תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 05:28
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חיבור גיטרה לקומפרסור- כיצד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (105) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  livnat  
חיבור גיטרה לקומפרסור- כיצד?
הודעה פורסם: שישי 07 ינו',05 19:12   
שלום,
יש לי קומפרסור של FMR- Realy Nice Compressor ואני מעוניינת לחבר אליו את הגיטרה שלי ולשלוח את הסיגנל המקומפרס להקלטה (דרך מיקסר למחשב, נניח). הייתי רוצה לדעת מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה, מבחינת סדר השרשרת. חבר שלי ניסה להפעיל אותו בצורה כזאת: גיטרה-> קומפרסור-> מיקסר, והמכשיר לא עבד- כשהוא היה ב- bypass הסיגנל עבד, אבל כשהוא הפעיל אותו כל מה שהוא שמע זה קצת רעשים- האם זה בגלל שהסיגנל לא עבר הגברה ולכן הקומפרסור לא "קלט" אותו? האם אפשר יהיה לחבר אותו לFX Loop של מגבר גיטרה (על מנת לקבל מעין תחליף לפדאל קומפרסור)?

תודה רבה.
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שישי 07 ינו',05 20:14   
השרשרת הזו לא לפה.

תלוי מה את רוצה להשיג.
גם לא ממש הבנתי הם הבעיה היתה עבודה לא נכונה עם הקומפרסור או חיבור לא נכון.
בכל מקרה:
ניתן בשתי דרכים,ושוב זה תלוי מה את רוצה להשיג(קומפרסיה או אפקט).
יש לכם מיקסר,
הגיטרה לערוץ במיקסר בעזרת מקרופון או DI .
חיבור של הקומפ' לINSERT באותו ערוץ במיקסר(בתקווה שמיקסר ממחובר למחשב),
השפעה טורית של הקומפ' כמקובל.

חיבור של הקומפרסור הנ"ל כחלק משרשרת האפקטים של הגיטרה.
כניסה של הגיטרה בINPUT והמשך השירשור דרך הOUT.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
  livnat  
הודעה פורסם: שישי 07 ינו',05 21:12   
תקרא את השאלה שוב בבקשה-
לגבי האופציה השנייה שציינת- חיבור של הגיטרה דרך האינפוט והמשך שירשור דרך האאוטפוט- הרי זה בדיוק מה שציינתי שעשינו, וזה לא עבד.
השאלה שלי הייתה האם זה בכלל הגיוני להפעיל ככה קומפרסור - שהוא לא פדאל קומפרסור לגיטרה אלא Rack שיותר מיועד להקלטות- שהרי הסיגנל שעובר דרכו לא מוגבר (הגיטרה לא מוגברת), האם הוא לא מיועד לסיגנל מוגבר (כמו האופציה הראשונה שציינת)? אני פשוט רוצה לדעת האם הבעיה היא בקומפרסור או בדרך החיבור שלו.
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שישי 07 ינו',05 21:39   
ציטוט:
הייתי רוצה לדעת מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה

ובכן מכיוון שזה פורום "סאונד מקצועי" ולא פורום גיטרות-עניתי לך על הדרך הנכונה לעבוד עם קומפרסור.
מכיוון שדיברת על חיבור ישיר של הגיטרה לקומפסור על על זה עניתי למרות שזה כבר שייך לתחום אחר(אני עובד ככה לפעמים).
ככה שכשעניתי -מנסיון- שנכנס סיגנל לקומפרסור RACK ויוצא באאוט.ומן הסתם הגיטרה אמורה להיות מוגברת-יש השפעה.
איזה גיטרה זו?אקוסטית?
מהאאוט של הקומפ' זה הולך לאן?
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
Zooot
S.Supporter
Re: חיבור גיטרה לקומפרסור- כיצד?
הודעה פורסם: שישי 07 ינו',05 22:12   
livnat :
שלום,
יש לי קומפרסור של FMR- Realy Nice Compressor

Cool. I use them 2.

ציטוט:
ואני מעוניינת לחבר אליו את הגיטרה שלי ולשלוח את הסיגנל המקומפרס להקלטה (דרך מיקסר למחשב, נניח).

Why? What r U trying 2 solve?

ציטוט:
הייתי רוצה לדעת מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה, מבחינת סדר השרשרת.

GTR > amp > mic> mic pre amp > compressor > +4 input in the A/D converter.

-or-

GTR > amp simulator (Pod, shmod etc. o/p @ +4 dbm)>RNC> A/D input.

