בשבילך.
פורסם: שלישי 11 דצמ',01 04:15
לא בילבלת אותי, להיפך!
תודה על התשובה.
בכל מקרה זה יהיה יותר טוב ממה שיש לי עכשיו.(עכבר) :smile:
Act Compatible
פורסם: חמישי 20 דצמ',01 10:19
בתוספת להודעה מעליי, ובפשטות:
כל הסינטים הדיגטלים היום עובדים עם רזולציה של 7bit, הסיקוונסרים הממוחשבים - כנ"ל.
אין לך מה לעשות עם מקלדת שליטה עם רזולציה של יותר מ-7bit.
פשוט אין.
רות סוף.
פורסם: ראשון 11 ספט',05 13:26
למיטב הבנתי ה-vst הוא אוסף דגימות של צלילים הנשלטים על ידי ה-midi.זאת אומרת שהרזולוציה של ממשק ה-midi משפיעה על ה-vst? אם כן, כיצד ניתן "להחליק" את שינויי הפרמטרים כשמשתמשים ב-vst?
S.Supporter
פורסם: ראשון 11 ספט',05 16:32
רוב תוכנות האודיו נותנות אפשרות שליטה על פרמטרים פנימיים (מיקסר וכו...) של עד 14 ביט
ככה שיש יתרון לרזולוציה גבוהה.