-or-

GTR > DI > mic pre amp > converter input @ +4.

ציטוט:
חבר שלי ניסה להפעיל אותו בצורה כזאת: גיטרה-> קומפרסור-> מיקסר, והמכשיר לא עבד-

Natürlich: The operating levels do not match. The gtr's o/p operates @ instrument level, and the RNC operates @ pro LINE level (0 dbu)

ציטוט:
כשהוא היה ב- bypass הסיגנל עבד, אבל כשהוא הפעיל אותו כל מה שהוא שמע זה קצת רעשים-

...2 b expected...

קוד:
האם זה בגלל שהסיגנל לא עבר הגברה

Right.

ציטוט:
ולכן הקומפרסור לא "קלט" אותו?

The RNC did get it, but @ very low level, so the signal was amplified @ the mixer along with the background noise.

ציטוט:
האם אפשר יהיה לחבר אותו לFX Loop של מגבר גיטרה (על מנת לקבל מעין תחליף לפדאל קומפרסור)?

U haven't mentioned which amp model U're using.
Mental note regarding audio levels:

Passive instruments such as an EL GTR produce very low levels reffered 2 as instrument level. 2 b handeled by studio equipment it needs 2 b amplified by the gtr amp in case of micing the cabinet, or a pre-amp in the case of direct injection (DI).

Consumer equipment ( a portable or home cd player 4 x.) produce higher levels. These r often reffered 2 as -10dbu - consumer level.

In the studio we use even higher elevated level standards 2 keep the signal clean and dynamic. These connections will often b marked as +4 db(m) and dubbed line level.

Most amps' FX loop sends r designed ASSUMING the loop effect is a stomp pedal, and those r designed ASSUMING instrument level.

The RNC is designed 4 LINE level i/o, so the signal from the FX loop send should b amplified 2 line level B4 it reaches the comp.

Some amp models however take rich clients in2 account, and the direct o/p or FX loop sends may b switched 2 line level by dedicated sockets, selectors or knobs on the back panel.

A compressor may b strapped in many configurations, including the FX loop, but U better explain what is it that U r trying 2 accomplish.

The RNC's natural place is @ the mixer's insert point (it even offers an insert socket 4 a Y type cable), or between the mixer and the converter, so if U have anything else in mind better make it clearer 4 us bozos 2 understand.

ציטוט:
תודה רבה.

U're welcome.

Peace,

Zooot

t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 07 ינו',05 22:14   
אין קשר אם זה בצורת פדאל או כ רייק. נהפוך הוא מכשירי הרייק הם בד"כ איכותיים
בהרבה מהפדאלים, והFMR גם נחשב מוצלח במיוחד.
אבל, יש לי הרגשה שטעיתם בחיבור או בתפעול , שימו לב שמדובר בקומפרסור סטריאופוני
יתכן למשל שנכנסתם בערוץ אחד ויצאתם בשני, ואז ברור שלא קיבלתם סאונד, יתכן גם שהפכתם בין כניסה ליציאה
וזה מסביר למה ב בי-פס היה סיגנל.
מצורף לינק תיפעול ה FMR
הודעה פורסם: ראשון 09 ינו',05 17:14   
תודה רבה לכל מי שענה, במיוחד ל-Zoot שקלע בדיוק לסוג התגובה שאליה התכוונתי.
למעשה, הכוונה שלי היתה די פשוטה- לבדוק האם יש לי בעיה בקומפרסור או שהחיווט של חבר שלי לא נכון. אני חשדתי שהחיווט לא היה נכון מכיוון שלמעשה הוא חיבר לקומפרסור גיטרה חשמלית לא מוגברת והיה נראה לי מבחינת ההגיון שהאאוטפוט של גיטרה חשמלית יהיה נמוך מדי בשביל קומפרסור שנועד כעיקרון לעבודה אולפנית באאוטפוט גבוה יותר. (לכן, T Kol, ציינתי שמדובר ב Rack ולא בפדאל- ברור לי ש Rack איכותי יותר מפדאל, אבל הנתון הזה היה חיוני להבנת השאלה, מכיוון שכפי שגם Zoot ציין, פדאל מותאם לשימוש עם גיטרה לא מוגברת בInstrument Level, ו-Rack לא בהכרח מותאם לכך). מכיוון שלא הייתי בטוחה לגמרי שאני צודקת, ואכן מקור הבעיה בחיווט ולא בקומפרסור, החלטתי לשאול אתכם.

אני שמחה שעזרתם לי לפתור את הבעיה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון